Kako su dizali Malog

0
6168

2014-03-30_073534Bliski saradnik Aleksandra Vučića, Siniša Mali, uznapredovao je u karijeri kad je u praksi pokazao kako zna da pljačka državnu imovinu. Tu „nauku“ je usavršio u Americi, na Washington University u Sent Luisu, gde je učio pravila čiste otimačine. Sa takvom „reputacijom“ je i postao direktor za tendere u Agenciji za privatizaciju i to u periodu od 2001. do 2003. godine, u vreme najžešće demokratske pljačke, kada su na čelu Agencije bili Vladimir Čupić (bivši direktor Hypo Alpe Adria Banke, a sadašnji AIK Banke) i bivši premijer i ministar finansija Mirko Cvetković. Shvativši kakav „potencijal“ ima pred sobom, Aleksandar Vučić mu je, odmah po dolasku na vlast, ponudio da pređe u njegov tabor, po znatno boljim uslovima. Sad Mali pljačka na veliko, sa pozicije najbližeg Vučićevog saradnika.

Na pitanje – poznajete li Sinišu Malog, do pre godinu dana malo ko bi se setio da ovaj čovek postoji. Neko bi dodao da je to verovatno brat Dejana Malog, načelnika u Izvršnom odboru Grada Beograda, bliskom prijatelju Borisa Tadića, mladića koji je za samo nekoliko godina, na mestu pomoćnika gradskog sekretara za saobraćaj kupio vilu na Senjaku, postao vlasnik nekoliko skupocenih stanova, automobila, vlasnik računa teških po nekoliko miliona evra.

Ali…

Dejan Mali je puki siromah u odnosu na brata – Sinišu.

Siniša je sa 26. godina postao direktor za tendere u Agenciji za privatizaciju. Ni manje ni više, nego direktor.

U septembru 2003. godine Siniša se oženio sa Snežanom Panić. Svadba je bila u Hajatu. Siniša je imao, zvanično, platu od 280 evra, a svadbu je platio 50. hiljada dolara!

Dok je bio direktor u Agenciji za privatizaciju, a njen direktor Mirko Cvetković, Siniša Mali je namestio sve tendere! Sve privatizacije koje je su izvršene pod njegovim nadzorom, kasnije su poništene. Ali, novac nije vraćao. Uzimao je i šakom i kapom. Reč je o desetinama miliona evra koje je ovaj pohlepni mladi čovek zgrtao, sve pod zaštitom Mirka Cvetkovića.

Da Vas podsetimo:  SRAMOTA SRBIJE DO NEBA

Umesto da zajedno odu zatvor, obojica su napredovala. Mirko je 2008. godine postao premijer, a Siniša njegov savetnik. U tom periodu obojica su radila na proširenju svoje materijalne osnove za život. Premijer Cvetković je uspeo da zgrne oko milijardu evra, i uglavnom ih iznese iz zemlje. Njegov savetnik je rukovodio tim operacijama, a i sebi je obezbedio stotinak miliona!

I kada se očekivalo da će  promenom vlasti 2012. godine Mirko i Siniša otići u Zabelu, morali su da sagnu glavu. Mirko se slobodno šeta i troši pokradene pare, a Siniša je ostao na svom mestu, u zgradi Vlade Srbije, ovog puta kao savetnik prvog potpredsednika Aleksandara Vučića, da uči i njega kako se surovo pljačka država, njeni fondovi, preduzeća, banke, kreditne linije.

Izgleda da je i Vučić zadovoljan radom Siniše Malog. koji je, u međuvremenu i odrastao, tako da ga je prvi podpredsednik Vlade Srbije postavio za gradonačelnika, umesto smenjenog Dragana Đilasa. Bio je Mali mali lopov, koji obećava, ali su mu prsti mnogo porasli. Kada bi on i Darko Šarić merili kese, Siniša se ne bi postideo.

Darko je u zatvoru, a Siniša na položaju.

M. Grabež

Tabloid – List protiv mafije

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime