Kad je džaba nije skupo

0
985
Foto: printscreen ( ozonpress.net )

Da je bavljenje politikom u Srbistanu najunosniji biznis trebalo bi valjda svima da bude jasno. Pa ipak postoje i oni koji bi na ovu tvrdnju odgovorili da nije tačno da u politiku, sa namerom da se ovajdi, ulazi samo gologuzija već i da se politikom u Srbistanu bave i ljudi koji su nešto stekli u životu. Tačno je to, ali samo delimično, budući da je pohlepa duboko ukorenjena u psihu većine pripadnika ljudskog roda, pa je pitanje samo koliko čega nekog može da čini sretnim i zadovoljnim.

Na drugoj strani, kada se u vidu ima činjenica da je na ovim prostorima članstvo u vladajućoj partiji oduvek garantovala lagodnost i sigurnost, onda je sasvim logično da oni koji su stekli i imaju, pripadnost stranci doživljavaju kao garanciju da će stečeno sačuvati i višestruko ga uvećati.

O čemu, uostalom i svedoči činjenica da ti i takvi, decenijama potkivaju parama i vlast i opoziciju, jer nikada se ne zna koga će doneti dan, a koga noć. Ko će se sutra setiti da ih priupita kako su stekli sve ono što se u normalnim državama stiče nekoliko generacija.

Samo varaju se svi koji misle da su ugledni “privrednici” i uspešni “biznismeni” darežljivi isključivo prema partijama što su ih vozdignule do vlasti. Nikada oni nisu i nikada neće zaboraviti one koji su im svojim glasom omogućili da im se u rukama nađu i nož i pogača. Stoga je krajnje logično da pozornik Vesić skurca deset i kusur miliona evra na prestonički Trg republike, koji će se jednog dana svakako naći u svetskim enciklopedijama arhitekture kao primer kako je moguće da se sa mnogo narodnih para od nečeg napravi ništa.

Stoga je normalno i da čačkonačelnik Milunče i njegov (ne)stručni tim, pošto su rešili sve komunalne i infrastrukturne probleme koji Čačanima decenijama zagorčavaju život, svu čačansku decu smestili u vrtiće, renovirali škole… ne žale para da popločaju Gradski bedem, basnoslovno plate skalameriju koju oni i njihovi napredni pajtosi doživljavaju kao novogodišnju jelku, podižu spomenik Stracimiru… Naravno novcem građana, a kako bi drugačije.

Da Vas podsetimo:  Panić: Lekari iz Kriznog štaba da se povuku ako struka ne može ispred politike

Uostalom ne kaže se tek tako da sve što je džaba nije skupo. Naprosto Milunčetu, naprednim ekspertima kao i njihovim prethodnicima se posrećilo da raspolažu tuđom mukom, pa nek’ košta šta košta.

A vi u Rakovi, što vam je Milunče pred poslednje izbore obećao asfalt, kako ste?

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime