Kako lažna opozicija daje Vučiću legitimitet

1
204

Da biste znali kako Vučić računa svoju “izbornu pobedu”, morate da znate kako funkcioniše sistem, odnosno gde je tačka u kojoj Vučić i SNS dobijaju legitimitet.

Na fotografiji imate spisak političkih stranaka i tačan broj mandata koji imaju u parlamentu.

Da bi Vučić i SNS formirali ZAKONODAVNU VLAST, koja posle potvrđuje izbor Vučićevu IZVRŠNU VLAST SNS-a, NEOPHODNO JE da se konstitušie Narodna skupština. Da bi se Narodna skupština konstituisala NEOPHODNO JE DA DVE TREĆINE (2/3) poslanika VERIFIKUJE (pismeno potvrdi) svoje mandate u Narodnoj skupštini. Imajući u vidu da Narodna skupština broji 250 poslaničkih mesta, Vučiću treba 167 poslaničkih mandata! Vučićev SNS ima 120 mandata, dakle NE MOŽE sam da konstituiše Narodnu skupštinu.

Znamo da će mu u tome pomoći sigurno Dačić SPS sa 32 mandata, jer su oni večiti koalicioni partneri. Dakle, SNS + SPS = 152 mandata. Vučiću treba još potpisanih poslaničkih mandata. Dodajmo tu i verne Vučićeve koalicione partnere Savez vojvođaniskih mađara koji imaju 6 mandata i dobijamo: SNS + SPS +SVM = 120 +32+6 = 158 mandata. Nedovoljno jer Vučiću treba još potpisanih mandata do broja 167! Znamo da je Zukorlić bio uz Vučića kao koalicioni partner, sada će Zukorlićev sin sigurno nastaviti očevim stopama, dakle Muftijin amanet – Stranke pravde i pomirenja ima 3 mandata. Na onih 158 dodajte i ta 3 mandata to je 161 mandat. Nedovoljno, Vučiću treba još 6 mandata! Pretpostavimo da će lista Zajedno za Vojvodinu biti uz Vučića, kao i do sada i oni Vučiću donose 2 mandata. To je ukupno 163 mandata. Nedovoljno, Vučiću treba još 4 mandata da bi konstituisao Narodnu skupštinu i time obezbedio LEGITIMITET ZAKONODAVNE VLASTI bez koje NEMA formiranja izvršne vlasti tj. vlade.

Da Vas podsetimo:  Kojekude Srbijo - Sviđalo se to nekome ili jok

KO ĆE OD LAŽNE OPOZICIJE DA VERIFIKUJE TE MANDATE I OBEZBEDI VUČIĆU LEGITIMITET od 167 poslaničkih mesta, ZA KONSTITUISANjE ZAKONODAVNE VLASTI?! – SVI!

Da su oni prava opozicija, NIKO od njih ne bi hteo da verifikuje mandate i Vučić NE BI MOGAO DA KONSTITUŠE NARODNU SKUPŠTINU U ROKU OD 90 DANA I BIO BI PRIMORAN PONOVO DA RASPIŠE IZBORE! Lažna opoziocija vam tvrdi da je bilo izborne krađe, duplih glasačkih spiskova itd. Nije sporno, videli smo da se na terenu svašta dešavalo. Međutim, LAŽNA OPOZICIJA UMESTO DA POVUČE RUČNU I NE VERIFIKUJE MANDATE U PARLAMENTU – ONI ĆE SVI, OD PRVOG DO POSLEDNjEG VERIFIKOVATI POSLANIČKE MANDATE i time će DATI LEGITIMITET VUČIĆU, IZBORI ĆE TIM POTPISIMA BITI APSOLUTNO LEGITIMNI, A PRAVNI OSNOV ZA DOKAZIVANjE KRAĐE GLASOVA I RAZNE MANIPULACIJE TOKOM IZBORNOG DANA – POSTAĆE PRAVNO NEPOSTOJEĆI! Šta će vam reći lažna opozicija? Bitno da se čuje i njihov glas u parlamentu? Da rade u interesu Srbije? – NE!

Oni rade u interesu Vučića i SNS time što VERIFIKACIJOM poslaničkih mandata omogućavaju da se konstituiše Narodna skupština koja će potvrditi izbor izvršne vlasti (vlade) koju će Vučić da formira. Za uzvrat, lažna opozicija po svakom poslaničkom mandatu dobija iz budžeta oko 450.000 dinara. Pogledajte koliko koja stranka ima mandata i pomnožite to sa 450.000 dinara.

Na primer:

1. Marinika Tepić lista je osvojila 37 mandata. To je 450.000 x 37 = 16.650.000 dinara (šesnaest MILIONA šest stotina pedeset hiljada dinara SVAKOG MESECA IZ BUDžETA!)

2. Milica Đurđević Zavetnici je osvojila 10 mandata. Dakle, 450.000 x10= 4.500.000 dinara (četiri MILIONA i pet stotina hiljada dinara IZ BUDžETA SVAKOG MESECA)

3. DSS – NADA je osvojila 15 mandata. To je 450.000 x15= 6.750.000 dinara ( šest MILIONA sedam stotina pedeset hiljada dinara SVAKOG MESECA IZ BUDžETA!)

Da Vas podsetimo:  Sećate li se bolesti čije se ime spominjati ne sme? Godine prođoše, ludilo nikad

4. DVERI – Boško Obradović je osvojio 10 mandata. To je 450.000 x10= 4.500.000 dinara (četiri MILIONA i pet stotina hiljada dinara IZ BUDžETA SVAKOG MESECA)

I tako redom …

Zapamtite sad, SVI ONI ĆE VERIFIKOVATI POSLANIČKE MANDATE I DAĆE VUČIĆEVOM SNS LEGITIMITET!

Lep biznis na grbači naroda dok vam prosipaju priče o borbi protiv Vučića i korupciji?! Evo prilika da DOKAŽU da su protiv Vučića i SNS i ODBIJU DA VERIFIKUJU POSLANIČKE MANDATE! Neće to učiniti JER SU LAŽNA OPOZICIJA, SVI! A kriviće VAS – NAROD! Zapamtite to što sam napisala i zaboravite mogućnost da će oni srušiti Vučićev SNS jer rade suprotno!

Autor: Gordana Berarov Valčić

https://borbazaistinu.rs/

1 KOMENTAR

  1. I pored toga što je neupitno tačan način na koji bi se Vučić mogao osporiti i natjerati na ponovne izbore, postavlja se i razumno pitanje da li bi to bilo korektno i pošteno. Svaki razuman i dobronamjeran gradjanin , bi morao da vidi , koliko je Vučić štetan po Drzavu i Narod, koliki je VELEIZDAJNIK, koliko je ogrizao u kriminal, kakav je uzurpator političke moći , onaj koji je ugasio gotovo sve institucije i koji je postao sve i sva…I pored svega toga, i on i vječiti koalicioni partner svih vladajućih partija Ivica Dačić, osvojili su 152 mandata od 250 , Bez obzira što mu nedostaje onih kritičnih 6 mandata, kada ujedini one koji su uvjek bili uz njega, zasigurno će mu se pridruziti i svi oni koji su prošli cenzus…….. Nije li to DEMOKRACIJA i SLOBODA ? ? Slobodni smo da budemo blesavi, slobodni smo da radimo protiv vlastitih interesa . Slobodni smo da biramo i dali smo Vučiću i Dačiću 152 poslanička mjesta. Neka su od toga ukrali 10 pa i 20% , pa opet su dobili više glasova od svih. Sada smo mi ljuti na one, koji su svi zajedno osvojili 87 mandata ukoliko ih verifikuju i time legaliziraju Vučkovu vlast, a nimalo nismo ljuti na one koji su dali ovom “ dvojcu “ 152 mandata ?? Teško je biti i pametan i pravedan i još uz to demokrata ( demos kratie – narod vlada tj. vladavina narod) , a taj Narod je Vučku dao daleko najviše glasova. Šta je pošteno činiti u ovakvoj situaciji, nije samo političko , već i filozofsko pitanje . Zbog toga mislim da je autor teksta, cijelu stvar isuviše pojednostavio, uprostijo …….“ tko verificira mandat u skupštini taj je lazna opozicija“…………..?!?!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime