Kakav narod, takva i vlast

2
2302

Možda bi trebalo odati priznanje današnjoj srBskoj vladi u šiptarskom superlativu, za one koji ga ne poznaju, to se kaže, „sto imamo Vladu u p.m.“, ili na onaj poslednji novinarski način, „skidam gaće ovoj Vladi“.

Moj imenjak Mika Rakić kaže da je Dačić razgovarao sa Šarićem, a Vučić kaže da je Tadić razgovarao sa Mišom Bananom. Onda jedni kažu da se Tadić rukovao sa Tačijem, a mediji pišu da je Nikolić izjavio da je razgovarao sa predsednicom Kosova, Atifom Jahjagom u Briselu.

Dačić je, pošto su ga svi napali otišao u Ameriku, kod „agresora“, koji su mu rekli da sve ide kako treba, i zatražio od istih agresora odnosno KFOR-a da ostane na Kosovu jer su Šiptari hteli da zapale Dečane, a KFOR im stao na put, da odbrani manastir.

Ne znam kako je u unutrasnjosti Srbije, ali u Beogradu, besposličari šetaju po radnjama koje su otvorene i nedeljom i kupuju sve što stignu. U jednoj perionici automobila, sve sami Mercedesi, džipovi, Opeli, Audiji i jedna Zastava. Vlasnik penzioner, a ostali sve sami mladići bez posla i niskih primanja. Kažem bratu vidi ovu skromnu Zastavu, a penzioner se okrene i kaže, „Mercedes mi je u garaži, čuvam ga za stare dane“.

Vratio sam se u Pariz, na aerodromu jedan naš izvadi novčanicu od 1000€ da uzme jedno pivo. Mi ovde nismo dugo videli novčanice od 1000, 500 ili 200€, a nas sirotanović ni pet ni šest plaća pivce od 2.35€ novčanicom od hiljadarke.

Naše patriJote nam pišu kako narod nema para i nema posla zbog „žutih“, sirotanovići vade hiljadarke da pokažu neki standard. Kakav narod, takva i vlast.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime