Kada informativna artiljerija zagluši sluh

0
1068

jelena-milic-miki-maus-790x593-700x525Jelena Milić, direktor Centra za evroatlanska istraživanja, organizovala je konferenciju po pitanjima evropskih integracija Srbije i na kraju otkrila strašnu tajnu pada popularnosti ideje o integraciji Srbije u zapadne strukture. Ispostavilo se da nije slučajno što se Srbima ne sviđa budućnost u okvirima EU, koja je od nekog vremena počela da podseća na “Životinjsku farmu” pisca-fanatasta DŽordža Orvela. Kao što se sećate iz njegovog romana, na jednoj farmi su se pobunile svinje i osvojile su vlast. I uspostavile su istinsku ravnopravnost. Sada su sve svinje bile međusobno jednake, no, među njima je bilo jednakijih od drugih. Te jednakije od drugih su imale pristup delikatesima oduzetim od farmera i nisu sebe ničim ograničavale. Ostalima je bilo lošije.

Tako su i Srbi osetili da ih u EU očekuju radi toga da bi ih napravili samo jednakim. Oni će dobiti mogućnost da posmatraju kako jednakiji koriste delikatese i čak će servirati za njih stolove i sklanjati smeće. Na kraju krajeva, u demokratskom društvu mora biti i takvih naroda.

Treba shvatiti zašto je Jelena Milić već odredila za sebe mesto među jednakijim, jer takve zasluge kao što su njene, na životinjskoj farmi ne zaboravljaju. Zato se ona veoma srdi kada se ispod prozora zgrade u kojoj protiče konferencija, održavaju demonstracije na kojima ti glupi Srbi vrište: “Smrt fašizmu, sloboda narodu”, “Nacisti NATO”, “NATO ubice – napolje iz Srbije” i tako dalje.

I što je još gore, demonstranti optužuju čak i nju, Jelenu Milić, za pripadnost nacizmu.

Naravno, evroatlanska struktura istraživanja – to uopšte nije samo priča o pristupanju Srbije u EU. Ipak se tu radi više o perspektivama njenog stupanja u NATO pakt. A pošto Srbi još nisu zaboravili vaspitnu operaciju NATO pakta iz 1999. godine protiv njihove zemlje, oni sprovode analogiju sa delatnošću bloka u Ukrajini. Tamo je, treba reći otvoreno, proces amerikanizacije ukrajinskog društva pretvorio zemlju ne samo u životinjsku farmu, nego u stočnu klanicu. Probaj da ubediš Srbe da je to dobro. Jer nacizam ostaje nacizam, čak i ukoliko taj režim predvodi čisto jevrejsko rukovodstvo. Pitate se, kako je to moguće? Odgovor mora biti najiscrpniji – eto tako! Treba prvo pogledati kakve sile su uzdigle Hitlera, a tek onda saosećati sa žrtvama Holokausta. Odeski Holokaust je bio organizovan upravo po ukazima predsednika Valcmana (svetovno prezime Porošenko), premijera Jacenjuka iz roda rabina Bakaje.

Da Vas podsetimo:  "Promene" lepo zvuče, ali se teško ostvaruju - jedno lično iskustvo

Ako Jelena Milić ne može da shvati zašto su Srbi protiv NATO nacizma, neka oslušne njihove parole. Oni znaju šta govore. A plašiti Evropu time da je Rusija duboko pustila korene u Srbiji i da tamo vrši svoje tajne poslove, jednostavno nije profesionalno.

Rusija do dan danas nema finansijskog učešća ni u jednom srpskom televizijskom kanalu i ne finansira srpska izdanja. Za razliku od kapitala zemalja NATO pakta koji sebi potčinjavaju srpske medije. Najverovatnije bi bilo bolje da je obrnuto. No, istina se i bez toga ne može sakriti. Kada informativni topovi zagluše sluh, ljudi počinju da se sporazumevaju znacima. Zbog toga Srbi ne nose slučajno plakate na kojima je nacrtan “šipak” okrenut prema EU i NATO paktu.

Dmitrij Sedov

FSK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime