Kandidati za novog direktora RTS-a

1
2008

Prema saznanjima dnevnog lista “Blic”, premijer Srbije, Aleksandar Vučić, razgovara sa kandidatima za novog direktora javnog servisa. Podatak da Aleksandar Vučić lično bira direktora RTS-a uopšte nije iznenađujuće prirode. Ko je sve u opticaju?

direktori-rts

Prema pisanju današnjeg izdanja dnevnig lista “Blic”, premijer Srbije, Aleksandar Vučić, lično razgovara (čitaj: bira) novog direktora Radio-televizije Srbije.

U opticaju su sledeće persone:

dejan-jocic-diretkor-rts
Dejan Jocić – nekadašnji direktor TV Prva, sadašnji glavni i idgovorni urednik  propale TV Nova koja nikako da dobije nacionalnu frekvenciju

veran-matic-direktor-rts
Veran Matić – glavni i odgovorni urednik TV B92

diran-karadyic-rts-direktora
Goran Karadžić – predsednik Savet Rapubličke radio-difuzne agencije

srdan-duric-direktor-rts
Srđan Đurić – savetnik za medije u vladi Vojislava Koštunice

milomir-maric-rts-direktora
Milomir Marić – voditelj emisije Ćirilica i Goli život na TV Happy

Kako navodi ovaj list novi medijski zakon predviđa da funkcija generalnog direktora ne bude spojena sa funkcijom glavnog i odgovornog urednika.

Takođe, novi direktor RTS-a raspolagaće sa najmanje 75 miliona evra godišnje, ali će imati velikih ograničenja pri kupovini kvalitetnog programa, kao što su velika sportska takmičenja.

Novi generalni direktor moraće da ima fakultetsku diplomu i 10 godina upravljačkog iskustva.

Ranije se spekulisali da je Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni uredni dnevnog lista “Infomer” tako zainteresovan za direktorski mesto. U medijima se spekulisalo da Vladimir Beba Popović urigira za Vučićevića.

Šta mislite, koga će Vučić izabrati?

Teleprompter

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime