Kako smo vratili Rusiji što je blokirala Rezoluciju o Srebrenici i sačuvala KiM rezolucijom 1244 u sastavu Srbije

0
55

Na sednici Saveta Bezbednosti UN 2015. godine, pokojni ruski ambasador Vitalij Čurkin digao je ruku i blokirao Rezoluciju o Srebrenici, kojom se Srbija osuđuje kao država koja je počinila genocid nad muslimanima u BiH.

Te 2015. godine Vitalij Čurkin bio je stalni predstavnik jedine zemlje stalne članice SB UN na svetu koja je stala uz Srbiju i sprečila EU i SAD da srpski narod jednostrano optuže i za rat i za žrtve! Da ne ponavljamo da je Čurkin bio iskreni prijatelj Srbije koji se nije libio da stane na stranu Srba i po pitanju sukoba na Kosovu i Metohiji, odnosno gde god je trebalo braniti Srbe i dići ruku za njihovo dobro Čurkin je u ime Rusije to radio!

Taj potez zgrozio je sve političare zapadnih zemalja i Rusija je mirno podnela brojne osude. Tada protiv predloga Rezolucije o Srebrenici nije glasala čak ni Kina, naš komunistički „prijatelj“ i da nije bilo tog ruskog glasa razuma u svetu kom diktira Zapad a kom se pokoravaju svi, mi bismo opet bili crna ovca, koljači, silovatelji i zločinci.

Rusija je jedina zemlja na svetu koja se uporno poziva na rezoluciju 1244, koju je upravo SB UN doneo a koja jedina garantuje ostanak Kosova i Metohije u okviru Srbije.

I dok se Vladimir Putin i svaki ruski političar i ambasador stalno pozivaju na postojanje i poštovanje Rezolucije 1244, Vučić izbegava i da pomene, jer zna da je sama rezolucija viši akt od Briselskog sporazuma koji je potpisao zajedno sa liderom SPS-a, pre nego što je proveo noć spavajući po briselskim hodnicima na podu.

Ipak, Vučić se čvrsto drži Briselskog sporazuma koji ima toliki validitet da ga bilo koja sledeća suverena vlast može proglasiti nevažećim iako je svaka stavka sporazuma nepovoljna po Srbiju i iako svaka stavka sporazuma predviđa lagano odustajanje od južne pokrajine.

Da Vas podsetimo:  Uništa – selo u dve države

Rezolucija 1244 je od dolaska Vučića na vlast je je zabranjen pojam koji srpski politikanti ne koriste, da ne uvrede partnere iz „malog Šengena“ i zapadne prijatelje, sve one koji su onu marionetu koja predstavlja Srbiju u SB UN naveli da zabije čitavoj Srbiji nož u leđa!

Generalna skupština UN glasala je danas za suspenziju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.

Za inicijativu koju su predvodile SAD, glasale su 93 zemlje, dok su 24 zemlje glasale protiv, a 58 zemalja je bilo uzdržano.

Srbija nije bila uzdržana, nije ni jasno digla ruku i rekla ono što misli čitav srpski narod koji je uz Rusiju, i glasala protiv.

Srbija je danas pokazala da je jedna obična kolonija a Vučić lutka sa kojom se Zapad poigrava. Izbori su prošli, glasovi pobrojani, nema više razloga da strahuje od volje naroda koji u Rusiju vidi bratski pravoslavni narod, smatrajte da su sledeće na redu sankcije.

Nekada u budućnosti kada nas nova „braća“ iz Malog Šengena optuže za genocid na Kosovu i Metohiji, koji će vrlo verovatno predložiti dežurni svetski policajci SAD i Velika Britanija i kad Kina bude suzdržana, ukoliko Rusija ostane u SB UN, mislite li da će neki ruski ambasador dići ruku i uložiti veto?

Vesna Veizović / Vaseljenska

https://vidovdan.info/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime