Kako su ucenjivani radnici Niš ekspresa

0
811
Foto: M. Jovanović, printscreen

Ekskluzivni snimak do kojeg je došlo Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” pokazuje bestidan, ucenjivački i pljačkaški našin otimanja akcija od malih akcionara i njihovo jeftino pretakanje u tajkunske ruke.

Na snimku možete čuti pritisak određenih ljudi i njihove pretnje na zaposlene da moraju da prodaju preostale akcije zbog navodne brige o nastavku rada preduzeća.

U snimku se konkretno čuje pritisak na jednog zaposlenog da ubedi oca, koji takođe ima akcije da ih proda, ili će sve akcije biti otkupljene prinudnim otkupom. Odbijanje oca da ih proda koštala je njegovog sina otkaza.

Osoba 1: Ozbiljni smo ljudi, nemoj da se osuđujemo. Ti radiš po svom nahođenju, tj. po nečijom naredbom. Ti si nama preneo šta si imao. Mi znamo šta treba da uradimo i to je to. Nema potrebe da se mi svađamo i ubeđujemo.

Osoba 2: I treba to da odradite, treba mi informacija od vas „probali smo, nismo probali, uradili smo“. Razume? Treba da shvatite ozbiljnost situacije.

Osoba 1: Ja sam preko burazera pričao sa ocem. Izrevoltiran je rekao „neka mi uplate dve godine staža, što su me isterali dve godine pre penzije, ja ću da dam akciju, ovako ne dolazi u obzir“. To je čovek koji je srčani bolesnik, ima tri senta ugrađena, čovek koji je Austriji izgubio oko, sada 20 posto vidi na njega, to je čovek koji je ceo život na točkovima i evo koji poruku šalje.

Osoba 2: Sve ja to znam, ali sad kad podvučemo – koju beneficiju će on da ima od toga.

Osoba 1: Nemoj sad da ulazimo u to, već prelazimo u ubeđivanje.

Da Vas podsetimo:  Leskovčani skupljaju pare da daju Jeleni Karleuši da ne peva u Leskovcu

Osoba 2: Ako je stav da neće nešto da uradi kako bi napakostio Niš ekspresu – neće sigurno.

Početkom decembra prošle godine Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” je zatražilo od nadležnih državnih organa, tužilaštva i policije da odmah ispitaju poslovanje firme “Gojko Bokić d.o.o,” koja je preko brokerske kuće iz Beograda ucenila manjinske akcionare da prinudnim otkupom prodaju preostalih 10 odsto akcija kako bi postala stoprocentni vlasnik Niš ekspresa.

I dalje ostajemo pri čvrstom stavu da nema nikakve poslovne logike da jedno preduzeće, registrovano za izradu predmeta od plastičnih masa,odjednom postane vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Srbiji za prevoz putnika na domaćim i međunarodnim linijama.

Sloga će nastaviti da prati ovaj slučaj i insistiraće na reviziji privatizacije Niš ekspres i odgovornosti svih koji su učestvovali u ovoj za nas pljački i otimačini državne imovine

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime