Kaldrma ekspres

0
1315
Skadarlija / Foto: kolumnista

„I? Šta ćemo sad? Hoćete li vi „nezavisni“ objaviti kako su gradske vlasti ipak planirale da postave kaldrmu na Skadarliji, a ne kako ste vi objavili? Sram vas bilo! Siniša Mali je najbolji gradonačelnik!“

Ovo vam je, dragi prijatelji, samo jedna od poruka koju su dežurni bukači (čitaj – botovi) jutros uputili na našu adresu elektronske pošte zbog prethodnog teksta o kaldrmi Skadarlije.

E, pa, evo: Objavljujemo informaciju. Počelo je postavljanje kaldrme na Skadarliji. Ekspresno. Sa sve šatorom, da se ne desi da radovi kasne zbog kiše. U dužini od 120 metara. Sve pod budnim okom gradskog menadžera Gorana Vesića. On je, inače, pre par dana, dobio u inbox hiljade poruka u kojima su ga građani srpske prestonice pitali za zdravlje junačko, naprasno odlučio da se kaldrma ipak vrati, sa klimavim obaveštenjem i objašnjenjem kako je asfalt podloga za kaldrmu…

A kaldrma inače nije trebalo da se vrati, zbog naravno, bugarskih i inih turista (?!) ili (kako su zli jezici spekulisali) zbog toga što je asfalt „pao“ zarad bezbednog povratka kući u ranim jutarnjim satima pojedinih silikonskih „lepotica“.

Naravno, to vam niko nikad neće priznati.

Niti će se ovom temom bilo koji medij ubuduće baviti.

Zašto? Da se ne lažemo: Zato što su beogradski (a bome i parlamentarni) izbori sada već veoma blizu i što treba stegnuti pojedine medije da ne laju. Šta sad, opet ćete da mi pričate kako nema cenzure, kako nema kontrole, kako su mediji slobodni? Eh… Nemojte, molim vas: Kada super-bot Nebojša (valjda doktor) Krstić prizna da je ima – onda je to gotova stvar:

Nego, recite vi meni, hoće li za par dana da sine i Slavija, pa da se radujemo i slavimo početak novogodišnjih praznika u Srbiji?

Da Vas podsetimo:  STEFAN SIMIĆ: S KIM SI, TAKAV SI

Ili se spremamo za izbore na kojima ćemo da im kažemo „no pasaran“?

Čisto novinarski pitam. Da znam da li treba da nabavim lekove za pritisak i aritmiju. Da ne budem nespreman kao prošli put.

Aleksandar Bećić

kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime