Kad povrede novinarku koja nije Pinkova ne priča se o tome

1
1858

Beograd-Juče je Beograd bio pun „provokatora“, pored navodnog napada na ružičastu „novinarku“ desilo se još mnoštvo provokacija na drugom skupu koji se održava već 79. subotu po redu, a o kome nijedan režimski medij ne izveštava. Pa kako bi onda izveštavao i o napadima na učesnike?

Juče je održana 79. Pravoslavna litija protiv potapanja manastira Valjevske Gračanice i za pravoslavnu Srbiju koje organizuje monah Antonije. Ova subota je pored osnovnih tema bila posvećena i paradi srama, odnosno borbi protiv nje.

Prva provokacija desila se već na samom početku, kada je najavljeni i plaćeni skup ispred Vlade Srbije narušilo prisustvo Dveri, koji su mnogo pre zakazanog početka stigli i zaglušujućom muzikom ometali govor monaha Antonija. No, i to se dalo izdržati, ali pogled na skupinu žena u crnom koje su oko sebe okupile neke razvratne grdosije sablažnjujući ljude u litiji, nije bilo lako izdržati. U sred Kneza, njih dvadesetak obučenih u neke ženske krpe, neodređenog pola, drsko su posmatrali učesnike litije, podsmešljivo upućujući poglede i dovikujući nešto neartikulisanim jezikom. Učesnici litije se nisu dali isprovocirati iako su provokatori samo to čekali.

Odmah zatim, ispred Skupštine, u toku govora novinarke Vesne Veizović, na biciklu i tik ispred nje, prošao je jedan pripadnik ili zaštitnik LGBT-a koji ju je opsovao. I naravno, opet je izostala reakcija na provokaciju. Kako od mirnih učesnika koji su obavešteni da će toga biti, tako i od policije koja je plaćena da čuva učesnike litije.

Ni završnica litije nije prošla skroz bez povreda. Na samom odlasku ispred RTS-a, neko je pokušao da pogodi monaha Antonija u glavu sa celerom. Možda zvuči smešno – pokušaj atentata celerom. No, ako se uzme u obzir da je celer težak skoro dva kilograma, pa još jačina kojom je doleteo, više nije tako smešno. Srećom, monah Antonije je izbegao udarac, dotaklo ga je samo lišće celera. Sreća i da dve malene devojčice, jedna od pet i druga od sedam godina koje su bile tik uz Antonija, nisu primile udarac, koji je po njih mogao biti koban, već se celer zaustavio na listu noge novinarke Vesne Veizović.

Da Vas podsetimo:  „Nisam znao da imam dug dok nije stigla presuda“: RTS tužio svog bivšeg urednika zbog TV pretplate

Od siline udarca Vesni Veizović su popucali kapilari na nozi i oseća bolove, ali ona nije „novinarka“ Pinka pa da o tome bruje svi mediji. Isto tako, važno je dodati da su dva inspektora stajala na dva metra od monaha Antonija, Vesne i malenih devojčica. Oni su vrlo dobro videli čitav događaj i njihova reakcija je bila – neobuzdan smeh?!?

Šta reći na kraju osim, svaka čast našoj policiji koja danas ne dozvoljava da se priđe pederima i ostalim seksualnim bolesnicima, a smeje se na napade na ljude koji su izašli na ulicu da se bore za opstanak srbstva i Srbije, protiv devijacija u društvu i izdaje vere, za zaštitu duhovnog i fizičkog zdravlja nacije, za budućnost naše zemlje…

Biljana Diković/FBR

vaseljenska.com

1 KOMENTAR

  1. Hm,hmm…pa,u klasnom drustvu,se zna ko kosi,a ko vodu nosi,Vesna i ostali “ NVO NOVINARI“, i mnoge druge struke,su svrstani u “ sirovine i reprodukcioni materijal“…a, nezaposleni ostatak mu dodje “ rezervna armija rada“… Bez,stampanja novca, za “ socijalnu pomoc“, kao sredstvo,negovanja trzista u oblasti siroke potrosnje..prikupljanja kesa.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime