Kako MEDIJI i društvene mreže UTIČU NA JAVNO MNENJE!

0
52

Srbija kroz tehnička sredstva komunikacija sve više dobija mentalne i duhovne „zombije“ i poslušnike svih profila koji su u funkciji političkih i ekonomskih oligarhija.

Stvara se kontrola nad javnim mišljenjem, potrošnjom i duhovnim poretkom.

Svedoci smo da su i tradicionalne konfesije u Srbiji, sveštenici i vladike potpali pod moć, ili su i sami derivati moći društvenih „kontrolora“. Koncept Novog svetskog poretka već je duboko ugrađen u društveni, obrazovni i kulturni sistem u Srbiji, počev od porodice, škole, radnog mesta, verskih institucija do „slobodnog vremena“.

Građani se kontrolišu i prate preko svojih „čipovanih“ dokumenata i predaju svojih privatnih podataka desetinama raznih institucija, objašnjava ugledni novinar i analitičar Tomislav Kresović.

Srbija je u zoni psihotronskih masovnih operacija, počev od kontrole vremena, ali i ponašanja kroz upotrebu „pametnih“ telefona, preko društvenih mreža, interenta, masovne hipnoze preko TV emisija sve do političkih sadržaja. Na delu je kontrola uma i ponašanja širokih razmera koja se koristi u sferi politike, masovne trgovine i kroz reklame sve do oblika obrazovnog sadržaja i javne komunikacije, tvrdi Kresović.

Pored toga preko mobilnih telefona i interneta kao i javnih kamera snima se i „skenira“ šira i uža javnost u Srbiji.

Politička sfera u Srbiji dugo koristi metode kontrole ponašanja, disciplinovanja pojedinačne i kolektivne volje građana Srbije od jednopartijskog do višestranačkog i monopolnog poretka. Kada se postignu efekti „kontrole uma“ i ponašanja masovno se koriste raznih narkoleptici, psihotici, opojne droge, alkohol kao vid „stimulansa“ na mentalni nadržaj .

Na delu su u Srbiji od ranih 2000-tih godina „preslikani“ programi iz EU i SAD kao „rijaliti programi“, odnosno programi „uživo“, kroz razne sadržaje poput „Farme“, “Parova“, „Zadruge“ i drugih koji u stvari predstavljaju oblik komercijalnog, ali i politički-državnog eksperimenta u programima TV stanica sa nacionalnom frekvencijom.

Cilj je kontrola ponašanja, mišljenja i manipulacije učesnika u raznim programima po metodu Pavlova i Skinera i služe ne samo za „zabavi“ naroda i „pojedinca“ već i primenu kolektivne manipulacije Orvelovskog tipa.

Da Vas podsetimo:  O novinarima, medijima i REM-u, u Rezoluciji Evropskog parlamenta

Tako se TV stanice utrkuju koja će da pravi što „atraktivniji“ odnosno bizarniji program koji će da pokreće razne porive, nagone, emocionalna stanja ne samo učesnika u programima već i gledaoca. Moćne TV stanice preko svojih kontrolnih sistema za praćenje programa registruju dubinu i masovnost programa i tako se utiče na opštu kontrolu ponašanja, ali i mišljenja građana koji se kasnije dopunuju tabloidnim sadržajima i poltičkim nasiljem nad mišljenjem. Stvara se opšta slika masovne „otupelosti“ kod građana Srbije sa smanjenom empatijom koja odgovora raznim oblicima pritiska upravljačke sfere i vlasti ne samo u Srbiji već i one spolja odakle je „uvežen“ program.

Na svim tim programima koji se realizuju u Srbiji, a deo su praktičnih radnji Novog svetskog poretka i njenih kreatora stoje timovi psihologa, sociologa, marketinških stručnjaka koji na ovaj način prave „mapu uma“ građana.

Sve TV stanice u Srbiji koje prave takve programe uvezani su sa strukturama globalne moći ne samo političke već i ekonomske u Srbiji kao i etabliranih struktura tz „svetske vlade“ koja postoji u skoro svim državama sveta pa i u Srbiji. Masovna hipnoza i kontrola ponašanja građana u Srbiji kroz razne sfere javnog života se vešto koristi za sistem političke vladavine i odvlačenja pažne širih društvenih slojeva od realnih problema.

Što je širi zahvat takvih sadržaja, jača kolektivistička logika, koja potire pojedinca i stvara „usamljenu gomilu“ koja ima sve manje mentalne i životne snage da misli o svojoj budućnosti.

Ta budućnost je prepuštena vladarima, oligarhiji vlasti i „inženjerima ljudskih duša“. Onda su moguće sve prevare, obmane i laži vlasti nad građanima jer postoji tzv. „plitko pamćenje“ koje se koristi u političke svrhe vladajuće oligarhije.

autor:Tomislav Kresović

https://mitrovica.info/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime