Kad porastem hoću da budem Sima Spasić

2
320
Simo_Spasic_na_telefonu_pred_srpskim_zidom_placa

Najpre sam na društvenim mrežama naišao na vest koju je pod punim imenom i prezimenom objavila NDD:

“140.000 dinara Sima Spasić prima platu mesečnno + poslednji sprat Beodrađanke mu adaptiran u stambeni prostor. Oni obrazovani diplomirani rade po pijacama, radnjama, šalterima za 40.000, vaspitavanni u duhu sistema vrednosti, ali za pogrešno vreme i ljude.”

U sunce ti ….. kakav bonus, što bi rekla ona dva zozona, diplomirana glumca, što se kelebeče za sve pare na tv ekranima u reklamama za kladionice. Ćuti, kaže mi prijatelj, da nema tih reklama za kladionice, apoteke i pivo – što sve kazuje o standardu u zemlji ekonomskog tigra, ne bi imali ni to da rade.

Hoću da budem Sima Spasić. Prvo, on za državu radi jedan vrlo koristan posao, ono što u fudbalu zovu kvaritelj igre. To je u namenjeno jednom od zadnjih veznih halfova – u najkraćem, lopta može i da prođe, ali protivnnički igrač nikako. Čuveni Nobi Stajls je postao legenda engleskog fudbala – kažu da je zahvaljujući njemu i takvoj igri Engleska 1966. godine osvojila titulu svetskog prvaka, jedinu u savremenoj istoriji. Naš predsednik je verovatno, kad je svojevremeno prodavao šrafovsku robu u londonskoj Kensington eriji, čuo za tu priču, pa se opsetio: kupili su Simi jedan megafon – što i nije neka investicija, povezali ga sa “službom” koja mu dojavi gde i kad opozicija ima nameru da održi neki od svojih javnih performansa – koji kao što je opšte poznato time veoma ugrožavaju ovu naprednu vlast, prevezu Simu na mesto događaja radnje i čim neko od onih iz opozicije krene da kudi narodnu vlast, on pali svoj megafon i blebeće nešto paralelno u glas sa njima – šta, nije ni važno (i to je ušteda, jer čuveno odeljenje za medije u kabinetu predsednika ne mora i time da se bavi), važno je da niko od namernika nije razumeo ni Simu, ni šta su oni iz opozicije hteli da kažu.

Da Vas podsetimo:  Đes'te lopovi!

Investicija u Simu i megafon se očigledno isplatila, jer da nije tako ne bi vlast odlučila da taj metod primeni i na unutrašnja (indoor) dešavanja, ali je zaključeno da Sima i megafon nebi bili pogodni i za tu priliku, pa je za to angažovan večiti kandidat za bimboja* Vladimir Orlić, Dr elektrotehničkih nauka! Sunce ti… – što bi rekla ona dva gotre pomenuta zozona, to je kadrovska politika u skladu sa značajem radnnog mesta, odnosno poverene mu funkcije. I sad pomenuti doktor elektrootehničkih nauka u kontakt emisijama na televizijama sa nacionalnim frekvencijama radi ono što rade Sima i megafon – čak je ispalo i jeftinije, ovaj to uspešno radi i bez megafona.

No, da se vratim na Simu, neću da budem Vladimir. Simin posao mi se više dopada – zdraviji je, na čistom vazduhu (ovde će mi mnogi zameriti), njegovi bonusi su neodoljivi, sunce ti … da ne pominjem više ona dva zozona glumca, a i neću da budem električar, čuli ste verovatno onaj vic:

Idu dva prijatelja ulicom i jedan od njih kaže – Vidiš li onog preko puta?

Vidim, kaže ovaj.

Znaš li da je on peder?

Majku mu j…., a meni rek’o da je električar!

Sima Spasić je provereni kadar SNS. Bio je čak i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji. Doduše, uvek se “odlikovao” nekim ekstremnim sttavovima – mešao se ne samo u politiku, već i u crkvu, što je tom udruženju više štetilo nego koristilo, pa su ga posle jedne od njegovih zajedničkih akcija sa Šešeljem na smenjivanju episkopa Save Janjića iz manastira Visoki Dečani i smenili (vidi o tome više u tekstu “Sistem Sima Spasić – SS” na opancar.com).

Da Vas podsetimo:  Karakterna rđa

Nije Sima Spasić dugo ostao bez angažmana. Njegove kvalitete nije prepoznao samo Šešelj, već i ova vlast koja takođe vodi poreklo od Šešelja. Najpre je trebao da bude savetnik za brigu o porodici Ministra za rad i socijalno staaranje – onog bivšeg vozača Jorgovanke Tabaković, ali je ustanovljeno da to ne be bi bilo zgodno, jer je otkriveno da je izvesno vreme proveo u zatvoru zato što je silovao bivšu ženu. O tome piše i Danas, 09.09.2021, “da je odležao 4,5 godine u zatvoru zato što je 2009. godine silovao svoju ženu od koje se rastao 2004. godine, sa kojom ima troje dece.”, tako da je ovim postavljenjem nađena prava uloga za njega, pa mu je u skladu sa značajem te funkcije određena i pripadajuća nagrada – plata od 140.000 dinara i poslednji sprat Beodrađanke koji mu adaptiran u stambeni prostor.

U međuvremenu, na portalu Koreni pojavio se i tekst pod naslovom – Tužilaštvo još utvrđuje adresu Sime Spasića, zbog krivične prijave koju je protiv njega podneo novinar Južnih vesti Aleksandar Stankov, a zbog javnih pretnji koje mu je Sima uputio. On kaže da bi došao, ali ne može nenajavljen, a i zauzet je u Beogradu u akciji odbrane murala Ratka Mladića. Mogli bi ovi iz tužilaštva da pokušaju da ga nađu na toj adresi, ali ne verujem da će to učiniti, dok šefica Zagorka Dolovac ne “proveri” tu adresu na određenom mestu, jer Sima Spasić je, sudeći po svemu rečenom, isuviše značajna ličnost za ovu državu.

Ovih dana sam na fejsbuku pronašao objavu AP:

Dogodiilo se 1960 godine u jednoj psihijatrijskoj bolnici na području Abassie. Kao rezultat nemara bolničkih čuvara, na ulice je izašlo 243 paacijenta. Zbog straha šta bi se sve moglo desiti, problem je zahtevao hitno rešenje. Direktor je pozvao Dr Jamala koji je poznavao odbegle pacijente, da smisli način kako da ih vrati u bolnicu. Doktor je zamolio neke od bolničkog osoblja da stanu iza njega u kolonu i da ga prate. Izašli su na ulicu ispuštajući zvuk locomotive. I bolesnici su počeli da se priključuju voziću pa su tako ušli i u bbolnicu. Međutim pojavio se problem – kad sui h prebrojali, umesto 243, bilo ih je 612!

Da Vas podsetimo:  Sestra Stanike Gligorijević: Pitaću Vučića zašto se toliko bori da dokaže nevinost Babića

Interesantni su i komentari:

Ne mogu ni da zamislim koliko bi ih kod nas bilo …

A bilo je i onih – kad polazi vozić?

Ne znam zašto me ta objava asocira na ovu temu.

*Bimboje – Nemam pojma ni šta ta reč znači ni ko je bimboje. Čuo sam je letos od jednog šumadijskog seljaka – ni on nije znao da mi objasni šta to zapravo znači, ali mi se mnogo dopala. Otprilike označava čoveka, lepog zdravog i rumenog, što bi na selu rekli – da ga po jednom obrazu lupiš, drugi da pukne, koji vas vazda uveseljava i dan vam čini lepšim. – “El’ ti bio onaj bimboje”, tako je počela priča o tome sa pomenutim Šumadincem“, napisao sam u jednom tekstu o Zoranu Babiću u vreme dok nas je uveseljavao na funkciji šefa poslanićke grupe SNS-a u Skupštini Srbije. Odlaskom Zorana Babića to mesto je ostalo upražnjeno, a Vladimir Orlić ispunjava sve uslove da nasledi tu titulu.

**U mom selu ima jedan opančar.

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

 

 

 

autor:Dragiša Čolić

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime