Kako su beogradski kafići dočekali koronu

1
1316
Foto: printscreen

Otkako je situacija u Srbiji po pitanju koronavirusa postala ozbiljnija i broj obolelih veći, u kafićima u centru glavnog grada smanjio se broj gostiju. Konobari i vlasnici pojedinih lokala na Dorćolu kažu da je primetan manji broj ljudi od petka.

Neke zemlje u okruženju i Evropi kao meru zaštite zatvorile su kafiće, restorane i tržne centreU Srbiji je za sada zabranjeno javno okupljanje više od 100 osoba u zatvorenom prostoru, zbog čega su otkazane brojne kulturne manifestacije.

Oni koji su izašli da popiju piće ili ručaju u petak uveče rekli su za Sputnjik da se ne boje, ali da redovno peru ruke, koriste dezinfekciona sredstva i uglavnom slušaju savete nadležnih. Kažu i da im je glavna tema za razgovor koronavirus.

Tomas Mirković rekao je za Sputnjik da će prestati da dolazi u kafić kada to nadležni zabrane.

„Očekujem da sam zdrav, valjda ću prebroditi ako se zarazim. Ali ako zatvore kafiće i nadležni preduzmu još neke mere onda neću dolaziti“, rekao je Mirković.

Budimir Vukadinović kaže za Sputnjik da ne ulazi u kafić ni restoran ako je velika gužva.

„Ali kao što vidite nema puno gostiju“, rekao je Vukadinović za koga su veći problem gužve u supermarketima.

Dve devojke koje su došle u restoran na večeru navode da normalno funkcionišu i da ne brinu zbog koronavirusa.

Kažu da idu na posao, da se voze prevozom, da su svakako stalno u kontaktu sa ljudima i da ne vide razlog zašto onda ne bi mogle da odu negde i na večeru.

Konobar u kafiću u Ulici Strahinjića bana Ivan Milanović rekao je da broj poseta u njegovom lokalu ipak nije puno opao.

Kaže i da gosti koronavirus najčešće spominju u šali ili kada neko kine.

Da Vas podsetimo:  Srbima ruše temelje: Posle decenija tišine, odgovor dobijaju - guslama
Žana Obradović
Izvor: Sputnik

1 KOMENTAR

  1. Obzirom na pandemiju, dobro bi bilo da neko vreme i crkve budu zatvorene. Ili bar da SPC donese propis kao sto ga je doneo ruski patrijarh Kiril koji je doneo uputstvo za sve ruske crkve i manastire : posle svakog pricesnika brisanje kasicice ubrusom natopljenim alkoholom, deoba nafore u higijenskim jednokratnim rukavicama, bez celivanja krsta, putira i ikona.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime