Jutkina ćerka pretila novinarki koja je razotkrila da je njen otac seksualno uznemiravao žene

1
437
Milutin Jeličić Jutka/Foto: YouTube Screenshot

Za lokalnog nasilnika, kabadahiju, čoveka koji je verovao da sve može i sve sme u Brusu, ne bi se čulo da nije bilo hrabrih žena koje su ga prijavile za seksualno uznemiravanje ali i da nije bilo Ivane Jasnić Mastilović, novinarke „Blica“ koja je pomogla da se ova priča istera na čistac i da pravda bude bar delom zadovoljena. Sada se ona našla na meti nasilnika i njegove ćerke.

Novinarka koja je otkrila priču o tome kako je Jutka seksualno uznemirao svoju tadašnju poslovnu saradnicu Mariju Lukić i još nekoliko žena koje su ga prijavile policiji, prva je objavila i informaciju da je Viši sud u Kragujevcu potvrdio prvostepenu presudu Jutki, po kojoj on zbog seksualnog uznemiravanja mora da provede u zatvoru tri meseca.

Link teksta postavila je na svom Tviter nalogu nakon čega je sa profila @MoralaSam stigla pretnja njoj i njenoj ćerki.

„Da Bog da ti SRNA bila meta PRAVIH MOĆNIKA I SILOVATELJA“, napisao je neko anonimno, a na kraj ove poruke stavio krst.

Nije prvi put da Ivana, ali i ostali novinari koji se časno bave svojim poslom, nađu na meti uvreda, ali nešto ovako je podlo i opasno.

– Prva reakcija na taj jezivi tvit bila je šok! Neko je dao sebi za pravo da pomene moje šestogodišnje dete u najjezivijem mogućem kontekstu samo zato što sam radila svoj posao. Prošla me je jeza! Rešila sam da napišem prijavu tužilaštvu i da vidim dokle možemo da dobacimo – kaže za Noizz Ivana.

Posle nekoliko dana istraga je dovela do izvesne M. M. (29) iz Mudrakovca, mesta pored Kruševca, sa čijeg broja telefona je Tviter nalog otvoren. M. M. je rekla da ne koristi taj Tviter nalog, ali da je ustupila svoj broj za otvaranje naloga pre otprilike godinu dana, a u to vreme nalazila se u Brusu. Rekla je da je njen dečko D. M. (48) iz Brusa bivši direktor Turističke organizacije u tom mestu i da je veoma blizak Jutki.

Da Vas podsetimo:  Vučić se u prvih osam meseci ove godine direktno obratio više od 190 puta

– Rekla je da se preko dečka zbližila sa Jutkinom porodicom i da joj je poznato da Jutkina ćerka Milica ima lažni profil na Fejsbuku preko kojeg vređa one koji pišu protiv njenog oca – navodi izvor „Blica” iz tužilaštva.

Sledećeg dana M. M. je, nakon što su joj predočeni novi dokazi, verovatno po savetu porodice, i priznala da iza svega stoji Jutkina ćerka. Vrlo brzo je i Milica Jeličić priznala policji da je zbog oca pisala uvredljive komentare novinarki Blica, ali i drugim ljudima.

Marija Lukić / Foto: D.Milenković, printscreen

– Tužilašvo nema elemenata da goni Jutkinu ćerku, a ja ću još razmisliti o privatnoj tužbi. Pokušali su da zaustave pisanje “Blica” tužbama, Jutka me je do sada tužio 20 puta za skoro sve tekstove koje sam pisala, pa kada su videli da im baš i ne ide, promeli su metod! Žao mi je što taj čovek u ratu koji vodi, ne štedi ni sopstvenu decu – kaže nam Ivana.

Slučaj Jutke je samo jedan od brojnih u našoj zemlji, on je samo jedan od moćnika koji su sebi dali za pravo da se ponašaju kako žele, ali nije imao sreće jer je naleteo na novinarku koja nije htela da odustane dok ne raskrinka sva njegova zlodela i da glas ženama koje niko nije hteo da posluša, ni u njihovom okruženju ni u institucijama. Upornim pisanjem, Ivana je naterala ljude da čuju Mariju Lukić i sa njom se skoro tri godine borila za pravdu.

– Ivana mi je sačuvala glavu na ramenima. U tim prvim danima dobijala sam jezive pretnje, preselila sam se sa decom kod roditelja, strahovala za život, bila sam očajna – rekla je Marija Lukić.

Da Vas podsetimo:  Otvoreno pismo ProGlasa uredniku informativnog programa RTS-a

I zato, ne samo da nećemo dopustiti nasilnicima da se ponašaju kako žele i da maltretraju sve oko sebe, nego nećemo im dozvoliti ni jednu ružnu reč da kažu i napišu novinarima poput Ivane Jasnić Mastilović, jer takvi ljudi nam trebaju, da se bore za one koje sistem ne vidi dok ih pošteno ne protresete zarevere i naterate da slušaju.

Ana Lađarević

Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. Не дајите себи за право да браните образ новинарске професије, не правдам никакво насиље, али не заборављамо ни новинарска зла, блаћења, ругања, подметања, улагивања…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime