Jutka mi te volimo (2) – Ajde da se volkamo!

0
1739

Svojevremeno sam u jednom od ovih mojih tekstova, žaleći za nekim davnim lepšim vremenima, napisao: „ … jebo ti sistem u kome Vučić – premoren od rešavanja nerešivih državnih problema, ne može sutradan ujutru da kaže onoj nabubreloj plavki kad mu uđe u kancelariju – Jebote, što ti danas dobro izgledaš!“, jer ne samo da će za vrat da mu skoči ona državna poverenica za rodnu ravnopravnost, već i oni iz raznih pokreta za sprečavanje seksualnog uzmemiravanja svih vrsta i, ne daj bože, ako bi se stvar otela, mogli bismo ostati i bez predsednika. Tako je to propisano, jer mi smo naapredna zemlja, koju napredno vodi srpska napredna stranka.

* * *

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice M. L., zato što joj je, kako izveštavaju mediji, poslao više od 15.000 poruka, što lascivnog što pretećeg karaktera – „Lubkam želkammmmmm te srceeee. Kad ćemo se volkatiiiii veććććććć dve godine prođoše većććć …“, ponovo je odloženo jer je jedna od njegovih advokata, Irena Đorđević, morala da ide u Niš na neko drugo suđenje, ne mareći što će zbog njenog nenadanog izostanka tog dana život u Brusu stati: javna preduzeća i ostale javne ustanove – zbog toga što su zaposleni u njima plebiscitarno, i naravno samostalno, odlučili da direktno, ispred sudnice, daju podršku Jotki, a ne da prođu kao nesrećna spremačica Vidosava Đokić, koja je na prethodnom protestu rekla da joj je šef rekao da dođe, pa je zbog toga dobila otkaz – a oni drugi, da pruže otpor prvima, pa je tako ispred sudnice došlo i do fizičkih obračuna.

I naravno suđenje je odloženo jer optuženi Jutka nije pristao da ga u njenom odsustvu brane preostala četiri sdvokata, iako se među njima nalazi i čuvena beogradska advokatica Zora Dobričanin – ona sa erotski napućenim usnama, koja je okupljenim novinarima izjavila da će tražiti izuzeće postupajućeg sudije jer je ona svojim iskusnim profajlerskim instiktom već zaključila da je on unapred opredeljen protiv njenog branjenika. A zaključila je i to da je ova optužba nešto politički, tako da će ona u nastavku suđenja to i dokazati, te tako spasiti Jutku od daljeg neopravdanog progona.

* * *

O toku ovog, za naciju značajnog suđenja, izveštavaćemo vas i dalje. U međuvremenu, razmišljam o nagoveštenoj odbrani moje koleginice Zore Dobričanin. Ono o traženju izuzeća sudija, suda i sl., neću da komentarišem, jer to je i najjače oružje advokata krivičara – razvlačiti suđenje do besvesti, po mogućstvu sve do nastupanja apsolutne zastarelosti, a onda – optuženi se oslobađa daljeg gonjenja po toj optužbi i tada kao slobodan čovek može državu čak i da tuži za pretrpljeno maltretiranje, povredu časti i ugleda, a kako je ovo suđenje krenulo nije isključeno da će do toga i doći, pogotovu ako se ima u vidu da je moja cenjena koleginica u ovu ljubavnu priču unela i politički momenat izjavom da je to nešto politički. Mi advokati parničari, nemamo tu privilegiju. Kod nas suđenja mogu da traju i po dvadeset i više godina. Više me interesuje ono o politici. Znate, na selu kad neko zaglavi zatvor, pa pitate njegove zbog čega je uhapšen, oni obično kažu – nešto politički. Ali nisam znao da je Jutka tako agilno vrbovao svoju sekretaricu, političku neistomišljenicu i 15.000 puta joj slao poruke sa ponudama na volkanje iz političkih razloga.

Dragiša Čolić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime