Kako će Đukanović razočarati svoje podaništvo

1
1775

Nikada se nije našao u politički nezavidnijoj poziciji. Ostao je usamljeni kralj na šahovskoj tabli, kome je sve bliži i bliži mat. Ispred njega su dva slobodna polja, koja neminovno vode u politički ambis.

Đukanovićeve pristalice

Piše: Kosta Nenezić

Nikada se nije našao u politički nezavidnijoj poziciji. Ostao je usamljeni kralj na šahovskoj tabli, kome je sve bliži i bliži mat. Ispred njega su dva slobodna polja, koja neminovno vode u politički ambis.

Budući da mu je već odavno atrofirao osjećaj za realnost, vraćanjem zakona skupštini, htio je još jedanput da demonstrira silu. Međutim, sa efektom bumeranga. Jer će se zakon vratiti, ne ostavljajući mu prostora za manevar.
Rimljani su znali da kažu: Abusus abusum invocat – Grijeh za grijehom se valja, ili jedna greška vuče drugu.

Naime, potpisati zakon ili drugim riječima, razočarati svoje podaništvo, je potez koji poraz na predstojećim izborima u Nikšiću čini izvjesnijim.
S druge strane, oglušenje o imperativnu ustavnu normu koja glasi:
Predsjednik Crne Gore dužan je da ponovno izglasani zakon proglasi“, imaće za posledicu povredu Ustava Crne Gore, što rađa osnov za njegovo razrešenje. Naravno, pod uslovom da Ustavni sud konstatuje povredu koju bi uočio i brucoš pravnog fakulteta. Time bi Zakon o slobodama vjeroispovjesti, pored toga što je bio omča oko vrata bivšoj vladi, zategao vrat i predsjedniku države.

Ipak, zajedničko saopštenje predsjednika skupštine, vlade i države, nagovještava saradnju dvije suprostavljene strane. Predsjednik države će se pred testom kohabitacije naći vrlo brzo, krajem januara ove godine. U njega su uprte oči i jednih i drugih. Ostati dosljedan i izmaknuti sebi stolicu, ili popustiti i prvi put pokazati znake svoje slabosti. Kako god, neće mu biti svejedno.

Da Vas podsetimo:  Presečeni komunikacioni kablovi, obustavljen međugradski železnički saobraćaj u severnoj Nemačkoj

U ratu između gordosti i vlastoljublja neće biti pobjednika. Biće samo gubitnika. Onog koji je te dvije opake osobine hranio godinama.

Izvor: in4s

1 KOMENTAR

  1. ,,Budući da mu je već odavno atrofirao osjećaj za realnost,, Navedeni deo teksta je pogresan zakljucak. Trebalo bi da se kaze kako je sve oko sebe lagao i pljackao da je ,, dara prevrsila meru,,. Djukanovic je preterao u pohlepi i tu je izgubio meru. UVEK djavo dodje po svoje….tako ce se i desiti .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime