Katarina Radivojević jedan od dobitnika nagrade „U duhu Tesle“

0
549
Katarina Radivojević / Foto: Milica Savić

U subotu 11. januara 2020. godine u Hotelu New Yorker, u srcu Menhetna, Teslina naučna fondacija (TNF) u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Njujorku, osmi put, održala je konferenciju pod nazivom U DUHU TESLE.

U jutarnjem programu koji je vodila Lana Ašanin predstavile su se brojne Tesla organizacije i pojedinci koji su uradili nešto značajno u domenu promocije Teslinog života i dela. Između ostalog prikazan je i odlomak iz romana „Nina od Arabije“ o Tesli i Mark Tvenu koji čita glumac Nenad Nenadović

Konferenciju o Tesli pratila je i umetnička izložba posvećena Tesli sa umetnicima koji su napravili najbolje radove u proteklih 12 meseci. A nastupila su i folklorna društva „Opančići“  iz Ridžvuda i „Drina“ iz Patersona. 

U večernjim satima održan je susret Teslin Narod, panel diskusija u organizaciji TNF i Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku, a program je vodila Katarina Radivojević jedna od najpopularnijih srpskih glumica. Olgica Vlačić, konzul Republike Srbije u Njujorku učestvovala je na panelu.

Katarina Radivojević je organizovala i osmislila panel sa Marijom Tomić koji je bio u večernjim satima.  

Specijalni gosti ovogodišnje konferencije bili su dr Branimir Jovanović, dugogodišnji bivši direktor Muzeja Nikola Tesla u Beogradu, jedan od najvećih poznavalaca Teslinog lika i dela, i Moše Mana (Moishe Mana), američki biznismen rodom iz Izraela, koji već više od 35 godina razvija posao u oblasti dokumentacione tehnologije, medija i zabave. 

Teslina naučna fondacija iz Filadelfije ih je obojicu nagradila medaljama Teslinog naroda. 

Slikarka iz Los Anđelesa Sara Radovanović dobitnik je nagrade za najbolje delo na temu Tesle u prethodnoj godini, a ilustrator Rene Mej (Rainie May) za najbolju ilustraciju u istom periodu. 

Dobitnici nagrade “U Duhu Tesle” (Tesla Spirit Award) za 2019. godinu su poznata glumica Katarina Radivojević, direktor obrazovanja Tesline naučne fondacije Ešli Redfern (Ashley Redfearn), novinar i publicista iz Kanade Marina Bulatović, producent Sava Sajko (za dokumentarni film o Tesli i Pupinu) i glumica i TV lice iz Njujorka Lana Ašanin.

Da Vas podsetimo:  Snima se serija o kralju Aleksandru

Marina Bulatović
PR Tesla Science Foundation

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime