Prva dama Srbije: „Našla pa zašla“

6
3647

TOMISLAV I DRAGICA NIKOLICPrvi čovek Srbije daleko je stigao, poslednjih dana može se videti i na trkama Formule 1. Nemojte se odmah zabrinuti, naravno da ga je pratila i prva dama; ni ovaj događaj nije mogao da prođe bez nje. Čovek je sam sebi iskopao jamu. Dok narodu skidaju penzije, plate, predsednik se provodi… vidi se da se učenje isplati, makar i u starosti… Sa kupljenom diplomom zatvorenog fakulteta, izjavama od kojih dobiješ transfer blama, nelegalizovana vikendica.. može se postići baš sve. Šta ti je život, do juče su u ovo doba topili čvarke, a sad posećuju trke Formule 1!

Gospodin i gospođa spremni su da brukaju Srbiju na svakom koraku. Ko je u svetu video da se unučići vode na vojnu paradu kada ti dolazi visoki strani zvaničnik. Ajde ako oni ne razmišljaju, a što im bar neko ne reče da nije red. Bruka i sramota pred predsednikom velike vojne sile Rusije. Tomi je to bila prilika da omogući celoj svojoj bližoj i daljoj porodici i rodbini da se izbliza, u direktnom kontaktu, njemu dive? To ni Tito nije radio. Gledajući ga, mislim da je on toliko želeo da postane predsednik kako bi uživao u svim privilegijama, svečanostima i putovanjima, da mu je to bio jedini cilj.

Daleko ćemo mi dogurati sa ovako „štedljivim“ upravnikom groblja zvanog Srbija. Funkcionerka supruga šopinguje o trošku države, a članovi fondacije za pranje para o trošku fondacije. Tragično je što sve te troškove plaćaju penzioneri i radnici kojima su zbog uštede smanjene plate. Ali dobro narod i to prećuti, važno je samo videti srećna lice Dragice i njenih prijateljica sa kojima je popila kaficu, na primer, na Petoj aveniji – i pazarila neki novi modni trend za „tričavih“ desetak hiljada dolara. Ipak moramo se zahvaliti Dragici što ne uzima dnevnice, dok se “ švrćka“ po belom svetu. Ljudi moji, Dragica je čudo, da nije nje i njenog fonda ko zna šta bi bilo sa Srbijom. Ako nas ne spasi njena fondacija, propadosmo načisto! Ko je Dragica, koju je školu završila i da li je završila, koliko je svojih para uložila u fondaciju, sve je tajna. Daj bože da uz pomoć svog supruga nije ojadila budžet Srbije, a sad ide po Srbiji i šatro deli pomoć. Žena izgleda otmeno kao prava domaćica, mislim da joj je savijanje sarme ili pravljenje podvarka uža specijalnost.

Da Vas podsetimo:  MUDRA PRIČA MONAHA O LjUBAVI, SUJETI, VERI I NADI: Čita se u jednom dahu, a pouka se pamti celog života!

Tomislav već vuče teret svoje diplome, svojih prijatelja Bačevića, Mrkića, Miškovića, crkve u Bajčetini, samo mu je još falilo ovo što mu donosi njegova gospođa svojim angažovanjem i medijskim nastupima. Na kraju će i Nikolići završiti kao Miloševići, samo ovog puta neće biti azil u Rusiji nego u Abu Dabiju.

Naš predsednik je trenutno nesrećniji čovek u Srbiji, ima predsednicu, ima svoju Dinastiju, obezbedio unučiće, sagradio svoju crkvu; tašta diplomata, skita po svetu, navodno, za dobro Srbije…

Za Korene

Ivana Jovanović

6 KOMENTARA

  1. Kad se tekst pise bez kalkulisanja, samocenzure i potrebe za dopadanjem, kad se pise iskreno i sa potrebom da se realnost prikaze onakvom kakva ona jeste, onda tekst bude ovakav je sacinjen iz pera I. Jovanovic. To je to.

    • Ma, pustite ljude da uzivaju kad im je bog dao!Nemojte biti toliko zajedljivi,samo zato sto vi niste na njihovom mestu!POlako,Doci ce i na vas red !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime