Kad Vučiću prete snajperom reakcija odmah, a šta je s ostalima?

1
699
Foto: srbinaokup.info

Pripadnici BIA u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i policijom, za samo par sati uhapsili su M. P. (30) iz Paraćina, zbog sumnje da je na Fejsbuku pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Samo tri dana ranije isto se desilo lideru opozicije Draganu Đilasu, kojeg su na isti način „snajperom slali na groblje“. I šta se desilo? Ništa!

Šta smo saznali iz ove akcije? Da nadležni rade svoj posao i da štite instituciju predsednika, i to je dobro. Šta nije dobro? To što se radi selektivno, jer ne hapse se svi za koje „postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srbije“, šta se uhapšenom stavlja na teret.

Kad nema reakcije na pretnje smrću prvom protivniku režima Aleksandra Vučića, šta mali čovek iz Margite ili Brusa da očekuje? Šta je s nama običnim građanima, nezavisnim medijima, ko će nas zaštititi?

Dakle, predsednik Stranke slobode i pravde dobio je pretnje na Fejsbuk stranici „Dragan Đilas“, ispod video objave u kojoj je govorio o podršci koju je Aleksandar Vučić pružio Donaldu Trampu na predsedničkim izborima u SAD. Pretnje nije išao da prijavi, jer se očekuje da policija i tužilaštvo rade svoj posao.

– Prokleto žutilo, zarazo, što ne umreš? Treba te snajperom poslati na groblje zaraženih i bolesnih u aluminijumskom sanduku. I tvoje gene treba uništiti da se takve ružne i bolesne nakaze nikad više ne rađaju – piše u jezivoj pretnji potpisanog kao Dejan Ivanović.

Sličan tekst upućen je predsedniku Srbije i SNS, takođe na društvenoj merži Fejsbuk. Uhapšeni je u objavi naveo da Vučića posmatra stalno kroz nišan snajpera. Iznad fotografije koju je postavio, a na kojoj su Vučić, predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i član Predsedništva BiH Milorad Dodik, on je napisao:

Da Vas podsetimo:  Ginemo od stida

– Ovu dvojicu skloniše, a tebe će Aleksandre Vučiću da reši znaš i sam, ona crvena tačka što te prati u spavaću sobu kad ugasiš svetlo… Vučiću, samo te posmatram, a ne znaš đe sam, ti mene ne vidiš, ali ja tebe vidim stalno, kroz optički nišan. Šećeru, gotov si, šećeru još malo i linč na tebe kreće… Praćen si – napisao je uhapšeni iz Paraćina.

Ako to nije pretnja poput one koju je dobio Đilas, šta li je?

Policija hapsi, učestvuju sajber tužilaštvo i Gašićeva BIA, sve kako treba i po redu. Mediji koje kontroliše predsednik na sva zvona su izvestila o ovom slučaju, dnevni listovi i portali, čak i oni imaginarni koji objavljuju uvredljive tekstove o Direktno.rs.

O ovom drugom slučaju – ništa. I nije prvi put.

Tako je to u zemlji kampanja laži, manipulacije i verbalnog nasilja, koju promoviše Aleksandar Vučić.

Izvor: Direktno.rs

1 KOMENTAR

  1. ovaj Provizijanac je po fizionomiji veci Mongus od Maje…mongoloid, moze li on da zatvori donju vilicu, ili mu kisa upada ? Idiokratija na vlasti, ali narod polazi od sebe i vecina koja poslusno izlazi, glasa za te..iako ta vecina DRPISTANACA cita nesto samo u wc-u, na klozetskoj solji, pre nego sto se obrise ?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime