KADA ĆETE PRESTATI? Evropski poslanik kritikovao Vučića zbog progona privrednika

0
850

TUzqfsZU medijima je skoro nezapaženo prošla informacija da su poslanici u Evropskom parlamentu kritikovali Aleksandra Vučića zbog krivičnog gonjenja privrednika.

Nema urlanja na poslanike – manji od makovog zrna

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, juče je u Evropskom parlamentu govorio o merama fiskalne konsolidacije kao uslovu za prosperitet jedne zemlje, kao i o reformama koje bi trebalo da se nastave.

Vučić je rekao da je nezadovoljan efikasnošću pravosudnog sistema, a jedan od poslanika u Evropskom parlamentu uputio je Vučiću pitanje: “Kada će vaša vlada da primeni amandman Evropske komisije kojim se traži da prestane da procesuira stotine privrednika za krivična dela u privredni i stvori uslove da privatni sektor napreduje”.

Vučić je na to pitanje odgovorio već izlizanom tezom da “tajkuni više ne vladaju Srbijom”, kao da ga je poslanik pitao da li tajkuni vladaju Srbijom, a ne kada će omogućiti privatnom sektoru da napreduje.

– Da, uradićemo to zajedno sa Evropskom komisijom i harmonizovaćemo pravni sistem, ali nije ovde reč o gonjenju dobrih biznismena, već o borbi protiv korupcije i to je bio jedini način da se borimo protiv te pošasti. Da vas podsetim, moja zemlja nije više zemlja u kojoj tajkuni odlučuju o svemu i iznad su zakona. To se promenilo, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje, a preneo je “Dnevnik 2″.

Dileme

– Dakle, Vučić je poslaniku obećao da će početi da primenjuje amandman Evropske komisije i prestati krivično da goni privrednike. Čisto sumnjamo da će to obećanje ispuniti.

– Vučić bez dana radnog staža u privatnom sektoru odlučuje o tome ko je kakav privrednik. Apsurdno.

– Vučićeva borba protiv korupcije je selektivna. Svi oni koji su bliski Vučiću amnestirani su od odgovornosti.

Da Vas podsetimo:  Roditelji optuženi da nisu vakcinisali dete, a BEBA ŽIVELA SAMO SAT I PO!

– Na zapadu ne postoji reč “tajkun”, niti se tim izrazom opisuju bogati biznismeni. Samo Vučić koristi tu reč. Na zapadu se koristi reč biznismen.

– Pitanje poslanika o krivičnom gonjenju privrednika nadovezuje se na česte tvrdnje stranih državnika da državni vrh Srbije ili reketira biznismene ili ugnjetava one koji mu nisu bliski.

teleprompter.rs

PODELI
Prethodni tekstBeda od pobede
Sledeći tekstGde je Kosovo danas?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime