Kako je Miša Vacić postao najveći srBski papučar

0
2044
Miša Vacić / Foto: YouTube Screenshot

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst okupilo je ove godine na hiljade ljudi širom Srbije – a tu je bio i Miša Vacić. Ne bih znao kako u jednoj rečenici da objasnim ovog čoveka, da li kao „onog što ga je Minja sa N1 ispreskakala“, „lika koji je pretio da će mobilisati srpsku decu“ ili „tipa sa papučama na rukama“. Da, da dobro ste pročitali.

Lik i delo Miše nije previše poznato sprBskom narodu, a još manje njemu. Reći ću da je u januaru 2018. osnovao Srpsku desnicu i postao prvi predsednik iste, stoga ćemo pretpostaviti da je neki političar. Osim toga što na pozornici voli da urla i sebe predstavlja kao prosvetljenje, citiraću: „Antibiotik za domaće izdajnike“, onaj koji preti „proterivanjem Šiptara“, koji bi da gura lokalnu vlast „niz Cer u Drinu da se podave“, Miša je i jedan mali dečko koji je u detinjstvu voleo da zakine tu i tamo. A to mu se prenelo i na dane kad je porastao.

Internet se već nekoliko dana smeje njegovom performansu „Miša Papuča“ na Dunavu tokom plivanja za Časni krst. Lik je bez srama zaplivao u papučama i ovo je kap koja je prelila čašu. Sve smo progutali, i davljenje u Drini i proterivanje Šiptara, ali zar ovo da nam uradiš Mišo?

On vam je kao ona deca koja na gradskom krosu izlete iz suprotne ulice pred sam kraj trke i pobede. Ili kao oni mamini sinovi koji na plaži nose papuče da ih ne bodu kamenčići. Ili likovi koji odvajaju kupus od mesa u sarmi. Pa, je l’ to mentalitet jednog srBskog ultradesničara, Mišo? Oko njega deca i stari, a on se ugradio prvi da uleti i sjajnom taktikom iskoristi papuče kao peraja. Kako su srpski mediji preneli, Miša je prvi skočio u vodu i pokušao da u hladnom Dunavu odnese bodove kući – a od njega na kraju ostale samo papuče.

Da Vas podsetimo:  FIFA pokrenula postupak protiv FSS zbog zastave o Kosovu i Metohiji

Naravno, zli jezici su odmah iskoristili ovu fotografiju da se sprdaju na račun srBskog ultra mega giga desničara koji na pozornici glumi silu a u reci stavlja papuče na ruke. Hvala bogu, Vacić je uspeo da prepliva dužinu (što ne bismo mogli da garantujemo da su bile dve) ali do krsta je prvi stigao 15-godišnji momak sa Zvezdare. Možda bi naš mega desničar stigao i ranije, ali setite se samo čuvene trke Čavić vs. Felps – naš plivač je za nekoliko desetinki ostao bez zlata, pod punom opremom. Miša je ovim potezom pucao sebi u papuču i tako ostao bez odličja.

Pouka čitavog teksta je da ne verujete liku koju kaže da će samo jedno parče torte, da će da popuši samo jednu pljugu, popije samo čašicu rakije i liku koji nosi papuče na rukama dok pliva. E, da, i liku koji se zove Miša a ne Miloš ili Milorad.

P.S. Za kraj vam ostavljamo famozne papuče koje očigledno trpe i ledene temperature, a koje u hladnim danima mogu da koriste i kao rukavice. Ubijte dve muve jednim udarcem, na srBski način.

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime