Kapilarni glasovi, sastanci i od vrata do vrata

0
1801
Foto: printscreen (vamedia.info)

SNS u Valjevu u sklopu predizbornih aktivnosti tokom ove nedelje započela je popisivanje kapilarnih glasova , održavanje sastanaka Mesnih zajednica i Mesnih odbora i zvaničnih konferencija za novinare. Popisivanje glasova u Novom naselju protiče uz negodovanje dela gradjana dok je jedan od sastanaka održanih u zgradi Uprave posle niza kritika napustio veći deo prisutnih gradjana. Gradjani zatražili da se pred njima nadju visoki funkcioneri naprednjaka pre svega Mihailo Milutinović, ali i gradonačelnik Gvozdenović, Djordje Jovančić i drugi.

Ova nedelja, ako je suditi po aktivnostima valjevskih naprednjaka bila je više nego aktivna kada je predizborna kampanja u pitanju. Najpre su se na vratima meštana Novog naselja pojavili popisivači kapilarnih glasova . Ako je verovati samim meštanima , njihovim objavama na društvenim mrežama, mnoga vrata su im zalupljena. Ipak popisivanje će biti nastavljeno i narednih dana, a u samoj MZ održan je sastanak o toku kampanje.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kampanju je zvanično počeo konferencijom za novinare u stranačkim prostorijama gde je govorio o svojim uspesima na mestu gradonačelnika.

U zgradi Gradske uprave održan je sastanak MZ Brdjani, odnosno članstva SNS u ovoj MZ kome je prisustvovalo četrdesetak meštana ove Mesne zajednice. Na pitanja gradjana i iznete kritike bili su prinudjeni da odgovaraju pomoćnik gradonačelnika Mirko Kovačević ujedno i partijski sekretar, Branko Vuković, Goran Dobrašinović, ali i predsednik MZ  Ivan Ilić.

Najviše govora na ovom sastanku bilo je o obećanjima koja nisu ispunjena , a koja se tiču pre svega infrastrukture. Vrlo glasni bili su stanovnici Radjevske ulice koji su nezadovoljni dobijenim odgovorima ponovo u vidu obećanja sastanak u najvećem broju u jednom trenutku i napustili.

Kako Vamedia saznaje prisutni gradjani imali su ozbiljne primedbe i vrlo oštar rečnik  na rad narednjaka u Valjevu navodeći obećanja koja u protekle četiri godine nisu ispunjena. Pored infrastrukture gradjani su nezadovoljstvo iskazali i po pitanju odnasa stranke prema samim  gradjanima, pa su se primedbe odnosile na pretnje i ucene koje im se upućuju . Pominjale su se i društvene mreže, prekori zbog lajkovanja nekih objava, zabranjena komunikacija sa komšijama i poznanicima koji ne podržavaju politiku SNSa.

Da Vas podsetimo:  Globalni indeks radnih prava: „Pošta Srbije“ i „Jura“ krše prava radnika

Kako navode sagovornici Vamedie zanimljivo je da prisutni nisu mogli da sem obećanja ništa konkretno ponude   svojim članovima. Upravo taj momenat i takav odnos doveli su do toga da gradjani i članstvo partije zatraže da se pred njima pojave oni koji su im najviše obećavali, a obećanja nisu ispunili. Predsedavajući ovim sastankom prihvatili su zahtev članstva pa je dato i obećanje da će se pred njima pojaviti Slobodan Gvozdenović, Mihailo Milutinović, Djordje Jovančić , ali i Dobrivoje Grujičić i Miroslav Pimić.

U trenutku kada je sastanak krenuo u pravcu obaveza kampanje u smislu da i u ovoj MZ treba sakupiti kapilarne glasove  najveći broj prisutnih napustio je sastanak odmahujući rukom.

U sali je potom ostalo 15 prisutnih koji su saslušali na koji način će svi biti popisani, ali i šta se od njih očekuje u kampanji.

Valjevski naprednjaci započeli su kampanju za izbore iako se zvono za početak kampanje nije ni oglasilo , a gradjani Srbije nisu još dobili zvaničnu informaciju ni kada će tačno izbori biti održani. Zašto je naprednjacima neophodna agresivna kampanja par meseci pre kampanje?

Izvor: VAmedia.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime