Kako biti „dobar roditelj“ u nakaradnom sistemu?

1
164
foto:printscreen fb

Veoma je nepristojno i neprikladno bilo šta pričati kada se ovakva tragedija dogodi, ali je takođe nepodnošljivo slušati razne psihologe i psihološkinje koje po medijima od samog jutra prosipaju pamet, a nikako da kažu pravi uzrok ovakvim pojavama i zašto smo posrnuli kao društvo. Uzalud diplome, ako obraza nemaš i upireš prstom u pogrešna skretanja. Vreme je gospodo da svi pogledate oko sebe i zapitate se ko vam uređuje sistem i ko nam vodi i uređuje društvo, jer teško je biti roditelj u ovakvom sistemu.

foto:printscreen fb

Očekujemo od roditelja da budu dobri u sistemu u kome svakodnevno mediji i institucije urnisu roditeljski autoritet, svode majku i oca na nekakve bezimene objekte koje ćemo obeležavati rimskim brojevima, na jajne ćelije i spermatozoide iz neke zamrznute epruvete, na drugare koje možemo da prijavimo policiji ako su nas „kaznili“, na robovsku radnu snagu koja mora da rmbači od jutra do sutra i koja koliko god da se i trudi da kod kuce vaspita decu. Tu istu decu van kapije čekaju nakaradni sistem i isti ti mediji i institucije koji promovišu i u prvi plan stavljaju razne nakaze, rijalitije, kurve, narkomane, moralne nule, mafijaše, nepravde na svakom koraku, kal i katran svakog segmenta društva. Tražite dobre roditelje u sistemu u kome su nametnuli da je važnije da dete u četvrtoj godini ima ajfon, a ne neku knjižicu u rukama. Tražite dobre roditelje u kome su sve sama prava ovoga, onoga, prava vanzemaljaca, pa i prava deteta po kojima zbog oštrog pogleda roditelja ili nastavnika mogu da se alarmiraju pedagozi, psiholozi, pravnici, ekonomisti, lekari, NATO pakt, jer je, zaboga, to danas kraj sveta.

Sve sama prava i zakoni da biste imali gde da uhlebite te partijske bitange koje ste nakotili, sve sami zaštitnici nekakvih prava, a nigde obaveza prema ocu, prema majci, prema porodici, nigde ni onih istinskih obaveza prema samoj deci koje bi im stvarno išle na korist da budu sutra normalno odnegovani ljudi. Urušili ste sve autoritete, porodicu pretvarate u teret, skole u debilane, učitelje u ikebane, medije u trovačnice, institucije u partijske zbirove, prave vrednosti u nakazne i na kraju kod ovakvih slučajeva je sve lepo u državi Danskoj, samo su truli neki tamo roditelji. Možda i jesu, ali toliko toga je trulog pre njih, toliko naopačke postavljenih stvari, da bi pojedinim filozofima, a naročito onima koji su podržavali i danas podržavaju ili koji su direktno učestvovali u ustrojstvu ovog nakaradnog sistema, bilo bolje da se pozabave svojom odgovornošću zbog poteza koje su vukli iz nekih fotelja, a koji proizvode u praksi sve ovo, pre nego sto po mrežama počnu da izigravaju moralne veličine koje, pored svega, znaju i kako treba da izgleda dobar roditelj!

Da Vas podsetimo:  Pad između dve stolice

autor:Miloš Usković

1 KOMENTAR

  1. Цела влада би требало да падне јер је састављена (част изузецима) од моралних наказа, некомпетентних људи, плаћених послушника домаћих и страних налогодаваца и страних агената!. Важно је како довући троваче попут Рио Тинта, важно је продати ЕПС, важно је шта ће се десити у „задрузи“, а најважније, брига о деци се занемарује, уствари нико о њима у овој наказној држави не води рачуна. Вратимо се нашој традицији, одбацимо све те наказне идеје из белог света, избацимо невладине организације које не раде за добробит српског рода, промене пола и сличне несреће. Дечја права, а где су дечје обавезе? У шта смо се претворили? Господе Боже, помилуј нас грешне!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime