Kad je džaba nije skupo

0
991
Foto: printscreen ( ozonpress.net )

Da je bavljenje politikom u Srbistanu najunosniji biznis trebalo bi valjda svima da bude jasno. Pa ipak postoje i oni koji bi na ovu tvrdnju odgovorili da nije tačno da u politiku, sa namerom da se ovajdi, ulazi samo gologuzija već i da se politikom u Srbistanu bave i ljudi koji su nešto stekli u životu. Tačno je to, ali samo delimično, budući da je pohlepa duboko ukorenjena u psihu većine pripadnika ljudskog roda, pa je pitanje samo koliko čega nekog može da čini sretnim i zadovoljnim.

Na drugoj strani, kada se u vidu ima činjenica da je na ovim prostorima članstvo u vladajućoj partiji oduvek garantovala lagodnost i sigurnost, onda je sasvim logično da oni koji su stekli i imaju, pripadnost stranci doživljavaju kao garanciju da će stečeno sačuvati i višestruko ga uvećati.

O čemu, uostalom i svedoči činjenica da ti i takvi, decenijama potkivaju parama i vlast i opoziciju, jer nikada se ne zna koga će doneti dan, a koga noć. Ko će se sutra setiti da ih priupita kako su stekli sve ono što se u normalnim državama stiče nekoliko generacija.

Samo varaju se svi koji misle da su ugledni “privrednici” i uspešni “biznismeni” darežljivi isključivo prema partijama što su ih vozdignule do vlasti. Nikada oni nisu i nikada neće zaboraviti one koji su im svojim glasom omogućili da im se u rukama nađu i nož i pogača. Stoga je krajnje logično da pozornik Vesić skurca deset i kusur miliona evra na prestonički Trg republike, koji će se jednog dana svakako naći u svetskim enciklopedijama arhitekture kao primer kako je moguće da se sa mnogo narodnih para od nečeg napravi ništa.

Stoga je normalno i da čačkonačelnik Milunče i njegov (ne)stručni tim, pošto su rešili sve komunalne i infrastrukturne probleme koji Čačanima decenijama zagorčavaju život, svu čačansku decu smestili u vrtiće, renovirali škole… ne žale para da popločaju Gradski bedem, basnoslovno plate skalameriju koju oni i njihovi napredni pajtosi doživljavaju kao novogodišnju jelku, podižu spomenik Stracimiru… Naravno novcem građana, a kako bi drugačije.

Da Vas podsetimo:  SKUPLJA DARA NEGO MERA

Uostalom ne kaže se tek tako da sve što je džaba nije skupo. Naprosto Milunčetu, naprednim ekspertima kao i njihovim prethodnicima se posrećilo da raspolažu tuđom mukom, pa nek’ košta šta košta.

A vi u Rakovi, što vam je Milunče pred poslednje izbore obećao asfalt, kako ste?

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime