Kada će i da li će nam biti bolje?

0
1035

2014-10-07_064844

Zemlja koja uništava svoje školstvo, ne čini to nikad samo zbog para, zbog toga što fale sredstva, ili zato što besplatno školovanje opterećuje njen budžet… Ne!… Jedna zemlja koja uništava svoje obrazovanje je odveć pod vladavinom onih, koji od širenja obrazovanja strahuju jer neobrazovanim narodom lakše manipuliše!

Italo Kalvino

To je pitanje koje sve nas u Srbiji, koji činimo samo statističku milionsku masu (glupu), pogodnu za povremeno izvođenje na izbore (prethodno uhvaćenu nosnom lulom za nos, kao što se jedino bezbedno i izvodi rogata stoka na sajam i izložbe, pa na kraju krajeva i na izbore), pogotovu kada nam svaka vlast u poslednjih nekoliko decenija, pa i ova aktuelna, neprekidno objašnjavaju jedno te isto, a to je: „Kako će nam biti bolje, tek kada nam prvo bude još mnogo gore“!

Naravno, svaka vlast u višedecenijskom nizu stigla je da ispuni samo onaj deo obećanja, koji se tiče „da nam bude još gore“! I svaka je nakon odlaska u opoziciju tvrdila da je bila na dobrom putu da nas sve usreći, ali, eto, ne stigoše, jer je „naivni narod“ bio zaveden demagoškim i nemogućim obećanjima nekadašnje opozicije, a buduće vlasti, „koja će sigurno biti mnogo gora i nekompetentna“ nego što su bili oni. I tako, mi već decenijama imamo istu pamet na vlasti i istu pamet u opoziciji! I otuda je i nama sve vreme isto.

Ah, da! Zaboravio sam da vam kažem još jedan detalj, a to je da svaka od ovih vlasti je u višedecenijskom nizu ipak uspela da u tom kratkotrajnom bljesku trajno poboljša život svojih porodica, rođaka, prijatelja i stranačkih lidera! I to je neki rezultat! Teorijski, ako se ovako nastavi, i ako se svi budemo izređali, i zajahali makar na kratko ovu našu jedinu, dobrano iscrpljenu i posrnulu domovinu, Srbiju, svi ćemo konačno živeti mnogo bolje! Nevolja je samo što naša domovina, naša Srbija to sigurno neće preživeti. Ali to i jeste cilj. Nevolja je što će nam svima biti bolje tek kada nje više zaista ne bude. A njen nestanak, nestanak države Srbije, kao jedinog našeg sigurnog mesta pod ovim nebom i suncem, biće velika radost za brojne evropske „prijatelje“.

Jer, kao što kaže naša vlast, „jedino je važno da se živi bolje“ jer „patriotizam se ne sipa u traktore“! To znači da se troši više, a to znači da se ima više posla i novca koji se time stiče. A za to su nam samo potrebni „strani investitori“ (robovlasnici), koji će obezbediti „robovski posao“, uz nešto hrane i lekova (doduše, samo dok smo mlađi i dok možemo da radimo, a kasnije nam se ukidaju ove „povlastice“ jer bismo živeli „beskorisno i džaba“).

Proizilazi da je stanovnicima Srbije samo potrebno više novca da bi bili srećni i zadovoljni! Kao što je i svinjama dovoljno korito i topli obor, a govedima puna jasla i topla štala da bi bili zadovoljni i srećni.

Mnogi će reći da nisam ništa novo rekao, i da je svaki otpor onome što se sprema nemoguć jer su i brojniji i jači narodi i države još mnogo pre nas posustali i pristali na takve uslove života!

Da, tačno je, ali još uvek ima nade za nas jer ipak ima slobodnih naroda i država! Nade bi bilo čak i da takvih naroda i država više nema! Jer, vuk je naša životinja, stara mitska životinja skoro svih Slovena!

Ne zaboravite, postoje mnogo jače životinje od vuka, kao što su medvedi, lavovi i tigrovi, ali svi oni se mogu slomiti i istrenirati i onda mogu da nastupaju u cirkusu, a samo vuk ne! Nikada!

Naš vuk je svojim snažnim urlikom uspeo da „probudi“ i medveda! Zato je sada medved skoro oslobođen, ali je naš vuk počeo da posrće! Vuče, bio si jak kada si bio sam i skoro uništen, i zato se sada drži medveda, i šume će ponovo biti tvoje!

Milanko Šekler

NSPM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime