Kako su naprednjaci otkrili Ameriku

2
1376
Foto: kolumnista

Od nastanka ljudskog roda pa do naprednih dana današnjih san svakog velikog vođe je bio da otkrije i zauzme novu teritoriju kojom će proširiti svoju vlast.

S obzirom na to da je u novijoj istoriji ostalo malo šta da se otkrije (osim ako naš predsednik ponovo otkrije Kosmet koji ovaj put nije srpski), ostaje nam samo da napravimo najnoviju srpsku istoriju, u kojoj se Aleksandar Vučić obraća nekom naprednom Kristoferu Kolumbu pred misiju otkrivanja Amerike. Pred okupljenim članovima SNS koji su se spontano okupili autobusima iz cele Srbije, pred kamerama Pinkovizije i Studija Ble:

„Ti druže Kolumbo kreni brže, jače i bolje na ovom novom brodu starom 50 godina put neistraženog i nenaseljenog kopna. Cilj nam je da po prvi put u novijoj istoriji budemo prvi na nekom kontinentu iako tamo ljudi žive već vekovima“, govori Vođa naprednom Kolumbu koji se ne zove Kristofor Kolumbo, već Ristivoje Kolumbić, kog od milja, na sastancima Glavnog odbora zovu Kolumbo:

„Ovo ti je, Kolumbo, jedinstvena prilika i ako je ne iskoristiš vraćam te na crtanje mog lika na plakatima i vikanje ulicama da živimo dobro. I nemoj me nikad pitati kako znam situaciju u novom svetu, to je zato što sam pametan. Sve vam je obezbeđeno za put i usklađeno sa merama štednje“.

Dok fotoaparati škljocaju, „novinari“ kleče i snimaju svaku Vođinu reč, Ristivoje se okreće oko broda i stidljivo kaže:

„Nemamo šta da jedemo.“

Vođa na to poskoči kao oparen:

„Ko je to rekao? Tišina tamo!!!“ Onda shvati da ga snimaju kamere Pinkovizije i Studia Ble, a možda i američke CIA televizije, pa reši da bude opet faktor stabilnosti:

„Toma vam je obezbedio po orden, ostalo mu od predsednikovanja. Spremio vam je i po kovčeg i grobno mesto kad se vratite plus po primerak Kremanskog  proročanstva za usputno čitanje. Takođe vam Toma poručio ako naiđete na žute ljude, da im uzmete barut za taštu i vazu za Dragicu“.

Da Vas podsetimo:  Osiromašeni uran ili osiromašeno znanje

Gospodar Vučić se značajno izmakne u stranu, da bi kamere bolje snimile:

„Dajem vam 150 robova koje možete pokloniti domorocima da rade za njih, ali uz uslov da im obezbede pelene koje će naravno kupiti od nas. Evo, dajem i 250 botova da objasne domorocima kako Srbija nema alternativu. Svi botovi su obučeni i prošli  inkviziciju od strane Nebojše iz Beograda koji ih je povezao sa nekim licima koja su povezana sa nekim mestima i nekim događajima. Prošli su i tretman kod bate. Ne kod mog bate, nego kod Bate Gašića koji im je uradio lobotomiju sa fug masom“.

Risti zaiskre oči od radosti na pomen količine dobijenih botova, dok ga Vođa upozorava:

„Ukoliko vas uhvati neko nevreme, ja dolazim sa galijom da vas spasem, a Gašić će sve da organizuje. Biće to najbolje spašavanje u novijoj istoriji, čak bolje i od onog opisanog u mom autobiografskom romanu „Smetovi Feketića“. Koristićemo najnoviji helikopter, ne brinite. Spremio bi vam ja mnogo više sredstava za put ali ne daju ovi jezuiti, a ja sam se stvarno borio za dodatnih 1.3% finansiranja“.

Snimatelji se pomeraju na nove položaje, kako bi napravili bolji kadar ljubljenog Velikog Vođe, dok Sarapa i D. J. Vučićević spremaju materijal za novu emisiju Preteška reč:

„Za slučaj da veslači zakažu spremio sam vam i 500 penzionera jer oni vole da putuju, jedu kao botovi, a samo im recite da idu džabe da posete decu u inostranstvu.

Dajem vam i mog Ivicu koji će divljacima u novom svetu otpevati našu spoljnu politiku sa svojim bendom pod nazivom Dimni signali. Povedite malo računa o Ivici jer voli upošljavati mnogo žena koje imaju veći broj grudi nego IQ.

Da Vas podsetimo:  Od Oluje do Oluje

Sa vama šaljem i Vesnu Stanojević da napravi sigurni šator kad stignete jer ako divljaci do sada nisu bili žene posle nas će početi sigurno. Evo dajem i Labana da im pokaže kako se proizvode betonske cipele i kako najlakše zavrnuti grkljančić“.

Potapša Vođa Ristu po ramenu, on shvati da je vakat krenuti u istraživanje neistraženog dok mu Vođa roditeljski daje poslednje upute:

„Molim vas objasnite domorodcima da je Martinović moj predstavnik, a ne kapitalni ulov. Ukoliko budete imali problema sa putevima u novom svetu, dajem vam Vesića jer posle njega prerija nikad neće biti ista. U paketu sa Vesićem vam poklanjam i Sinišu Malog za kog trebate obezbediti 24 vigvama i jednu ženu nad kojom se može iživljavati. Verujem da se divljaci u novom svetu leče prirodnom medicinom pa vam zato dajem Lončara kako bi redukovao populaciju i uz njega ide gratis Nada Macura koja će istima objasniti prioritet zaštite od sunca i sarme. Obavezno povedite i Đuku koji može biti sveta životinja domorodcima, a može i krečiti vigvame. Za pola godine šaljemo brendiranu flotu sa natpisom „Amerika je Srbija“ pa ako nas puste biće super, a ako ne ja ću da sprečim ulazak.

Dok se naš napredni Kolumbo peo za kormilo, Gospodar mu dobaci:

„Očekujem da za moju posetu obezbedite bar 5000 divljaka koji će me za jedan krompir podržati i bar 10 žena koje će kleknuti kada Gašić bude izlazio iz lađe. Obavezno napravite jednu kasarnu kako bi mogao spavati u njoj kada dođem. Ukoliko neka jača država želi tu novu zemlju, daćemo je i tako će biti naša iako mi nećemo imati nikakva prava tamo. Obavezno ponesite i ove slike koje prikazuju kako će izgledati fabrike u novoj zemlji kada ja dovedem strane investitore. Ako pitaju zašto sam ne otvorim fabrike, reci im zato što sam toliko pametan da uzmem procenat i ostavim narod kojim vladam na cedilu“.

Da Vas podsetimo:  Umesto “ZAVADI, PA VLADAJ” danas važi: ZAGLUPI MASU, PA MOŽEŠ KAKO HOĆEŠ!

U tom trenutku, samo tren pre nego što brod poče da diže sidro, Vučić uzviknu:

„Što se tiče industrije evo dajem vam rođenog brata sa kojim sam buđavu paštetu delio. On zna kako bez lične karte pretvoriti društvenu svojinu u privatno vlasništvo. E sad još brod da vam osvešta partrijarh Irinej Neoporezivi pa da krenete polako. Takođe šaljemo vam i vladiku Kačavendu da se pozabavi vaspitanjem mladeži, pogotovu dečaka. Dosta sam pričao i evo iako se svi ne slažu, dajem vam 500 kompletnih idiota sa fantomkama da se objasne sa domorodcima oko lične svojine, a ja odoh da me slikaju za novine i javim da smo već stigli i osvojili novi svet“.

www.kolumnista.com

2 KOMENTARA

  1. Previse paznje mu dajete … trosite toliku energiju na velikog vodju a on je samo sraf u sistemu, doduse, malo naporan i dosadan sraf. Ali cinjenica je, da nije njega neko drugi bi sprovodio identicnu politiku. On zato i sluzi, da vam oduzima energiju i skrece paznju sa pravih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime