Kaldrma ekspres

0
956
Skadarlija / Foto: kolumnista

„I? Šta ćemo sad? Hoćete li vi „nezavisni“ objaviti kako su gradske vlasti ipak planirale da postave kaldrmu na Skadarliji, a ne kako ste vi objavili? Sram vas bilo! Siniša Mali je najbolji gradonačelnik!“

Ovo vam je, dragi prijatelji, samo jedna od poruka koju su dežurni bukači (čitaj – botovi) jutros uputili na našu adresu elektronske pošte zbog prethodnog teksta o kaldrmi Skadarlije.

E, pa, evo: Objavljujemo informaciju. Počelo je postavljanje kaldrme na Skadarliji. Ekspresno. Sa sve šatorom, da se ne desi da radovi kasne zbog kiše. U dužini od 120 metara. Sve pod budnim okom gradskog menadžera Gorana Vesića. On je, inače, pre par dana, dobio u inbox hiljade poruka u kojima su ga građani srpske prestonice pitali za zdravlje junačko, naprasno odlučio da se kaldrma ipak vrati, sa klimavim obaveštenjem i objašnjenjem kako je asfalt podloga za kaldrmu…

A kaldrma inače nije trebalo da se vrati, zbog naravno, bugarskih i inih turista (?!) ili (kako su zli jezici spekulisali) zbog toga što je asfalt „pao“ zarad bezbednog povratka kući u ranim jutarnjim satima pojedinih silikonskih „lepotica“.

Naravno, to vam niko nikad neće priznati.

Niti će se ovom temom bilo koji medij ubuduće baviti.

Zašto? Da se ne lažemo: Zato što su beogradski (a bome i parlamentarni) izbori sada već veoma blizu i što treba stegnuti pojedine medije da ne laju. Šta sad, opet ćete da mi pričate kako nema cenzure, kako nema kontrole, kako su mediji slobodni? Eh… Nemojte, molim vas: Kada super-bot Nebojša (valjda doktor) Krstić prizna da je ima – onda je to gotova stvar:

Nego, recite vi meni, hoće li za par dana da sine i Slavija, pa da se radujemo i slavimo početak novogodišnjih praznika u Srbiji?

Da Vas podsetimo:  Podanik nikad nikom nisam bio, pa neću ni SNS

Ili se spremamo za izbore na kojima ćemo da im kažemo „no pasaran“?

Čisto novinarski pitam. Da znam da li treba da nabavim lekove za pritisak i aritmiju. Da ne budem nespreman kao prošli put.

Aleksandar Bećić

kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime