Ko čini nasilje nad Srbima

1
1196

DSS KiM: Srbi na severu KiM očekuju od A. Vučića da kaže ko čini nasilje nad Srbima

2014-12-30_090029

Surovo, brutalno i gnusno ubistvo tridesetjednogodišnjeg Ivice Rajčića ispred dečijeg obdaništa dok je čekao da uzme svoju decu, a na očigled velikog broja dece i roditelja šokiralo je građane severnog dela Kosovske Mitrovice. Nažalost ovo je samo još jedno u nizu ubistava Srba u ovom gradu.

Bacanje bombi, prebijanje građana, paljenje automobila koje se takođe dešava dođe mu kao dobar dan. Prosto je neverovatno da o svemu tome zvanični Beograd ćuti. Srbi na severu Kosova i Metohije očekuju pre svega od Aleksandra Vučića predsednika Vlade Srbije, koji inače kontroliše četiri obaveštajne službe u Srbiji, da Srbima na severu Kosova i Metohije kaže ko čini nasilje nad Srbima. Da li su to Šiptari, i koji Šiptari, ili, da li su to Srbi i koji Srbi.

Vredno je istaći da u vremenu od 2000. do 2010. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice nije ubijen ni jedan Srbin. A da su red i bezbednost u gradu držali MUP Republike Srbije u civilu i takozvani momci sa mosta organizovani preko udruženja građana “Sveti Dimitrije”. U odnosu na sadašnje vreme kada se droga javno prodaje kao kutije cigareta u tom periodu nije bilo rasturanja droge niti je ona primećena čak ni u tragovima. Zato je i pokojni premijer Zoran Đinđić u nezvaničnom razgovoru 2002. godine rekao srpskim predstavnicima da je on prijatno iznenađen malom stopom kriminala u delu države tj. na severu Kosova i Metohije gde inače ne postoje zvanične državne bezbedonosne institucije. Jedine povrede i traume koji su Srbi doživljavali bilo je na protestima od suzavaca i šok-bombi koje su bacale snage KFOR-a i UNMIK policije.

Da Vas podsetimo:  Milanović: Dodik uverljivo dobio izbore, pokušavaju da organizuju banjalučki „majdan“

Predsednik Vlade Srbije znao je da bude ažuran i optuži Srbe koji nisu izašli na izbore sasvim neosnovano i neopravdano za ubistvo litvanskog policajca ili pak da za zločin u kafiću Panda u Peći optuži srpske obaveštajne službe. Iz tog razloga Srbi na severu Kosova i Metohije očekuju da ne samoproglašena Republika Kosovo nego Republika Srbija obezbedi mir i bezbednost građana.

Imajući u vidu neverovatnu količinu nasilja koja se sprovodi nad Srbima severa Kosova i Metohije postavlja se pitanje ko će od građana poželeti da živi u takvoj sredini. Da studira još manje.

U Kosovskoj Mitrovici

29.12.2014. godine

Predsednik pokrajinskog odbora

Demokratske stranke Srbije

dr Nenad Kojić

Srbi na okup

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime