Karamarko podneo ostavku

0
817

Oreskovic © Tanjug  FOTO HINA TOMISLAV PAVLEKŠef HDZ-a Tomislav Karamarko podneo je ostavku na poziciju prvog potpredsednika Vlade i pozvao lidera Mosta, manje članice vladajuće koalicije, Božu Petrova i premijera Tihomira Oreškovića da učine isto.

„Podneo sam ostavku i o tome obaveštavam javnost. Odlazim iz Vlade i očekujem da će to napraviti i svi ovi drugi“, rekao je Karamarko na vanrednoj konferenciji za novinare.

Karamarko je rekao da misli da je njegov potez podnošenja ostavke dobar i da Vladi treba dati svežinu drugim osobama koje su rasterećene ličnim odnosima.

Dan nakon povlačenja, Karamarko je najavio da HDZ ide na prekomponovanje Vlade i da veruje da će Hrvatska konačno dobiti vlast koja će biti svesna teške situacije u kojoj se država nalazi.

Šef Mosta Božo Petrov izjavio je da ostaje pri stavu da će podneti ostavku na poziciju potpredsednika Vlade ako to od njega traži HDZ, ali samo pod uslovom da na čelnoj poziciji ostane premijer Tihomir Orešković.

„Spreman sam da podnesem ostavku, iako ne mislim da sam za bilo šta kriv i odgovoran“, rekao je Petrov.

Petrov je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da će ta stranka u naredna 24 sata odlučiti da li će njeni poslanici potpisati zahtev za raspuštanje parlamenta.

Šest tačaka za kraj hrvatske Vlade

U najkraćem obraćanju javnosti jednog premijera, Tihomir Orešković je pozvao sve učesnike u hrvatskoj političkoj krizi na strpljenje i poručio da veruje da će Domoljubna koalicija, okupljena oko najuticajnije vladajuće HDZ, i Most učiniti dodatni napor u spuštanju tenzija.

Orešković se na dugo očekivanoj konferenciji za novinare pojavio sa nekoliko minuta zakašnjenja, a onda je za manje od dva minuta podsetio da je šef HDZ-a Tomislav Karamarko podneo ostavku na mesto prvog potpredsednika Vlade nakon što je nadležna komisija odlučila da je u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa njegove supruge sa konsultantom mađarskog MOL-a Josipom Petrovićem.

Da Vas podsetimo:  Baba, koliko je Stanića ubijeno u ratu?

Orešković je rekao da „ova vlada“ ima puno toga da uradi za dobro građana.

Uprkos očekivanjima novinara, Orešković nije dozvolio pitanja, rekavši da će na njih odgovarati sutra.

Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime