„Kelti“ otvaraju „Medijanino kulturno leto“

0
935

Od 18. jula do 15. avgusta u Parku Svetog Save na “Medijaninom kulturnom letu” nastupiće rok i etno muzičari među kojima su grupe Orthodox celts i MVP, pevači Čeda Marković i Aleksa Jelić, kao i niška Omladinska filharmonija.

2015-07-17_065440
Na početku kulturnog leta nastup „Kelta“; foto: arhiva JV

Program kulturnog leta otvoriće u subotu 18. jula u 21 sat koncert sastav “Orthodox celts” koji izvodi tradicionalnu irsku muziku.

2015-07-17_065328
I niški pank bend „Novembar“ nastupiće na kulturnom letu; foto: JV arhiva

Potom će u petak 24. jula u parku nastupiti ansambli kulturno-umetničkog društva “Abrašević” i Crkveno igračke družine “Branko” iz Niša.

Subota 25. jul biće veče “Perunovog hroničara”, popularne trilogije niškog pisca Miloša Petkovića koja predstavlja slovensku mitologiju. Biće organizovane stare igre za decu, čas evropskog mačevanja i viteške borbe.

Te večeri zainteresovani će videti i kako se crtaju karikature sa motivima starih slovenskih bogova, a biće održan i koncert Olivera Katića koga će pratiti još neki muzičari.

Pevač izvorne narodne muzike Čeda Marković uz pratnju sastava “Bolji život” nastupiće u petak 31. jula od 21 sat.

Niška Gradska opština Medijana, koja organizuje ovu manifestaciju, subotu 1. avgust najavljuje kao rok veče. Nastupiće niške snage i to bendovi Novembar, Tribute to Iggy, Bowie and Lu, The Jam Station, kao i solisti Markonjero, Aleksa Stanković i Tadija Mutavdžić.

2015-07-17_065156
Niška etno-postava Naissa predvođena vokalom Snežane Spasić održaće koncert 7. avgusta, dok će 8. avgusta nastupiti Omladinska filharmonija Niš.

Grupa MVP čije pesme donose zvuk koji je mešavina regea, hip-hopa i bluza, a koja je postala poznata po hitu “Celu noć i celi dan”, nastupiće 14. avgusta.

“Medijanino kulturno leto” zatvoriće 15. avgusta koncert pop pevača Alekse Jelića.

Da Vas podsetimo:  Dani ćirilice u Bavaništu - od literarnih radova do lutaka u narodnoj nošnji

J. C.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime