Kada će SNS očistiti grad

0
826

2016-05-09_224921Iako je tokom predizborne kampanje nosilac liste SNS-a i aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić obećao da će nakon izbora aktivisti stranke očistiti grad od plakata i banera, još uvek se ne zna kada će se to i desiti i kada će grad biti sasvim čist.

Čišćenje i skidanje predizbornog materijala naprednjaci su već organizovali u Niškoj Banji, a nosilac liste naprednjaka u ovoj gradskoj opštini Dejan Jovanović kaže da su to uradili svega par dana nakon izbora.

Sve je sada uklonjeno u Banji. Kada će to biti urađeno u ostalim delovima grada, ne znam, jer sam ja vodio listu tamo. Pošto su se u gradu izbori ponavljali po nekoliko puta, ponavljaju se i u Gornjem Matejevcu, zaista ne znam kada će biti očišćen ostatak grada – kaže Jovanović.

Kandidat za gradonačelnika Zoran Perišić je nekoliko dana pred izbore rekao da će sa gradskih javnih površina biti uklonjeno “sve što građanima može da smeta”.

Ovo je naš grad. I siguran sam kao šef izbornog štaba SNS da ćemo nakon izbora krenuti da sve što smo zalepili i ostavili, skinemo, da očistimo grad, ne samo od onoga što smo mi ostavili, nego i ono što zateknemo – rekao je tada Perišić.

Međutim, kada će naprednjaci izaći na teren i očistiti grad od plakata i banera, zasada nije poznato, jer Perišić nije odgovorio na telefonski poziv i SMS poruku novinara „Južnih vesti“.


Viseći baneri u Knjaževačkoj delimično uklonjeni tek danas

Stanovnici naselja Durlan u Nišu danima nakon izbora pitali su se kada će, između ostalog materijala, biti uklonjeni i viseći baneri iznad Knjaževačke ulice koji ruže grad.

Duž cele ulice u Knjaževačkoj bili su obešeni plakati od bandere do bandere, nešto poput onog što je bilo i u centru. To zaista nije bila lepa slika – poručuje jedan čitalac.

Međutim, viseći baneri su danas uklonjeni, osim jedne „žice“ kod „Niteksa“, na kojoj visi nekoliko iscepanih plakata sa Vučićevim likom.

Da Vas podsetimo:  Život pod naprednjačkom okupacijom: Beleške o destrukciji, januar-mart

Podsetimo, uoči predizbornog mitinga Srpske napredne stranke 1. aprila, grad je osvanuo oblepljen plakatima, uglavnom na mestima na kojima to nije dozvoljeno, zbog čega je upozorenje izdala komunalna policija, ali kažnjenih nije bilo.

Neke aktiviste SNS-a koji lepe plakate tamo gde je zabranjeno, i to naočigled policajca, snimili su i sami građani.

M. V.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime