Kandidat za direktora „Divljane“ bez dana radnog iskustva

0
1139

490x370_divljana-tobpI pored toga što nema nijedan jedini dan radnog staža, 30-godišnji Nebojša Stojanović je na skupštinskoj sednici predložen za direktora Dečjeg odmarališta „Divljana“. U SNS-u kažu „mlad je i dajemo mu šansu“.

Pravdajući se da Statut „Divljane“ ne predviđa obavezu da direktor ima radno iskustvo, ali uz obavezu da ima fakultetsku diplomu, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Dejan Jovanović objasnio je da pravnih prepreka za ovo kadrovsko rešenje nema.

Nebojša Stojanović nema radno iskustvo, njegovo iskustvo je u delovanju u studentskim organizacijama – rekao je Jovanović.

On je izneo i lični stav da „toj ustanovi treba mlad čovek sa puno energije“ i da „mladima treba dati šansu“.

Odbornik opozicione Socijaldemokratske stranke Goran Krivačević uporedio je ovu situaciju sa izborom Ivana Vukovića za upravnika Narodnog pozorišta, kome je takođe to bilo prvo radno mesto u životu.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković ranije je najavio da će kandidat za prvog čoveka „Divljane“ biti Dragan Tapisirević koji je ovu ustanovu vodio ranije i u koga „SNS ima poverenje“. Međutim, od njegovog imenovanja odustalo se jer, kako je objasnio šef odborničke grupe naprednjaka Dejan Jovanović, ne ispunjava uslove iz Statuta, odnosno nema završen fakultet društvenog smera.

Inače, reč je o jednom od predloga za vršioce dužnosti tri značajne institucije u Nišu – Hitne pomoći, Istorijskog arhiva i ustanove „Divljana“.


Gradonačelnik protiv direktora bez iskustva, ali…
Iako je načelno podržao sve kadrovske predloge koje je Srpska napredna stranka uputila gradskoj Skupštini, gradonačelnik i donedavni predsednik SNS u Nišu Zoran Perišić nije želeo da komentariše predlog za funkciju u „Divljani“.

Na insistiranje novinara da načelno prokomentariše imenovanja za direktore osoba koje nemaju nijedan dan radnog iskustva, Perišić je rekao da je to „loša praksa“.

Mislim da je loše postaviti za direktora insitutucije čoveka koji nema nijedan dan radnog staža – rekao je Perišić.

Ipak, nije poznato da li će on inicirati diskusiju o „spornim imenovanjima“ unutar SNS.

Nije bilo razgovora na tu temu. Da li će ih biti, ne znam – rekao je Perišić.

Inače, „Divljana“ je ustanova koja upravlja dečijim odmaralištem u kome niške osnovne škole već decenijama organizuju nastavu u prirodi.

Da Vas podsetimo:  Evropa otkrila prevaru Vučićevih tajkuna, mogli bi da nam zabrane letove

Kandidat za direktora na master studjama

Kako piše u biografiji Nebojše Stojanovića dostavljenoj odbornicima, ovaj momak, rođen 1985. godine, osnovnu i srednju školu završio je u Nišu.

Piše da je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, ali se ne navodi koje godine.

Trenutno je na master studijama na smeru za menadžment preduzeća na istom fakultetu.

Predrag Blagojević

Izvor Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime