Kesić prelazi na N1, televiziju iza koje stoje SAD

2
3488

keskePošto televizija B92 nije produžila ugovor sa Zoranom Kesićem i ekipom Njuz.neta, emisija „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ u 2016. godini biće prikazivana na televiziji N1.

Pitanje je koliko će se Kesić zadržati i na televiziji N1, čiji su vlasnici iz SAD, pošto se očekuje da sa radom uskoro krene i ruska televizija za srpsko tržište – ako ne sama RT, onda neka druga ruska televizija, na srpskom jeziku.

U svakom slučaju, očigledno je da Kesić (i ljudi koji poput Kesića javno kritikuju vlast) može da radi u Srbiji samo ako iza sebe, kao „leđa“, ima nekog ko je jači od onih koji vode vladu Srbije pod okupacijom. Pošto SAD stoje iza ove vlade, nevoljno prihvataju da Kesić pređe na N1 (šta bi tek rekli „drugosrbijanci“, najvernije sluge, kada bi gospodari odbili da njihovog omiljenog lika zaposle na svojoj televiziji!). Zato nije nerealno da za godinu-dve Kesić pređe na RT ili neku sličnu rusku televiziju na srpskom jeziku.

Vlasnik „Antena grupe“, koja je vlasnik B92 i Prve, Grk Teodor Kirijaku, ipak je, kao pojedinac, biznismen koji misli samo na svoju imovinu, koji dolazi iz države koja nema veliki uticaj u svetu, sitna riba u odnosu na vladu jedne države, čak i ako je ta država Srbija, čak i ako je ta vlada poput ovoga što sada imamo. Tako sitna riba ne ide u rat sa jednom državom. Sumnjam da je sa Zapada vršen pritisak na Grka (mada to nije isključeno – u tom slučaju N1 ne prima Kesića nevoljno, već veoma voljno). Sa druge strane, iza N1 stoje SAD, iza RT stoji Rusija, i Kesić (i neko poput njega) može da bude zaštićen samo ako ima silu koja je toliko jaka da oni koji su na vlasti u Srbiji mogu samo da… pošto i ovde vlada „zakon jačeg“.

Da Vas podsetimo:  Završeno suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije: Tužilac traži po 40 godina zatvora za optužene, odbrana tvrdi da su nevini

Da li će i Rodić krenuti putem Kesića? Da li će prodati Kurir nekoj kompaniji sa Zapada, ili iz Rusije, ili je već krenuo, ali u rat protiv države, odnosno vlasti, odnosno pojedinaca koji su na vlasti u Srbiji? Ako je krenuo u rat sa državom, sa kakvom silom je ušao u taj rat, ko su mu „leđa“? Ako nema „leđa“, onda će njemu biti slomljena kičma, ako ne odustane ili ako na vreme ne proda sve što ima, pošto sa unutrašnjim snagama, sa opozicijom kakva sada postoji u Srbiji, bez pomoći spolja, od neke velike svetske sile, Rodić i Kurir ne mogu dobiti rat protiv države, odnosno vlastodržaca. To ne znači da je za svakoga nemoguće, ali Rodić to ne može, jer nema narod iza sebe. Da bi ušao u borbu protiv vlastodržaca koji komanduju policiji i vojsci, da bi pobedio, moraš da imaš ili narod na svojoj strani, ili pomoć neke svetske sile, a nekad i jedno i drugo.

Na kraju, gde će da radi Boris Malagurski?

Nikola Varagić

Stanje stvari

2 KOMENTARA

  1. yelo bih da gostujem u emisiji kod vas da iznesem na videlo kako se u Rumskoj opstini nerealno dele pare za sport i kako se samo politicki moze napredovati u sportu drugacije nikako.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime