Kao u Nušićevim komedijama

2
1864

Akademska javnost je u šoku, a prosvetna inspekcija i resorno Ministarstvo Srbije kao da nemaju leka da stanu na put hroničnoj boljki, koja se širi na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

p

Čaša žuči je je prelila 9. septembra kad je dekan tamošnjeg Medicinskog fakulteta prof. dr Rade Grbić omogućio studentu da ponovo stekne zvanje doktora, iako mu je pre dva meseca poništio diplomu.

U najnovijoj prijavi prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvete Republike Srbije navodi se da dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Rade Grbić ,,nizom postupaka koji degradiraju i unazađuju fakultet kao instituciju, dovodi u pitanje zakonitost rada, a samim tim i budućnosat fakulteta,,.

Dekan Grbić je jula 2015. godine doneo više rešenja kojima se studentima sa neakreditovane Akademije ,,US Medikal Skul,, u stečaju, poništavaju ispiti, ali je slučaj od 9. septembra , među nastavno osoblje i sudente, ali i ceo ovaj univerzitet bacio senku da dekan nastavlja rad na Medicinskom fakultetu svojim sumnjivim postupcima.

Podsećamo, dekan je u julu ove godine poništio uverenje Medicinskog fakulteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici o diplomiranju Anđe (Predraga) Rosić, kojim je stekla zvanje doktora medicine i to oglasio preko službenog glasnika. Rešenja o poništavanju ispita doneo je i za veći broj studenata sa neakdeditovane Akademije ,,US Medikal Skul,,, koja je u stečaju. Imena studenata kojima su poništeni ispiti predočena su nadležnim organima.

,,U međuvremenu, dekan Rade Grbić, ignorišući stavove prosvetne inspekcije, svojih kolega, organizuje da doktor Anđa (Predraga) Rosić, koja je izgubila zvanje doktora po drugi put, 9. septembra 2015. godine diplomira na Medicinskom fakultetu i tako bude jedinstveni doktor medicine koja je dvaput dilomirala na istom fakultetu i stekla zvanje doktora medicine. Da ova ujdurma bude kompletna kao u Nušićevim komedijama ispit polaže kod prof. dr Vukašina Andrića koji je već penzionisani profesor KBC Priština, a kome je dekan produžio radni odnos na Medicinskom fakultetu,, , navodi se u prijavi grupe zaposlenih prosvetnoj inspekciji, koji podsećaju da je zbog nezakonitih radnji na ovom fakultetu, davanjem izjava pred prvim javnim tužilaštvom u Beogradu prošle nedelje započet istražni postupak pod brojem KT 2582/15 protiv dekana Medicinskog fakultetra prof dr – Radeta Grbića i nekadašnjeg direktora KBC Priština prof. dr Stojana Sekulića.

Da Vas podsetimo:  Teror u Crnoj Gori: Od Žute grede do žute minute

U krivičnoj prijavi je izražena sumnja da su Grbić i Sekulić ,,načinili faklsifikat krovnog Sporazuma između Medicinskog fakultate Priština i Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici,,.

Taj sporazuim je potpisan jula 2012. godine, a potom su se pojavili falsifikati sa sednica Nastavno naučnog veća da vrši neregularan prijem studenata na Medicinskom fakultetu sa neakreditovane Akademije ,, US Medikal Skul,, u stečaju.

,, Kada su se utvrdile nezakonite radnje od strane nadležnih organa, dekan je selektivno poništavao ocene, diplome… Posle, opet istim studentima kojima je poništio diplome i položene ispite omogućava ponovno polaganje i tako u nedogled, a studenti plaćaju.

Šta će organi gonjenja da saznaju, šta je sve falsifikovano na fakultetu i ko je još od nastavnog i nenastavnog osoblja učestvovao u tim prljavim rabotama i nezakonitim radnjama, ostaje da se vidi. Ali, u svakom slučaju upravni nadzor prosvetne inspekcije je načeo vrh ledenog brega,, , navodi grupa zaposlenih radnika na Medicinskom fakultetu u Prištini, koja se obratila Agenciji za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije kao i ministru prosvete Srđanu Verbiću da dekanu Grbiću ukaže na nedostojnost obavljanja javne funkcije dekana, sa predlogom da podnese ostavku, kako zbog studenata, tako i zbog zaposlenih i integriteta visokoobrazovnog sistema Republike Srbije.

Top novosti / kmnovine.com

2 KOMENTARA

  1. Za stanje na Kosmetu krivi su Srbi jer neznaju da vode politiku i nije i vazno Kosovo narocito Srbi sa kosova koji pljackaju svoj narod uz pomoc vlasti iz Beograda

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime