Kako vlast arči novac građana Srbije

3
1545

Lavrov došao u Njujork sa sedam saradnika, Nikolić sa 50, a Dačić sa 20!

Tomislav Nikolic

Tomislav Nikolić u UN

Povodom boravka u Njujorku dveju delegacija Srbije, koje us predvodili Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, pismom Politici se obratio poznati Srbin koji živi u SAD Dušan Dragić.

Fakti prenose njegovo pismo u celini:

„Poštovana gospođo urednice POLITIKE,

Živim u Americi, u Njujorku. Dugo godina sam bio funkcioner Ujedinjenih Nacija. Sada sam penzioner.

Pažljivo i redovno pratim zbivanja u našoj zemlji Srbiji, uglavnom preko Interneta (dnevna štampa, nedeljnici, RTS …). Svakog leta provedemo po mesec do dva dana u Srbiji.

Ovdašnja srpska dijaspora je upoznata sa teškom finansijsko-ekonomskom situacijom Srbije i merama koje sadašnja vlada preduzima ili ima nameru da preduzme zarad uštede budžetskih rashoda – smanjenje penzija, plata i sl.

Ovih dana je bilo zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. U našoj dijaspori se zna da je delegaciju Republike Srbije predvodio predsednik Tomislav Nikolić kao i da je delegacija gospodina Nikolića odsela u Hotelu Star Wood na Leksington Aveniji. U tom hotelu je odselo 50, i slovima pedeset, članova delegacije uključujući predsednika (Nikolića) i njegovu suprugu Dragicu. Bilo je sedam članova bezbednosti.

star wood

Star Wood na Leksington Aveniji

Dvokrevetna soba u hotelu Star Wood košta 600 do 800 dolara na noć.

Gospođa Dragica Nikolić je navodno došla na konferenciju o autističnoj deci. Ona je predsednik tog zaštitnog udruženja u Srbiji. Sa njom je bila i njena snaja koja je blagajnik tog udruženja. Usput su išle i u kupovinu i to baš u radnju Victoria Secrets gde se prodaje ekskluzivni ženski donji veš.

Apartrman hotela Star Wood u kojem je odsela porodica Nikolić košta bar par hiljada dolara na noć.

Istovremeno je drugi deo delegacije na čelu sa gospodinom Ivicom Dačićem, Ministrom spoljnih poslova, odseo u hotelu Kimberli (50. ulica i Medison avenija). Njih je bilo, kažu, 20, i slovima – dvadeset.

Da Vas podsetimo:  Tihi ubica preti da Vojvodinu pretvori u pustinju: Njive u očajnom stanju

Radi opsluživanja sedamdesetočlane delegacije Republike Srbije angažovani su ne samo Stalna misija pri UN (što je prirodno) već i Generalni konzulat u Njujorku, Ambasada RS u Vašingtonu, generalni konzulati iz Čikaga i Kanade. Trebalo je obezbediti automobile, vozače, prevodioce, pratioce u šetnji i kupovini, plaćanje računa u restoranima itd., itd.

Pre neki dan je istim povodom (Gen. skupština UN) u Njujorku boravio Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, gospodin Sergej Lavrov. Sa njim je došlo još sedam saradnika (provereno u Stalnoj misiji Ruske Federacije pri UN). Jedan iz obezbeđenja, zamenik njegovog šefa kabineta, predstavnik za štampu i nekolicina stručnjaka – Ukrajina, Sirija i sl.

Pitanje: Koliko je stotina i stotina hiljada evra koštala ekskurzija sedamdesetočlane delegacije siromašne Republike Srbije u Njujork i koliko je tu penzija, plata ili doprinosa žrtvama nedavnih poplava otišlo.

Da li ti vaši/naši lideri imaju obraza.

Znaju li da STANU?

Sa poštovanjem

Dušan Dragić“

Fakti

3 KOMENTARA

  1. Možda smo bili i delom na račun sponzora iz SAD-a. Odmah posle ove delegacije išla je i Filharmonija da nam osvetla obraz sa Tasovcem. Koliko je bilo njih u pratnji! A sada posle parade ponosa i parada sile pa tako redom. Važno je da nam ostavljaju samo za hleb i mleko. Pa buranija neka izvoli. Biće bolje kažu. A izaposliće još 200 ljudi pa tako redom. Suviše godina imam da verujem u bajku i nevinost politike, vladavine i svega ostalog.

  2. STA SE CUDITE . I MOJ DEDA, KAD JE OTISO U PENZIJU JE SAMOJOM BABOM BIO NA PUTU OKO SVE(G)TA. I OVAJ ISTO RADI AL ZA NASE PARE.DRZAVNE.NAJSLADJE.NAJJEFTINIJE.KAD GA VETROVI ISTORIJE ODUVAJU NA DEPONIJU, NECE MODI JER OD RAKIJE SE NE MOZE NA PUTOVANJA.OD KOPANJA GROBOVA TAKO I TAKO… SIROTI NAM PREDSEDNIK. Nego…znate li i secate li se sta to bese ti-tu-tu-tu-tu-tu ?? Cepa Toma jengleski u Bruxellu !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime