Kampanja naprednjaka mogla bi da krene mitingom u Vranju koje je trenutno najveće žarište u Srbiji

0
1134
Foto: printskrin

Miting Srpske napredne stranke koji je trebalo da bude održan 14. marta u Vranju, pa je odložen zbog epidemije i vanrednog stanja, mogao bi biti održan 30. maja iako je Vranje zbog porasta broja obolelih u protekla tri dana žarište u Srbiji. U Viber prepisci lidera SNS-a u Bujanovcu i članova od 17. maja, koju je objavio portal Bujanovačke, piše da bi na mitingu trebao da se pojavi i predsednik Aleksandar Vučić, a okružni odbor te partije je naložio da se što pre angažuju autobusi.

Kako pišu Bujanovačke, U Viber prepisci lidera bujanovačkog odbora SNS-a Nenada Mitrovića i članova stranke, okružni odbor je naložio da se već danas rezerviše maksimalan broj autobusa i da se već do petka javi konačno stanje.

Ovo je bitno zbog trase i parkinga. Krenite sa pripremama oko organizacije dolaska na miting obzirom na značaj i očekivanja koja vrh stranke i sam Vučić imaju – napisao je Mitrović.

Iz prepiske se vidi da je, prema direktivi okružnog odbora, na miting potrebno dovesti po 1.500 ljudi iz Vladičinog Hana i Surdulice, Trgovišta i Bujanovca po 500, Bosilegrada 200 i Preševa 100.

U narednoj poruci Mitrović objašnjava da je to direktiva okružnog odbora i dodaje:

Krenite u organizovanju ljudi, a ja ću da rezervišem autobuse – piše u prepisci.
Mitrović Bujanovačkim nije potvrdio informaciju o organizovanju mitinga naprednjaka u trenutku kada je Vranje najveće žarište u Srbiji, ali su nekoliko funkcionera SNS-a u Vranju nezvanično rekli da je miting planiran krajem maja i da bi mogao da se odloži ponovo zbog epidemiološke situacije.

Inače, trećina novozaraženih u Srbiji u protekla 24 sata je iz Vranja, a za tri dana je broj zaraženih sa 110 porastao na 180. Glavno žarište je fabrika za proizvodnju nameštaja Dodić sa 55 obolele osobe, a korona je ušla i u fabriku za proizvodnju obuće Geoks.

Milica Dejanović
Izvor: Južne vesti, Bujanovačke

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime