KAD VAS PRITISKAJU BRIGE: Izbacite iz svog života ovih 10 ogromnih izvora stresa!

0
919

ruza-dnevne1-600x330Čega bi se sve odrekli, kada bi vam netko ponudio da bacite sve svoje izvore stresa u neku magičnu kantu za smeće?

Ključ borbe protiv stresa nije raditi više na situaciji koja vam donosi nelagodu, već spremnost da se radi manje. Pojedine stvari koje radite u životu, samo otežavaju situaciju, i kada pribegavate takvom ponašanju, vi zapravo dolivate ulje na vatru.

U stresnim situacijama kada vas pritiskaju brige, olakšajte si tako što ćete kod sebe promeniti ovih deset stvari:

1. Rešite se potrebe da udovoljite drugima.

2. Prestanite se pravdati.

3. Nemojte se osećati kao da na sve morate momentalno reagovati, neke stvari mogu i pričekati.

4. Dopustite sebi da budete nedostupni za druge, kada za tim osetite potrebu. U redu je da nekada odbijete poziv na druženje.

5. Prestanite verovati da vam je potrebna baš ta jedna stvar koju nemate, da biste bili sretniji i uspešni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da ona vlada vašim uspehom i neuspehom. Uvek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolišite svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas videti onakve kakvi zaista jeste, a da ne morate im se dokazujete. Ti su jedini pravi!

7. Prestanite pokušavati biti prihvaćeni od strane svih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da prihvatite tu činjenicu.

8. Zapamtite da vi ne morate znati svaki detalj. Život ponekad funkcioniše na misteriozan način.

9. Odbacite ideju da morate biti savršeni. Greške se događaju svima. U redu je da neko bude svedok vaše ludosti.

10. Ne izazivajte sebi dodatni stres time što ćete smatrati sebe odgovornim za sve ljude u vašem okruženju. Verujte da će im pomoći milostiva univerzalna sila ljubavi i pravde koja je ista za sve. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno, ali kada to počne izazivati stres, vreme je da pustite situaciju da teče vlastitim tokom.

Da Vas podsetimo:  Srbski narodni pozdravi i otpozdravi

Kada klonete pod teretom stresa, odbacite nešto tog tereta i dobićete novi polet, svežu energiju, bićete otvoreniji i ekspresivniji.

S tom novom energijom i možete pomoći većem broju ljudi.

dnevne.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime