Kako su srpski mediji propratili premijerovo priznanje da iza rušenja u Savamali stoji vlast

0
1148

1Kao što je očekivano, Vučić je istinu o dešavanjima u Savamali „otkrio“ neposredno  pre formiranja vlade i u jeku pregovora oko iste, ne bi li tako što maksimalnije zataškao ovu aferu, koja je već počela ozbiljno da nagriza temelje njegove vlasti. Režimski mediji, kao što je takođe očekivano, spremno su se uključili u pokušaj amortizovanja Vučićevog priznanja da je vlast učestvovala u rušenju objekata u Savamali, što se, uostalom, znalo još od prvog dana.

2Nakon konačnog premijerovog priznanja, uslužni srpski mediji su se (uz dva-tri izuzetka) opredelili za dve vrste reagovanja. Ili su na naslovnim stranama to glasno i potpuno prećutali, poput ultrarežimskog „Informera“, koji se po ko zna koji put bavi otkrivanjem zavere i još jednog „državnog udara“ protiv premijera (“UBIJANJE VUČIĆA“), ili su, poput Novosti, događaj predstavili kao „veliki uspeh“ Vučićeve vlasti, pod krupnim naslovom „DRŽAVA OTKRILA RUŠITELJE“.

Svaka čast Vučiću – Država otkrila rušitelje, ali nije toliko bitno ko su oni.

3Ostali mediji su se smestili unutar tog okvira, pri čemu su „Alo“ i „Srpski Telegraf“ u prvi plan – po ko zna koji put – isturili dalje lešinarenje nad temom ubistva pevačice iz Borče („Marjanovići mi nudili orgije“, poručuje sa naslovne strane „Alo-a“, izvesna Rada Matić), kao i najnovije nevolje iz života i priljučenija starlete Soraje Vučelić – dok su Vučićevo priznanje  (“Vrh gradske vlasti rušio po Savamali“) zaturili u mali prozorčić sa strane.

Izvestan izuzetak ovaj put su predstavljali Danas, Blic i Politika, koji su Vučićevu  izjavu o skandalu u Savamali profesionalno plasirali i dali joj adekvatan tretman.

(NSPM)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime