Kad „krug dvojke“ hapsi Putina

1
404

 

Foto: printscreen

Danas u „Danasu“ tekst za anale srpskog novinarstva.

Naslov, kao što bi i trebalo, udara pravo u glavu – „Postoje realne šanse da Putin postane osuđeni ratni zločinac“!?!

Svetska senzacija i ekskluziva! Putin će na robiju skorih dana! Putina u lance! Ura!!! A u tekstu, sve po merilima i standardima Evropske unije i onog Borelja koji zdravlje izgubi, vrat iskrivi, gledajući već nedeljama ka istoku, kad će ruska agresija.

Tekst u „Danasu“, naslov posebno, za primer, tako ćemo jednog dana, kad uđemo u NATO i EU, kad primimo standarde, svi pisati! Prvo gomila Putinovih krivica, taksativno nabrojanih, pa suđenje, pravedno naravno, dokazni postupak, na kraju presuda! Bez prava žalbe!

Putina na robiju! Ura!!! Hapšenje iz sred „kruga dvojke“.

I, krenem da čitam da vidim šta je to sve predsednik Putin uradio, čime se ogrešio o međunarodnu pravdu, pa „postoje realne šanse da postane osuđeni ratni zločinac“. Dakle, ne samo „ratni zločinac“, nego, „osuđeni ratni zločinac“! U Hagu naravno.

Prva inkriminacija – na istoku Rusije, dakle na ruskoj zemlji, a Rusija je, koliko se zna nezavisna zemlja koja ima teritorijalni integritet, „raštrkao“ je 150.000 vojnika, na širokom prostoru od Belorusije do Krima i Crnog Mora! Uz vojnike, tu je na destine „mornaričkih brodova“, (kakvi brodovi još postoje, leteći tanjiri možda?) tenkova, aviona, artiljerijskih jedinica, spremnih da budu angažovani za nekoliko sati!

I, tek tu saznajemo da je autor tvrdnje u naslovu ne „Danas“ izvorno, nego, izvesni Andrij Zagorodnjik, bivši ministar odbrane Ukrajine, sada predsednik nekog „tink tank centra u Kijevu! Tekst Ukrajinca a naslov „Danasa“, obrada londonskog „Gardijana“ zato je sve i ispalo tako genijalno.

Sledeća inkriminacija koju „Danas“ stavlja na dušu Putinu, zbog koje postoje realne šanse da ruski predsednik završi kao ratni zločinac jeste da „postoje jaki dokazi da ruska vlada ozbiljno razmatra angažovanje svih ovih vojnih sposobnosti protiv Ukrajine“. Dakle, Putinu neće suditi samo za počinjene ratne zločine, nego i za one koje namerava da počini, samo, ne zna se još kad.

Da Vas podsetimo:  Opančar „agencija“: Vicoteka

-Biće to rat, (kad jednom počne, a ne zna se kad će, prim. autora) koji nije viđen u Evropi od Drugog svetskog rata – veli „Danas“.

Putina preventivno pred tribunal u Hagu. Da mu se sudi za svaku grešnu misao.

Dalje, na teret Putinu list iz Beograda stavlja i krivnju da je „okupirao Krim“! To što je Krim bio ruski do 50 i neke godine prošlog veka, a onda je administrativnim aktom Nikite Sergejeviča Hruščova prisajedinjen Ukrajini u sastavu SSSR-a, a 2014. je samo vraćen matici, za eksperta „Danasa“ ne vredi ni pet sitnih para. Putin, je, bre, okupirao Krim.

Bio sam pre godina na Krimu, razgovarao sa desetinama ljudi, i Rusa i Ukrajinaca, reč okupacija niko od njih nije izgovorio, svi su mi govorili o povratku Rusiji, ali, šta znaju ljudi na Krimu. „Danas“ zna bolje.

I tako dalje, i tako dalje, nebrojeni su zločini koji je Putin počinio delom. A tek oni učinjeni mišlju? Dok je svet žmurio na jedno oko napravio je gasovod „Severni tok 2“, sa ciljem da porobi Evropu. Svet je takođe držao tek jedno oko otvoreno dok su Rusi ubijali ukrajinske vojnike, i, avaj, zaključuje ekspert „Danasa“, eto do čega može dovesti „tako dugo zatvaranje očiju“.

Ipak, misle u krugu „dvojke“, za ruskog predsednika, barem u ovom slučaju, ima nade. Da, možda, izbegne hapšenje. I to, jedino, ako „svetski lideri pokažu Putinu da ovo neće biti brzi pobednički rat, već katastrofa koja će dovesti do političke izolacije Rusije, sankcija koje će uništiti njenu ekonomiju i (!!!) ponižavajućeg vojnog poraza“!

Ma, sve je to u redu, ali, gde je taj rat koji će dovesti do ponižavajućeg vojnog poraza Rusije? Nikako da počne, šta je sa tim Putinom, šta je sa tim Rusima?

Da Vas podsetimo:  Opozicijo, vaš uslov za izlazak ili razlog za neizlazak na izbore mora da bude (ne)raspisivanje izbora i na KiM!

Po svet je daleko opasnije ovo iščekivanje, nagađanje, nego, recimo, kad Klinton bombarduje Srbiju, pobije par hiljada ljudi, poruši mostove i puteve i zaspe zemlju tonama hranljivog, po zdravlje Srba i ostalih lekovitog, osiromašenog uranijuma.

Oni engleski i američki specijalci raspoređeni od Rumunije preko Ukrajine do Letonije i Estonije dobiće upalu pluća ili barem će se prehladiti, iskisnuti, čekajući Ruse da napadnu i dožive ponižavajući vojni poraz.

Ako je i od Putina i Rusa, mnogo je brate.

Ekspert „Danasa“ dalje bulazni u ovom uratku da će „Ukrajina uprkos svemu nastaviti da postoji čak i ako Putin zauzme Kijev (!!!) Tada će, veli stručnjak, prestonicu Ukrajine samo pomeriti zapadno, a Putin će pred ratni tribunal!

Pitanje za eksperta, a što će Ukrajinci premeštati Kijev na zapad kad će Rusi doživeti katastrofalni vojni poraz?

Da se čovek ispovraća pred ovakvom gomilom gluposti.

Ima tu još inkriminacija na račun Vladimira Vladimiroviča, srećom, otkriva ovaj vispreni stručnjak, prenosi „Danas“, „Ukrajina ima više protivoklopnih sredstava nego što Rusija ima tenkova(!!!).

Ekspertiza do zla boga!

Jedino što u tekstu nedostaje, jeste bar naznaka plana kako to ovi tužioci i sudije, od Kijeva do „kruga dvojke“ planiraju da uhvate Putina i izvedu ga pred međunarodni tribunal i tamo osude? Moguće da će to biti izvodljivo posle „katastrofe ruske vojske u Ukrajini“ posle koje će Ukrajinci nastaviti pobedonosni hod sve do Krmlja gde će Volodimir Zelenski i ovaj bivši ministar lično uhapsiti Putina? A Kijev će premestiti na istok, bliže Moskvi.

Beslovestan plan? Isto koliko i ekspertiza bivšeg ministra odbrane Ukrajine na stranicama beogradskog „Danasa“.

Jedino je još preostalo da se konsultuje Adolf Hitler, on ima ponajviše iskustva sa Rusima.

Da Vas podsetimo:  Medijska napredna strategija

autor:Zoran Šaponjić

https://iskra.co/

1 KOMENTAR

  1. Нешто ми ово све познато. Мимо Савета безбедности, мимо свих закона Божијих и људских разбијеш земљу, уништиш привреду, енергетски систем, здравствено оштетиш становништво, и ником ништа од починиоца се не догоди . Па чак изостане вернбална осуда неког листа који продаје око 3000 примерака дневно. Неби било необично да се новине штампају у Немачкој, или Аустрији, али ето оне се штампају у држави којој се догодила „непријатност“ бомбардовања, и разарања. О уређивачкој политици“ Данас“ немам вољу да говорим. Мада ми нису јасни читаоци исте, али ни ви у „Коренима“ чему ће послужити прича сакупљена из делића просутих по „изданцима слободног новинарства“? Слободног од логике…………

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime