Kako je Đilas opljačkao “Telekom” preko “Arena Sport” kanala

1
7801

djilasBivši gradonačlenik Beograda, Dragan Đilas, direktno je odgovoran za pljačku “Telekoma” 2011. godine kada je to državno preduzeće pod njegovim pritiskom bilo primorano da kupi četiri kablovska kanala “Arena Sport” za 7,7 miliona evra, saznaje Teleprompter.rs.

Krajem avgusta meseca 2011. godine “Telekom” je saopštio da je postao je većinski vlasnik kompanije “HD WIN” i njena sva četiri TV kanala “Arena Sport”, pošto je dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona evra stekao 51 odsto vlasništva nad tom kompanijom.

“Telekom Srbija” incijalno nije želeo da kupi “Arena Sport” kanale, saznaje Teleprompter.rs. Prema rečima našeg izvora, ponuda je prosleđena “Telekomu Republike Srpske”, ali je njihov upravni odbor odmah doneo odluku da odbije ponudu.

– Ta investicija, koja je u javnosti predstavljena kao “najznačajnije ulaganje”, bila je u potpunosti bespotrebna. Prosto je neverovatno da se niko 2011. godine nije pobunio kada je “Telekom” platio četiri kablovska kanala 7,7 miliona evra, iako tada “Telekom” nije smeo da bude vlasnik medija. Đilas je morao nekome da proda ta četiri kablovska kanala u nečije ime, pa je odlučio da je najbolje da to učini preko “Telekoma” i tadašnjeg direktora Branka Radujka. U mejlovima se vidi da je Đilas u jednom trenutku spomenuo da je grčka “Antena”, koja sada drži TV “Prva” i TV “B92″, bila zainteresovana da kupi “Arena Sport” kanale. Nije bilo bitno kome će prodati, samo je moralo da se proda. Kada niko nije hteo, “Telekom” je bio sigurna opcija, priča izvor portala Teleprompter.rs.

radujko
Branko Radujko (FOTO: Novosti)

Čak je i Željko Mitrović jednom prilikom saopštio da je “Telekom” kupio “Arena Sport” kanale pod Đilasevim pritiskom.

– Nisam pominjao kanal “Arena sport”, koji je “Telekom” pod vašim pritiskom morao da kupi, kršeći bar nekoliko zakona, jer kao što znate država ne može biti vlasnik medija, a višemilionski gubici su bili preneti na “Telekom Srbiju”, kako bi ponovo, po ko zna koji put, direktno, budžetski novac bio isplaćen privatnim licima, saopštio je Mitrović 2013. godine odgovarajući na prozivke Dragana Đilasa.

Da Vas podsetimo:  Dečak Cvetko Ristić stoji sam kraj tri sveže humke, a pod crnom zemljom mu je sve što je imao

Na osnovu imejl prepiski između Dragana Đilasa i Branka Radujka, do kojih je Teleprompter.rs došao, jasno se vidi kako su njih dvojica u sinhronizovanoj akciji “Telekomu” prodali četiri bespotrebna kablovska kanala.

Radujko je Đilasu više puta žalio kako ga Boris Tadić i Mirko Cvetković ignorišu. Raspravljali su i o zakonskoj zabrani o kojoj je govorio Željko Mitrović.

1

Jasno se vidi da su na svaki mogući način pokušali da ospore tvrdnje regulatora da telekomunikacioni operater ne može biti vlasnik medija. Inače, novim zakonom o medijima, koji je usvojen prošle godine, ta zabrana je uklonjena.

2

Inače, Dragan Đilas se u prepiskama potpisuje kao “JA”.

– U posao prodaje “Arena Sport” kanala “Telekomu” ugradili su se i Dragan Đilas, Branko Radujko i još nekoliko ljudi. Pitanje je samo koliko, pita se naš izvor.

Prema podacima Agencije za privredne registre, trenutni vlasnici kompanije “HD WIN” su Goran Đaković (40%), takođe vlasnik firme “Saga” koja je za “Telekom” ranije realizovana najvažnije infrastrukturne poslove, švajcarska firma “MYD SPORTS SA” (9%) i “Telekom Srbija” (51%).

Teleprompter.rs je došao i do mejlova koji pokazuju kako su se Branko Radujko i Dragan Đilas dogovarali oko finansiranja Košarkaškog saveza Srbije”, čiji je Đilas predsednik, i KK “Crvena zvezda”.

3

Došli smo i do jedne veoma interesantne prepiske između Dragana Đilasa i Jadranke Drinić, njegove desne ruke iz “Miltikom grupe”, u kojoj piše da je neko platio Đilasovu kuću “milion”, “milion za Vukovu Arenu”, “Ilketova zgrada košta 1,85 milion evra”, itd…

4

Dokumenta: Imejl prepiske između Dragana Đilasa i Branka Radujka

Teleprompter.rs

1 KOMENTAR

  1. Za pocetek treba objaviti kako i pod kojim uslovima je SBB dobio prava na kablovsku televiziju i internet.
    Zatim ispitati kako to da kada kao stoka stojimo u redu da platimo racun ne izdaju Fiskalni racun cec samo ceduljicu sa iznosom koji je placen. U pitanju su milijarde dinara bez valjane evidencije kroz sistem PDV-a.
    Takodje , postoji li unutar drzave neko telo koje bi kontroslisalo kvalitet emeitovanih programa gde dominiraju ubistva, silovanja, Americko oruzje pre svega pistolji i automatske puske.Da li je ovo najbolji marketing za njihove proizvodjace? Takodje droga u svakom filmu,propagira se silovanje, homoseksualnost i lezbejstvo kao normalna stvar. O tome da derbi domacih liga u fudbalu , kosarci i ostalim sportovima gledamo na SBB-u umesto na RTS u. Ko ovde dobija lovu da ne reaguje?
    I kao direktna posledica svega toga imamo pojavu agresivnosti, tuca,prebijanja pa cak i ubistava kod nas.Porodicnog nasilja svaki dana.
    DRZAVO, reaguj pod hitno !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime