Klinički centar Srbije izgleda kao unutrašnjost černobiljskog reaktora – posle eksplozije

1
222
Foto: Čitateljka portala Nova.rs

Klinika za endokrinologiju i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije nalazi se u vrlo zabrinjavajućem stanju sudeći po fotografijama koje je jedna od pacijentkinja načinila tokom svog boravka u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stanje prostorija, nedostatak medicinskih sredstava i opreme, čistoća, kao i ishrana na ovoj klinici je u očajnom stanju svedoči Ida Radosavljević, devojka koja se zbog problema sa dijabetesom našla na bolničkom lečenju, a imala je potrebu da javnosti prenese pravo stanje stvari unutar Kliničkog centra Srbije.

– Od kada sam došla ovde videla sam da su uslovi katastrofa – kazala je ona portalu Nova.rs.

Njen utisak je da bolnica izgleda kao iz Drugog svetskog rata jer su stepenice išarane grafitima, vlaga izbija sa zidova koji se u delovima raspadaju, dok se plafonima prostiru raznorazne cevi.

printscreen

Urušavanje delova zidova vidljivo je u više hodnika, a u nekim se nalaze i naslagani stari registratori koji su pokriveni belim posteljinama.

Foto: Čitateljka portala Nova.rs

Posledice višedecenijskog zapostavljanja zdravstvenog sektora u prethodnim godinama sve više izlaze na videlo, a ovakve scene samo su prenošenje istine koja se pokušava sakriti. Ni izgradnja novih bolnica, što je zaista dobra stvar, ne može nadomestiti svu nebrigu i neuslove u ostalim i vrlo bitnim, zapravo ključnim zdravstvenim ustanovama.

Pacijenti prenose da u hodnicima ima nabacanih raznih stvari pa sve izgleda kao neko odlagalište, dok iz pojedinih toaleta dopire nesnosan smrad, a daske za šolju su prljave i polomljene.

Foto: Čitateljka portala Nova.rs

Ida otkriva da lekari koriste istu nedezinfikovanu sondu za ultrazvuk na više pacijenata, a svoje zamerke imala je i na bolničku hranu. Kako kaže, za doručak dobijaju parče crnog hleba, sira i nekog parizera, a za ručak danima imaju boraniju.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin i direktor Klinike za endokrinologiju Nebojša Lalić nisu se javljali na novinarske pozive da prokomentarišu i objasne ove fotografije i žalbe svojih pacijenata.

Da Vas podsetimo:  Reakcija na (iz)laganje predsednika Republike
Foto: Čitateljka portala Nova.rs

izvor:luftika.rs

1 KOMENTAR

  1. Ove slike su naprosto uzasne, da covek ne pozeli nikome svome boravak u takvoj ustanovi, a samo malo treba da se dovede u red i da se postave ruski preciscivaci vazduha (deluje mi da se oseca i vlaga i ustajali vazduh), da koliko toliko olaksaju boravak bolesnicima i rad osoblju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime