Keramičarski plotuni

0
1107

GASIC-VUCICA šta ćete, dame i gospodo naprednjaci, kada vas Evropa potroši?
Šta ćete, dame i gospodo naprednjaci, kada potpišete sve ono što se od vas traži, a Rusija i Kina budu hiljadama kilometara politički udaljeni od vas?

Šta ćete, dame i gospodo naprednjaci, kada neko iz Svetske banke, EBRD-a ili MMF-a kaže „ne, ne damo vam pare“?

Šta ćete, dame i gospodo naprednjaci, kada vam kažu svi politički sagovornici da ste izgužvali masku naprednjaka i kako vam se vidi ono pravo, radikalno lice, koje ste tako uspešno sakrili zbog ličnog bogaćenja?

Hoće li tada, dame i gospodo naprednjaci, za sva zla u ovoj zemlji biti kriv narod?

Ili ćete okriviti prethodnu vlast, kao što to činite od prvog dana?
Ili ćete opet pominjati Miškovića? Ili nekog drugog tajkuna, koji vam u tom trenutku ne bude potreban?

Hoće li vam tada biti krivi neki strani plaćenici?

Ili neviđena prljava medijska kampanja protiv vas, prečestitih i predobrih, koju plaćaju međunarodni centri moći?

Da li ćete prozivati nekog zaštitnika građana? Ili možda poverenika za informacije od javnog značaja? Neku nevladinu organizaciju?

Ili ćete tada, dame i gospodo naprednjaci, početi međusobno da se optužujete za korupciju, krađu, zloupotrebu, javašluk, bahatost, lagarije za mlađe i starije?

Jednog dana ćete vi, gospodo iz vlasti (sadašnje i bivše) odgovarati. Pred pravim sudom.

Zato što su ovom zemljom vladali vlasnici lažnih fakultetskih diploma, lažni masteri, lažni doktori, koji su unakazili državu, a sebi obezbedili dovoljno novca da im ni unuci ne moraju ništa da rade.
Dokazni postupak je već spreman za sve vas: dovoljno je samo pogledati šta ste imali pre nego što ste ušli u politiku, a šta danas imate. I neće vam pomoći to što ćete neku firmu ili neku nekretninu ili milionski bankovni račun prebacili na ime rođaka.

Da Vas podsetimo:  U 71. godini đuskala u prvom redu na koncertima Roštiljijade, a večeri završavala na ringišpilu

Ali, to, verovali ili ne, nije vaš najveći greh.

Najveći greh je što vladate uz pomoć laži i zastrašivanja.

Valjda ste tako naučeni u svojoj prethodnoj stranci.

Primera za to je puno:
Kad Bratislav Gašić, ministar vojni, kaže da zaštitnik građana (ili ako baš želite, ombudsman) Saša Janković „govori gluposti“, to je čist pokušaj zastrašivanja. Diskreditacije. Laganja.

Zašto? Samo zato što je Saša Janković rekao da je VBA uradila nešto što po zakonu i Ustavu – nema pravo da radi. I zato što je objavio dokumenta koja to dokazuju.

Ali, šta drugo da očekujem od Bratislava Gašića? Pa on je samo iskopirao ponašanje svog Velikog Vođe, koji je, braneći ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zbog falsifikovanog doktorata – rekao da su primedbe na Stefanovićev račun – gluposti?

Šta drugo da očekujem od Bratislava Gašića, osobe koja je po struci keramičar? Šta drugo da očekujem od osobe koja je i uspešan i nadasve genijalan biznismen XXI veka: na njegovoj televiziji u Kruševcu (prema evidenciji APR) – verovali ili ne – do skora nije radio niko! A program se emitovao! I on pare zarađivao!

Da li treba da vas podsećam na bezobrazne tvrdnje ministra unutrašnjih poslova, koje su pokazivale i dokazivale koliko ne zna svoj posao? Da se setite izjava iz vremena poplava? Ili želite da vas podsetim na izjave vezane za pokušaj atentata na Milana Beka? Sećate se? „Na Beka su pucali amateri“… E, pa, on vodi ministarstvo u kom još uvek nisu uspeli da pronađu te amatere. Da ne ponavljamo „bisere“ iz ostalih slučajeva super-genijalca Stefanovića.

Da li treba da vas podsećam na salve uvreda koje je izgovorio ministar pravosuđa Nikola Selaković (uz pomoć šefa poslaničke grupe Babića i naravno, uz amin i svesrdnu asistenciju Heroja od Feketića? Te uvrede išle su na račun advokata. Oni su bili krivi i za lošu vremensku prognozu, čini mi se. A onda jena kraju isti taj Nikola Selaković prihvatio ono što su advokati od prvog dana svog pravednog protesta zahtevali? Da li treba da vas podsetim da je za četiri meseca štrajka tri puta menjao Zakon o javnim beležnicima? Toliko o njegovoj stručnosti.

Da Vas podsetimo:  Najveća sramota Srbije našla se na BBC listi utisaka godine

Kada na pozicijama ministara zaduženih za jedan od stubova vlasti i poluge sile imate nestručne, nekvalifikovane ljude, onda možete samo da pretite i lažete. Morate da pokušavate da disciplinujete narod.
Kada za dve i po godine vlasti vaši kadrovi prigrabe (po istoj matrici koju su koristile prethodni „vladari“ Srbije) višestruke funkcije i plate, znači da ste i vi kvarni kao oni pre vas.

A kada posle dve i po godine na vlasti vi i dalje tvrdite da je za sve loše što nam se dešava kriva prethodna vlast – to može da znači samo jedno: ne umete da vladate. Tačnije, vi ne znate da obavljate taj posao.
E, zato ćete odgovarati. Baš kao i oni pre vas.

Aleksandar Bećić

kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime