Kesić u raljama mafije zbog “oca nacije”

1
858

kesicVoditelj kultne satirične emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ još je jedna u nizu žrtava spletkaroša i paraudbaša koji pokušavaju da štite lik i djela lažnog Oca nacije

Nakon što je krajem maja u svojoj emisiji brutalno ismijao Milorada Dodika, njegovo pjevanje na mitingu i laži o Sorošu, stranim službama, produženju životnog vijeka građana Republike Srpske i ostale besmislice kojima su on i njegovi satrapi mjesecima bombardovali javnost sa ove strane Drine, Kesić se našao na udaru za sada nepoznatih osoba koje očito dobro poznaju tehniku i metode manipulacije masama.

Kesićev skeč postao je hit na društvenim mrežama, a to su očito nije dopalo režimu u Republici Srpskoj pa su odlučili da se svojim razrađenim udbaškim metodama obračunaju sa popularnim voditeljem.

Zaštitnici lika i djela lažnog Oca nacije prepravili su i izmontirali snimak emitovan u „24 minuta“ prije dvije godine, i klasičnom podmetačinom pozvali na Kesićev linč jer je on svojim prilogom navodno ismijao Republiku Srpsku i tvrdnje njenog predsjednika da će raspisati referendum o nezavisnosti.

Kesić zna da je priča o referendumu samo jedna u nizu šarenih laža i prevara kojom Dodik već godinama obmanjuje svoje građane, ali vještim konstrukcijama, premontiranjem video-snimka i ubacivanjem izjava koje nemaju nikakve veze sa originalnim skečom para-udbaško podzemlje pokušalo je izazvati bijes i poniziti voditelja u očima gledalaca u Republici Srpskoj. Ne radi se o nečemu novom i nepoznatom, jer su slične metode u obračunu sa neistomišljenicima koristili i Musolini, Pinoče i drugi dikatotori.

Kesić se oglasio u javnosti pitanjem ko želi od njega da napravi metu i predstavi ga kao mrzitelja Republike Srpske, i kome je u interesu da huška gledaoce protiv njega i njegove emisije. Kesić se pita ko je izbrisao komentar i njegovu reakciju sa stranice na kojoj je montirani video emitovan, i zašto nisu željeli da postave i originalni video kako bi gledaoci jasno mogli da vide da se radi o podmetačini i pokušaju manipulacije.

Da Vas podsetimo:  Unapređenje sigurnosti novinara: vlade treba da štite i promovišu slobodu izražavanja

Svakom ko iole poznaje situaciju u Republici Srpskoj savršeno je jasno o čemu se radi. Očito je da se ismijavanje Dodika, Cvijanovićke i Lažanskog nije dopalo centrima moći u Republici Srpskoj, pa su oprobanim metodama odlučili da ga pokušaju diskreditovati, poniziti i smanjiti rejting popularne emisije.

Već godinama tzv „javni servis“ i dvorski mediji u Republici Srpskoj na najbrutalniji način se obračunavaju sa svima kritičarima lika i djela lažnog Mesije i Oca nacije, a očito da je i Kesić „targetiran“ i pao u ralje mafije nakon što je ismijao režim u Republici Srpskoj, njihov kontramiting i besmislice koje su u strahu danima pričali o Sorošu i opoziciji.

Brutalan, nizak i kukavički napad na polularnog voditelja samo je još jedan u nizu pokazatelja u kakvoj državi i društvu živimo. Zoran Kesić je genijalac koji na maestralan način ismijava političare sa obje strane Drine, jedan od rijetkih preostalih novinara koji satirom pokušava da otvori oči gledaocima i čija emisija još uvijek nije ukinuta.

Siguran sam da ga ova para-udbaška podmetanja neće uplašiti, i da će ga samo dodatno motivisati da sa još većom dozom satire i ironije oslikava sve devijacije posrnulog društva. Nadati se da će se nekada i narodu ‚bar kroz šalu, otvoriti oči i da će većina shvatiti koliko je situacija ozbiljna.

Nebojša Vukanović

RTV BN

1 KOMENTAR

  1. hahaha posto g. Kesic brani Sorosa od Dodika, a g autor g. Kesica od (opet) Dodika, mozemo li da zakljucimo da g. autor ustvari pise ovo za racun g. Sorosa, cije su vrline i ljubav ka istinskim (monetarnim) vrednostima daleko poznate?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime