“Južne vesti” kao izvor za “Gardijan”

0
1107

U tekstu o poseti Vladimira Putina Beogradu, uticajni britanski list “Gardijan” poziva se i na tekst “Južnih vesti”, u kojem se govori o organizovanim odlascima u prestonicu na doček ruskog predsednika.

Gardijan je Putinovoj poseti posvetio članak o uticaju Rusije na Zapadni Balkan, ali i trenutnim spoljno-političkim odnosima zemalja Balkana i Rusije. Pišu i da ruski predsednik dolazi u Beograd dok traju protesti nezadovoljnih građana, kao i da postoje indicije da Vlada organizuje miting podrške Putinu.

Baš u tom delu pozivaju se na tekst Južnih vesti i izdvajaju informaciju o organizovanom prevozu autobusima što je još juče najavio funkcioner SNS iz Niša Bratimir Vasiljević.

Ovo je prvi put da jedan svetski medij kao što je Gardijan ukaže poverenje lokalnom listu iz južne Srbije, citira ga i navede kao pouzdan izvor u svom tekstu.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin trenutno je u diplomatskoj poseti Srbiji, a iz Niša je krenulo na desetine autobusa, uglavnom simpatizera SNS, u znak podrške.

Mnogi koji su se javili Južnim vestima, a rade u javnom sektoru, tvrdili su da postoje spiskovi i da su primorani da putuju u Beograd.

Izvor: juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime