Ko gazduje Vučićem

0
928

Premijer Aleksandar Vučić sastaje se sa ambasadorom SAD, Majklom Kirbijem, svakog meseca, po nekada, i više puta. Kirbi je jedini ambasador sa kojim Aleksandar Vučić održava redovne kontakte. Da li smo napokon došli do odgovora na pitanje: “Kome Vučić polaže račune, pošto je očigledno da to nije narod koji ga je izabrao na funkciju predsednika Vlade?”

kirbi4
FOTO: Blic

Analiza portala Teleprompter.rs pokazuje da se premijer Aleksandar Vučić sastaje sa američkim ambasadorom u Beogradu, Majklom Kirbijem, gotovo svakog meseca. Do ovih podataka smo došli na osnovu jednostavne pretrage zvaničnog sajta Vlade Srbije, pretraživanjem pojma “Kirbi” i pretragom informativnih portala.

Ovo su datumi satanaka Vučića i Kirbija koji dokazuju da je američki ambasador jedini koji se sa premijer redovno viđa:

20. mart 2015. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Majkl Kirbi razgovarali su danas o bilateralnim odnosima dveju zemalja, a posebno o ekonomskoj saradnji i mogućim novim američkim investicijama u srpsku ekonomiju.

10. mart 2015. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi razgovarali su danas o konkretnim američkim ulaganjima u Srbiji, investicijama američkih kompanija i ubrzanom stvaranju boljeg investicionog okruženja u našoj zemlji.

kirbi3
FOTO: Beta

3. februar 2015. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Majklom Kirbijem o toku pregovora Vlade Srbije i američke kompanije “Esmark” o preuzimanju Železare Smederevo.

Podsetimo da je Kirbi učestvovao u pregovorima, tako da, tu su se družili više dana po ceo dan.

10. februar 2015. godine – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropska i evroazijska pitanja Hojt Jia i ambasadora SAD u Srbiji Majkla Kirbija, koji su mu čestitali na parafiranju sporazuma o pravosuđu prošle noći u Briselu

Da Vas podsetimo:  Predsedniče, šta piše u ugovoru ili sporazumu koji je potpisan sa Bizerbom?

kirbi
FOTO: Fonet

15. januar 2015. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majklom Kirbijem, koji mu je uručio ličnu novogodišnju i božićnu čestitku predsednika te zemlje Baraka Obame.

23. septembar 2014. godine – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem.

18. septembar 2014. godine – Vučić je dodao da američki ambasador nije tražio uvođenje sankcija i da ne vrši pritisak na Srbiju, te da je Kirbi “dobar čovek i odličan ambasador“.

kirbi1
FOTO: Tanjug

29. jul 2014. godine – Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem o čitavom nizu pitanja, a posebno o o nastavku evropskog puta Srbije.

23. jula 2014. godine – “Kabinet predsednika Vlade Aleksandra Vučića obaveštava javnost i ambasadora SAD, inače velikog prijatelja Srbije, da je lično predsednik Vlade Aleksandar Vučić više desetina puta jasno i nedvosmisleno ponovio stav o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, pa čak i Krima, kao sastavnog dela ukrajinske države”, navodi se u saopštenju .

19. jun 2014. godine – Fabriku kompanije “Kupter tandard” otvorili su premijer Aleksandar Vučić, američki ambasador Majkl Kirbi…

kirbi2
FOTO: RTS

16. mart 2014. godine – Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je da je u izbornoj noći posetio štab Srpske napredne stranke da bi izrazio podršku Srbiji na njenom putu ka reformama.

Da li je sada sve jasno?

Izvor: Teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime