Kad mogu lažne diplome što ne može i lažna biografija

0
1375

Većnik u niškoj Opštini Medijana i funkcioner SNS Bojan Cvetković napisao je neistine u svojoj biografiji koja i dalje stoji na sajtu Opštine.

Cvetković je u svoju biografiju uneo čitav niz netačnih podatak, od obrazovanja do radnog iskustva, a sa takvom biografijom postao opštinski većnik i zarađuje preko 80.000 dinara.

490x370_490x370-bojan-cvetkovic-490x353
Bojan Cvetković

Dok na sajtu Opštine Medijana piše da je završio Ekonomsku školu u Nišu, u Cvetkovićevoj radnoj knjižici piše da je završio smer za metalostrugara u Tehničkoj školi “15 maj” i srednju Trgovačku školu.

Netačan je i podatak da je bio predsednik Upravnog odbora u preduzeću „Višnjica-dućani“. U administrativnoj službi preduzeća tvrde da prvi put čuju njegovo ime, a nema ga ni u evidenciji Agencije za privredne registre, staroj skoro 10 godina.

Ni podatak iz biografije da je vlasnik preduzeća “Ilirija” od 1992. godine nije tačan, s obzirom na to da je preduzeće ugašeno pre više od 10 godina.

U biografiji piše da je bio i član Upravnog odbora “Udruženja za poboljšanje ekonomske saradnje Ruske federacije i Srbije”, međutim predsednik tog odbora, Stevo Vranić, tvrdi da Bojan Cvetković nije član Upravnog odbora i da nije ni bio.

Predsednik Opštine Medijana Nebojša Krstić (URS) kaže da on ne oseća odgovornost za incident sa Cvetkovićem, iako je izabran za većnika na njegov predlog. Krstić tvrdi da nije imao dovoljno vremena da proveri da li je biografija lažna.

S druge strane, predsednik niškog SNS Zoran Perišić nije sporio da je Cvetković lagao u svojoj biografiji, ali ne smatra da bi zbog toga trebalo da bude kažnjen.

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime