Ko će prvi zbog ogromnih kredita da kolonizira Srbiju –Arapi ili Kinezi?

0
189

Kad god se samonabeđeni u katastar ne uknjiženi vlasnik Srbije, i stalni, do danas ničim i nikada kažnjeni kršilac svih srpskih propisa, zakona pa i Ustava, Aleksandar Vučić, vratio sa nekog –po njemu i njegovim minstarskim slugeranjama „istorijskog“ putovanja po Aziji ili Arabiji, Srbija je ostajala bez dela svoje teritorije, bez prirodnih resursa, privrede pa i bez dela svog stanovništva. Ljdi su bežali u svet. Prodavalo se, krčmilo, poklanjalo na veliko! Često samo za čuvenu „šaku dolara“ i bratsko ljubljenje i grljenje sa moćniicma neke tuđe vere ili, kao u slučaju „braće“ iz Kine, sa pseudokomunistima, dokazanim bezbožnicima!

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Ne ulazimo u to koliko su verodostojni izveštaji beogradskog „Magazina tabloid“ i njegovih novinara koji itekako imaju ono što drugi nemaju- uz sebe veoma hrabre novinarke a, oni imaju čuvena „čelična „m.da“ jer hrabro, ne plašeći se posledica, objavljuju ono što drugi u Srbiji ne smeju. Kao što su nedavno objavili vest da je Aleksandar Vučić u jednoj arapskoj zemlji prešao u –islam! I- niko od, kako ih narod sve češće zove- esenesesovaca (SNS) ni da pisne, ni da pokrene tužbu niti da na „narodni ustanak“ protiv „Magazina tablod“ pozove svekoliko stanovništvo Srbije. Zna se kako se u Srbiji udara prva kontra nepodobnim novinama -uobičajenim pljuvačinamna, podmetanjima, strašnim lažima itd. Naravno u print i TV medijima koji su pod ličnom kontrolom AV i njegovih bližnjih. Ali ne beše ništa od toga. I ovde, kako Srbi rado kažu, ima i dima i vatre –znači li to da ima u pisanju „Magazina tabloid“ istine?

A, ON, radi li radi. Svako svoje rasturanje srpske privrede ustpanjem stranim eksploatatorima, AV stanovnicima Srbije prodaje kao svoj ogroman lični uspeh. Uporno tvrdi da to ne radi za svoj džep, ne za kniženje provizija i mita na neki od svojih ili tekućih računa svoje porodice u ko zna kojoj državi na globusu nego za dobrobit i bolji život stanovnioštva Srbije! A, narod? Ponaša se, nažalost, kao prave ovce. Gde krene ovan-pedvodnik sa klepetušom oko vrata (ili gde mu pravac lajanjem odrede kerovi, pardon ministri- saradnici AV) krenu i sve ovce za njim. Baš kao što i deo našeg naroda ide za Voždom. Najčešće ne ide, nego trči u sopstvenu propast.

Da nije tako, kako objasniti izveštaje uglednih evropskih i svetskih institucija da je Srbija jedna od 3 najsiromašnije države u Evropi? Ko nas ovde debelo laže –AV tvrdnjom da se u Srbiji dobro živi, ili nas lažu ti pogani stranci šireći (ne)istinu o bedi u Srbiji? U laži stranaca da se od socijalne pomoći jedva preživljava, ne bi smeo da veruje čak ni onaj najbedniji stanovnik Srbije koji dobija pomoć od samo 10.358 dinara mesečno. Taj siromašak, po Vučiću, dobro živi punih mesec dana od šake dinara! Zli jezici tvrde, da samohrana majka sa detetom mlađim od 18 godina kao socijalnu pomoć dobija 13.501 dinar za mesec dana mučnog jedva-preživljavanja. Taman koliko Vučićevo „dete“ od 24 godine života, potroši na nekom beogradskom splavu za samo desetak minuta pijanke sa društvom.

Da Vas podsetimo:  Srbija ima bolji potez – vraćanje problema KiM u Savjet bezbjednosti UN

Verovatno Bog ili Alah, kod bezbožnika mu to dođe kao isto, narediše Aleku večitom, da se obavezno uputi u poseetu svojoj najnovijoj „braći“, pravo u Katar. I posle grljenja, ljubljenja i možda zaklinjanja na večnu ljubav među narodima, verovatno su sledili darivanja srpskih resursa bogatim Arapima. U pomenutu „ljubav među narodima“ u koju su, uzgred budi rečeno u vreme Josipa Broza morali da se zaklinju svekoliki narodi nekadašnje Jugoslavije, najviše su verovali opičeni Srbi. Ta „ljubav“ nikda nije ni postojala niti će postojati iako nam AV danas tvrdi nešto suprotno. Postoje samo –međusobni interesi. Da li je AV krčmio srpske resurse zbog „ljubavi prema drugim narodima“ ili zbog kojeg miliona evra više na sopstvenom bankarskom računu, potvrdiće- u to se nadamo, neko dugo očekivano dolazeće postvučićevsko vreme!

Arapima je, katastrofalno po kasniji budžet Srbije, gotovo poklonjena nacionalna avio kompanija, nekada ugledni JAT, preimenovan u Er Srbiju sa orijentalnom „šarom“ na repu letilica. Dobio ga je arapski Etihad, koji je od siromašne Srbije izvukao bar stotinu miliona evra dotacija da bi, dodatnim plaćanjem Srbije za deo vlasništva u zajedničkoj kompaniji, jer je muža para iz budžeta Srbije verovatno bila presušila, „odleteo“ ili pobegao iz Er Srbije. Sa sobom su odneli čak i pare koje je Srbija u vreme Slobe M. kao avans već bila platila Er Basu za nabavku novih aviona. Posle te „uspešne transakcije“ trebalo je Er Srbiju, možda još i preostali delo „prave“ Srbije, pokloniti –kome drugom nego kao novi „bratski poklon“ bogatim Arapima iz Katara?

Mogući ulazak Quatar Airways-a u Er Srbiju je verovatno bila tema nekog domunđavanja AV u pomenutom emiratu. Nema saznanja da li su pregovori završeni i da li su urodili plodom. Ipak su sve režimske novine i TV stanice počele masovno da slave „ novi, veliki Vučićev privredni uspeh“.

Da Vas podsetimo:  Srbija pred istorijskim slomom

Međutim, pošto je Srbija jedna od veoma retkih država – neznalica, jer niko ne zna pod kojim uslovima, za koliko para, uz koje beneficije itd. su Vučić i njegovi nešto poklonili ili prodali strancima. Beskrajnu listu delimično počnimo od BG na vodi, zatim prodaje 17.000 hektara najplodnije zemlje u Evropi u Srpskoj Vojvodini Arapima, tu je i predaja BG aerodroma Francuzima, JAT-a Etihadu, Borskog bazena sa sve bakrom i zlatom Kinezima, Litijuma Rio Tintu, Elektroprivrede Norvežanima – pa na kraju i do predaje (ili prodaje?) Kosmeta Šiptarima. Svi ugovori su stroga DRŽAVNA –čitaj Vučićeva TAJNA. Poznata samo njemu i nekolicini njegovih. Zato ne znamo ni šta je, kako i za koliko para je, uz Er Srbiju, dodatno ponuđeno Kataru!

Sve te tajne ponude i prodaje nisu smetale režimskim medijima da do iznemoglosti veličaju Vučićev, do danas nepoznati, “uspeh“ posete Kataru. Pomenimo kao jedan od primera „Večernje novosti“. Ceo „vatromet oduševljenja“ (ne)delom i radom Velikog vođe je ovekovečen masovnim objavama podrške SNS-botova u internet izdanju tih novina. Za nekoliko sati je preko 500 botova, uglavnom samo sa nekoliko reči ili jednom rečenicom, da bi sve išlo brže, udarilo u „zurle i talambase“ podrške i zahvaljivanja za još neznano ŠTA svom Velikom vođi. Naravno da uredništvo nije pustilo u javnost ni jedno negativno mišljenje o Vučićevoj poseti Kataru. To je, znači, ta „sloboda medija“ o kojoj trabunjaju esenesovci i njihova vrhuška. Ali, naredba da se javno mnjenje manipuliše pisanijama botova i neistinama, očigledno je stigla odozgo –a tu pogovora nema. Tipkaju se hvalospevi dok prsti ne zabole!

To je, nažalost naša „demokratska“ Srbija danas, sve siromašnija i sve zaglupljenija koja je dozvolila da je uzjašu nečasni ljudi. Prevođeni jednim čovekom koji je sudeći po njegovom ponašanju, već krenuo starijoj generaciji Srba poznatim putevima Hitlera, Staljina, Josipa Broza- ili danas putem Severnokorejanca Kim-Džon-Ila. Izgleda da je AV odavno sebi uvrteo u glavu izreku francuskog kralja Luja XIV, izrečenu navodno 16.4.1655. godine kada je imao samo 16 godina -DRŽAVA –TO SAM JA! (l´etat c´est moi)

Plašim se, ako ON ovako nastavi, prestaće da važi to njegovo ubeđenje o državi koja je NJEGOVA , jer će mu je oteti poverioci silnih kredita ali i svi oni kojima ju je delom već rasprodao. Za njega –znamo gde će i kuda će. Pobećiće –ako ga pre toga narod ne uhapsi. Ali gde će i kako će srpski narod? Pa ne mogu valjda svi na pečalbu u Evropsku uniju? Jer ako svi odu, a pobegne i AV, ko će onda kao poslednji da u Srbiji zauvek ugasi svetlo? Ana ikebana ili Ivica Dačić? Znaćemo, možda i brže nego što bi nam to bilo drago!

Da Vas podsetimo:  Otac Darko Ristov Đogo: Sarajevo otvoreni grad

ZA KORENE P. Rakočević, Štutgart

PRILOG: Mali deo više od 500 komentara botova koji su svi skoro isti. Objavljenih u članku donjeg naslova. Brojke uz komentar znače broj pristiglih pozitivnih odobravanja objavljenog komentara. Negativni odgovori na komentare NISU OBJAVKJIVANI!

„PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić završio je danas prvu radnu posetu Kataru, tokom koje je imao bilateralni sastanak sa emirom države Katar, šeikom Tamim bin Hamadom el Tanijem“.

KOMENTARI (501) INTERNET IZDANJE NOVOSTI 7.3.2023. U 9;00 SATI

roki

06.03.2023. 11:17

( 141 ) ( 0 )ODGOVORI

Predsednik je predstavio našu zemlju u pravom svetlu, svaka saradnja doprinosi našem ubrzanom razvoju.

baki

06.03.2023. 11:17

( 112 ) ( 1 )ODGOVORI

Svaka cast na vaznim sastancima, verujemo da su bili uspesni

Slavica

06.03.2023. 11:17

( 91 ) ( 0 )ODGOVORI

Pozitivne vesti nam stižu od Vucica!Katar i Srbija će produbiti svoje odnose i ostvariti mnoge saradnje na raznim poljima!

Miki

06.03.2023. 11:19

( 144 ) ( 0 )ODGOVORI

Vazni sastanci su odrzani u Kataru

Crna Leptirica

06.03.2023. 11:19

( 138 ) ( 0 )ODGOVORI

Ovi sastanci su od velike vaznosti za Srbiju…

laza

06.03.2023. 11:19

( 111 ) ( 0 )ODGOVORI

Energetska stabilnost i hrana su naše glavne teme za pregovor. Međusobno poštovanje između država je u prvom planu.

Senka

06.03.2023. 11:20

( 129 ) ( 0 )ODGOVORI

Dve države će raditi na razvijanju saradnje u oblasti ekonomije, energetike i snabdevanje hranom.

Lokica

06.03.2023. 11:20

( 285 ) ( 0 )ODGOVORI

Vučić uspešno dovodi najjače investitore u Srbiju

Aleksandar

06.03.2023. 11:20

( 126 ) ( 0 )ODGOVORI

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu mnoge zemlje nas smatraju prijateljima i hoce da saradjuju sa nama

baki

06.03.2023. 11:20

( 265 ) ( 0 )ODGOVORI

Verujemo da je izuzetno vazan sastanak bio uspesan i plodonosan

laza

06.03.2023. 11:21

( 91 ) ( 0 )ODGOVORI

Predsednik nastavlja da nas prikazuje u pravom svetlu i da Srbija stiče veći ugled u svetu.

Vladimir

06.03.2023. 11:21

( 120 ) ( 0 )ODGOVORI

Imamo predsednika koji se svim silama bori za Srbiju i zbog toga ima ogromnu podrsku gradjana.

baki

06.03.2023. 11:21

( 142 ) ( 0 )ODGOVORI

Bravo za izuzetno vazan sastanak, verujemo da su bili vazni

Bojan

06.03.2023. 11:21

( 127 ) ( 0 )ODGOVORI

Srbija sarađuje sa mnogim državama i ekonomski napreduje.

Draga

06.03.2023. 11:22

( 128 ) ( 0 )ODGOVORI Katar i Srbija imaju dobre bilateralne odnose.

ITD. ITD SVIH 501 KOMENTARA

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime