Kad botovima klecaju kolena

0
892

Ne mislite valjda da je Vučić rizikovao da preko puta njega sedne neko kamufliran u medicinsku sestru, kojoj klecaju kolena, i pita, šta bi sa aferom „Helikopter“, Savamalom… kako to da vlast ide drumom, a život šumom?

Mesto: BEOGRAD Datum: 08.07.2016 Dogadjaj: DRUŠTVO - mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vuèiæ zapoèeo je jutros u 05:30 èasova prijem graðana, koji su došli da mu se žale na svoje probleme i zatraže pomoæ za njihovo rešavanje. Licnosti: Aleksandar Vuèiæ
Aleksandar Vučić sa građanima / Foto: Fonet

Ko im’o dilemu oko toga da ćemo imati najveći rast u Evropi, ne se brine, u ovu Vučić demokratiju ima pobijemo sve rekorde. Primer za to, a šta ćeš bolji, je prošlonedeljni prijem za građane, od sabajle, tačno od 05 sati i 30 minuta, koji je priredio novi mandatar, umalo se samo ne napisa mandarin, u svojstvu predsednika Vlade.

Prvo javljeno da je Vučić gospodin 13 sati razgovarao sa građanima, i da su građani mogli da vide da on brine o njima. Preneto i da On rek’o da smo posvetili dužnu i neophodnu pažnju našim građanima… jedan deo problema rešili… nešto ćemo još pokušati… problemi su od posla, do lekova, operacija… zdravstveni deo smo najbolje rešili… veoma sam srećan zbog toga!

Odmah iza prvih vesti, koje su bile nepotpune, najslobodniji srpski mediji javili da je Mandatar sa građanima razgovarao 18 sati bez prestanka, uz samo jednu pauzu, da je primio 86 građana, da je 35 slučajeva rešeno… U konačnoj verziji događaja preneto da Vučić gospodin veoma zadovoljan, nekim ljudima uspeli da obezbede posao, a najlakše bilo naći rešenje za zdravstvene probleme… Citirana i medicinska sestra, koja rekla: Klecala su mi kolena, ali Vučić je toliko pozitivan, oduševljena sam!

Na sve objavljeno da Vučića niko nije pitao – Kad će Vlada, jerbo to građane uopšte nije zanimalo, a da su pitali, On bi im odgovorio da vredno radi na ekspozeu i na sastavu vlade, i da će u najkraćem roku završiti taj posao.

Da Vas podsetimo:  LEPE VESTI, MENJA SE DEMOGRAFSKA SLIKA SRPSKIH SELA: Za dve i po godine oživelo 2.650 seoskih kuća!
Mesto: Beograd Datum: 05.07.2016 Dogadjaj: POLITIKA/SKUPŠTINA - Prva sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Srbije Licnosti: Dušan Bajatoviæ, Igor Beèiæ, Marija Obradoviæ, Vojislav Šešelj
Sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti / Foto: Fonet

Na stranu pitanje, gde su institucije, gde država, kad Vučić zapošljava, deli lekove i zakazuje operacije, ko sme da stavi ruku u vatru da sve to sa prijemom građana nije još jedna igranka, da se ne kaže nameštaljka, u kojoj su botovi predstavljali građane. Ne mislite valjda da je Vučić rizikovao da preko puta njega sedne neko kamufliran u medicinsku sestru, kojoj klecaju kolena, i pita, šta bi sa aferom „Helikopter“, Savamalom… kako to da vlast ide drumom, a život šumom? Ili da mu se, kamufliran u komunalnog policajca, dogodio akademik Teodorović, koji veli da je ovo zemlja koja je ukradena od građana, te da Srbijom vladaju nekompetentni i nepošteni, na čelu sa Vučićem. Odgovor na to pitanje je kadrovski, novi šef skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti je gospodin Mortadela Sineopsis Bečić. Kako je sve bilo ko u ekspozeu, umalo da, kako se javilo pesniku Saši Jelenkoviću, Mandatar nije formirao novu vladu od građana koji su sa njim razgovarali.

No, ne se brinemo, sve je pod kontrolom, samo buja i raste. Otvorena su sporna poglavlja za pridruženje EU, i ta „odluka je priznanje za doslednu i reformsku politiku Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića“. Sad se samo treba mobilisati, kao na Vračaru, gde je SNS, iako je izgubio izbore, formirao vlast. U tome pomogli odbornik LDP, odbornik Levice Srbije, i DSS. Pomenuti formirali odborničku grupu „Iskreno za Vračar“, i podržali prekrajanje izbornih rezultata.

U ti uspehi ima da Beograd poklonio Ljubljani spomenik Vuku Karadžiću, na kome piše Karađić, što je legitiman pravopis, jer gospodin Mali, koji bio nazočan, ima većinu u Skupštini Beograda. Kao što je legitimno da još jedan spomenik Tesli, kod Hrama, otkrije predsednik Tomislav Diplomislav. Dotle stigla srpska evolucija. Dakle, da se parafrazira tovarišč Draža Petrović: Srbiji je sve gore i gore, otkad joj je sve bolje i bolje!

Da Vas podsetimo:  Srbija među zemljama sa najnižim platnim jazom prema polu u Evropi

Dragan Todorović

Istinomer

Autor je novinar nedeljnika „Vreme“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime