Kad je muka, svi kukaju gde je Đuka

0
1591

vladimir-dukanovic-lutrija-ponoc-merdevine-foto-printskrin-kurir-1439459382-719253Vladimir Đukanović, nekada neuspešni i netalentovani novinar i voditelj, a sada u svakom slučaju uspešni poslanik i ekspert za kladionice i lutrijske igre, danas je, ničim izazvano, doživeo pet minuta slave.

Objavili u medijima kako je 2013. Đuka uleteo u Lutriju Srbije – u maniru svog ogorčenog političkog protivnika, a u tom trenutku koalicionog partnera Mlađana Dinkića, koji je tako uleteo u Narodnu banku Srbije.

Đuka je doduše, uleteo džipom, sa sedam momaka, zadržao se dva sata a onda otišao napolje.

Kad su ga novinari zvali s pitanjem zašto je išao u sedište Lutrije, Đuka je izjavio da je otišao da kreči.

Kakav majstor, jebem li ti život, nigde se zaprljao nije tokom tog krečenja.

Inače, da znate, na beogradskom asfaltu je krečenje žargonski izraz za krađu. Ali, ja nikako ne pokušavam da kažem da je Đuka krao. Bože sačuvaj. Đuka je pošten momak koji je pre ravno šest godina stalno pitao kad će se povećati honorar za njegovo (očajno) pisanije. Ali danas je Đuka, zahvaljujući članstvu u partiji na vlasti i poslaničkoj plati – sebi nabavio gomilu odela (pre pet godina nije, prema sopstvenim tvrdnjama imao nijedno, jer mu „ne treba, ne oseća se u njemu kao čovek, već kao vladimir-dukanovic-lutrija-ponoc-merdevine-foto-printskrin-kurir-1439459382-719251neka…“), stan (to mi još nije jasno – da li ga je nasledio od roditelja ili kupio na kredit, da ga malo žalim)… Kola? Pobogu, pa nisam ja policija, da utvrđujem da li ih ima ili nema? Ko sam ja da propitujem ko ga je vozio u džipu? Brat, šurak, službeno lice ili stranački prvak?

Kako bilo – objavljene su fotografije sa video snimka.

Fotografije koje pokazuju kako stručnjak za igre na sreću upada u maniru komandosa u ponoć u državno preduzeće. I iz njega izlazi posle dva sata.

Da Vas podsetimo:  KRIJU BROJ MRTVIH?!

A šta je radio tamo?

Stvarno, šta je radio tamo?

Krečio, naravno, nije.

Nameštao svoju kancelariju – nije.

Postavljao prislušne uređaje?

Hmmmm… Voleo bih da kažem da nije, jer, Vladimir Đukanović je pravnik i zna da ne može to da radi po svom nahođenju.

U svakom slučaju – odgovor Vladimira Đukanovića na pitanje novinara je:

1. Bezobrazno
2. Uvredljivo
3. Bahato
4. Nekolegijalno

Vladimir Đukanović i Aleksandar Vučić
Vladimir Đukanović i Aleksandar Vučić

Ako ništa drugo – zbog činjenice da je, u vreme dok je bio član RIK ispred Srpske radikalne stranke, Vladimir Đukanović je primao dodatni honorar za pisanje loših propagandnih tekstova u dnevnom listu Pravda. Dakle – bio je i novinar. U pokušaju. Zato je njegovo ponašanje nekolegijalno.

Kako bilo – vlada Srbije je u četvrtak prihvatila ostavku Aleksandra Vulovića na mesto direktora Državne lutrije Srbije. Za novog direktora je imenovala Nenada Lazarevića.

To je čovek koji već godinama radi u DLS. Radio je na rukovodećim položajima (ako se ne varam) i u vreme „zloglasne žute direktorke Tijane Anđelić“ koja je „u crno zavila najprofitabilniju firmu“. Nisam baš siguran da je žena bila tako zloglasna, ali, svašta pišu ovi naprednjaci…

Veliki Reformator Srbije u četvrtak je rekao da je istraga u slučaju Loto završena. Nije rekao da još uvek nismo videli nijednog dobitnika u poslednjih xyz godina.

To me, doduše, ne čudi: bilo ko ko bi objavio da je dobitnik milionskog dobitka u Srbiji odmah bi bio na meti mafijaša i reketaša, i, što je još opasnije, „prijatelja“ kojima treba koja desetina hiljada evra „da premoste do prvog“ i članova porodice, koji bi ga podsećali kako su ga baš oni opomenuli da uplati loto sat pre isteka.

Da Vas podsetimo:  NOVO JE ČESTO I STARO U NOVOJ AMBALAŽI...

Nego, kad smo već kod toga…

Hoćete li igrati loto večeras?

Samo pitam.

PIŠE: Aleksandar Bećić

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime