Ko destabilizuje Srbiju?

Vulin i Vučić otkrivaju zaveru

0
1319

VulinScrnSht

I tako, vratio se Šešelj! Posle jedanaest godina tamnovanja, bez podignute optužnice, bez optužbe, ostaće upamćen kao sužanj koji se za svoja prava u tom evropskom, vrlom i poštenom sudu morao da bori štrajkom glađu. Tokom procesa pokazao je svu svoju lucidnost i vrcavost duha, što je često nerviralo sudije te su ga tri puta osudili na zatvorske (!) kazne zbog nepoštovanja suda. S obzirom na to da je u Hagu oboleo od raka, i s obzirom na to što su smatrali da još jedna srpska smrt u zidinama Ševeningena ne bi doprinela ugledu suda, kao ustanovi bez premca „objektivnoj“ i pre svega „nepristrasnoj“, pustili su Šešelja jer su smatrali da je bolje ako umre kod kuće. Postupili su „humano“, kao uvek kad su Srbi u pitanju.

Porodica se obradovala, njegovi partijski drugovi takođe, dočekali su ga brojni simpatizeri, a on se odmah uputio u sedište stranke odakle je poručio da će se boriti protiv izdajnika Nikolića i Vučića. Pokazao je da ga ni teška bolest nije promenila, čak ni dugogodišnje tamnovanje.

Njegov dolazak u Srbiju uzburkao je učmalu beogradsku čaršiju. Javili su se mnogi tumači razloga njegovog puštanja, a u to su se uključile i nezaobilazne razne Sonje Biserko sa porukom da ne treba zaboraviti zbog čega je Šešelj otišao u Hag. Javili su se i naši „prijatelji“ iz Hrvatske da izraze svoje ogorčenje i protest što nije osuđen.

U vrhu srpske vlade, vlada uzdržanost i sve kipi od oficijelnih, hladnih fraza u smislu “želimo mu dobro zdravlje i oporavak“. I pored te uzdržanosti i stava „Šta mi može Šešelj još“, članovi SNS se preko SMS poruka obaveštavaju o hitnim sastancima mesnih odbora. Valjda da prouče strategiju koju će im dostaviti njihov voljeni vođa.

Uzdržanost vrha srpske vlade (predsednika, premijera i predsednice srpske skupštine), sve samih recikliranih radikala, remete usplahirene izjave jednog ministra.Ta farsična ličnost, jedan preko noći preumljeni levičar, koji je pogazio svoje izvorne principe o jednakosti i pravdi, i borbi za radnička prava dok je sedeo uz desno krilo Mire julovke, prometnuo se u glasnogovornika dragog mu vođe, Aleksandra Vučića (AV). Nije propustio priliku koja mu se ukazala gostujući na prvom programu srpske evropske televizije, da glasno izgovori razlog zbog kojeg je Šešelj pušten iz haškog kazamata. Ni manje ni više, nego je pušten da mu obori s vlasti vođu, a sve zbog toga što je Šešelj sklopio dil sa Amerikancima. I još je rekao da nije slučajno što su dva radikala u vojvođanskom parlamentu prešli na stranu Pajtića i tako mu sačuvali vlast, jer je odmah posle toga došla vest o izlasku Šešelja iz zatvora. Dalje lamentira nekadašnji julovac, da je Šešelj dobio zadatak da destabilizuje Srbiju! Eto, razloga za brigu. Međutim AV, stameni i hrabri vođa vascelog srpstva, je poručio da on nema nikakav problem zbog Šešelja kome želi dobro zdravlje i dug život. Nesrećni Vulin, povodom Šešeljevog dolaska u Beograd, veoma zabrinut, poručuje srpskom premijeru da su SAD pustile Šešelja iz pritvora i sad kroz njegova usta govore da će rušiti srpsku vladu i poručio je sasvim dobronamerno svom prijatelju premijeru AV da je možda vreme da razmisli o prioritetima spoljne politike!

Da Vas podsetimo:  Vučić ne zna da su prošle godine bili izbori

Očekivao je Vulin da će prva Šešeljeva izjava da bude u vezi sa posetom albanskog premijera Edija Rame, i šta misli o velikoj Albaniji (kao da ne zna šta Šešelj i svi Srbi o tome misle!), i da će reči da je sasvim neprihvatljivo da se Rama tako ponaša, i da pohvali premijera koji se na dostojanstven, a opet odlučan način poneo prema provokaciji Rame

Sam Edi Rama je jedna minorna i beznačajna ličnost, koji je ovog puta bio u posebnoj misiji kojoj je prethodila misija njegovog brata i skandala sa dronom na stadionu. Brat Rama je imalac američkog pasoša, te mu slabašna srpska policija posle njegovog hapšenja kao organizatora ovog skandala, nije mogla ništa i hitno ga je pustila. Posle toga je došao drugi brat Rama koji je verovatno takođe imalac američkog pasoša i koji je u Srbiju došao s misijom. Njegova misija je bila u funkciji nastavka poniženja Srbije: prvo dron, posle on!

AV se nalazi u vrlo delikatnoj situaciji, jer je Srbija ponižavana na stogodišnjicu ultimatuma koji je maloj Srbiji uputila Austrougarska. Neverovatno poniženje je stiglo od male zemlje, posebno poniženje je deo koji briše bilo kakvu racionalnu politiku, a to je Ramina poseta Preševu, što predstavlja kraj Srbije kao ozbiljne zemlje i govori o zavisnosti političke elite od EU koji su naši neprijatelji.

Ne može u Srbiju da dođe Vladimir Vladimirovič Putin bez odobrenja srpskog guvernera Kirbija, ne može Putin da donosi projekte vredne deset milijardi evra Srbiji, ne može Južni tok da ide kroz Srbiju, ne mogu srpski i ruski specijalci da vežbaju na srpskom vojnom poligonu u Nikincima, a da Kirbi i njegova imperija na zalasku ne pomrse račune i pokažu Srbiji i njenom premijeru ko je gazda zemlje koja na začelju kolone čeka na prijem u EU. Ako se Hrvati ozbiljno pobrinu, kao što najavljuju, da će Srbiji zaustaviti ulazak u EU, to će biti prva korisna stvar koju su za Srbiju učinili.

Da Vas podsetimo:  Vojislav M. Stanojčić: Bliski susret Vučića i Jeremića ili Rašomon sa Andrićevog venca

U pravu je Vulin u jednom: iza ovih događaja koji su nepovoljni za Srbiju, vire američke uši. Rusi su sve više prisutni na teritoriji Srbije i pokazuju svoju meku moć, što nikako ne odgovara SAD.

U Nišu je otvoren Centar za vanredne situacije koji sa velikim podozrenjem posmatraju iz EU i SAD i sumnjaju da je to ruska vojna baza na teritoriji Srbije. Uzalud demantiji iz srpske vlade da je to isključivo centar humanitarnog karaktera, niko naravno u to ne veruje, jer polaze od sebe, zato što su SAD uvek neiskrene i lažljive u svojim namerama i izjavama. Setimo se čvrstog obećanja iz NATO -a datog Gorbačovu da se posle uklanjanja berlinskog zida neće širiti na istok u bivše zemlje SSSR-a .

Srbija može jalovo da učestvuje u organizovanju vojnih parada, ali joj se zato desilo vijorenje albanskim zastavama na srpskoj teritoriji.

Šešelj je došao u Srbiju i Vulinova bojazan da će SAD da podrži promene u Srbiji je uzaludna. SAD imaju potpunu vlast na teritoriji Srbije koja je protiv građana Srbije i njihovih potomaka, jer se sve radi na štetu Srbije: dalje se zadužujemo, moraćemo da prodamo sva dobra preduzeća, Srbija se nalazi u raljama anglosaksonske okupacije. Prinuđeni smo da pružimo otpor ovoj okupaciji, ali je pitanje kako, jer je Srbija iscrpljena dugogodišnjom krizom i nemaštinom.

Destabilizacija Srbije je odavno projekat naših neprijatelja na zapadu. Činjenica da nas primoravaju da prodamo naša uspešna javna preduzeća, rudnike i izvorišta vode, poljoprivredno zemljište, samo po sebi predstavlja ozbiljno ugrožavanje opstanka srpskog naroda na svojoj vekovnoj teritoriji. Lišavanje Srbije suvereniteta, prezaduženost bez mogućnosti da dugove vrati, baca je u kandže svetske banke koja će postati pravi vlasnik svega u Srbiji, učiniće Srbiju zemljom trećeg sveta u kojoj će život postati još sumorniji, bez osnovnih ljudskih prava: pravo na život, na rad, na lečenje, školovanje. Budućnost koja je pred nama, a koju nam premijer AV tako oduševljeno hvali, nije ni malo ružičasta.

Da Vas podsetimo:  Da je moj tata uvežbavao tapšanje Vučiću plakala bih do kraja života

Za www.koreni.rs

dr Mirjana Anđelković Lukić

_____________________

http://fakti.org/serbian-point/posrbljene-vesti/vulin-sjedinjene-americke-drzave-preko-seselja-govore-da-ce-rusiti-vucicevu-vladu

PODELI
Prethodni tekstKad pare ispare
Sledeći tekstRedimejd

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime