Ko je čovek koji iz senke upravlja republičkim institucijama u Paraćinu

0
3510
Mihić sa direktorima paraćinskih škola / Foto: printscreen (portal035.rs)

Mesecima unazad lokalna čaršija rasporeda ko je Zdravko Mihić poverenik Srpske napredne stranke u Paraćinu koji je blizak vrhu najjače partije u državi, i koji preko svojih veza kao “čarape” menja direktore republičkih institucija u gradu i postavlja sebi bliske ljude odane njemu i naprednjacima.

I ako nije ništa novo u ovom gradu da političari na najvažnijim funkcijama stavljaju sebi odane partijske činovnike u slučaju Mihića taj proces uzima ekstremne razmere a zbog metoda kojima se služi javnost je duboko podeljena. Jedni ga vide kao vođu organizacije koja teroriše Paraćin i bezkrupulozno gazi sve pred sobom za uskostranačke interese i interese “tajkunsko-policijske” koalicije kako je jedan funkcioner opštine rekao dok drugi smatraju da je jedini koji sme da se suprostavi lokalnoj vlasti i da uspešno demontira sistem koji je Saša Paunović strpljivo gradio 20 godina, gde su svi duvali u istu tikvu što bi naš narod rekao. Zdravko Mihić je pre 35 godina rođen u Trebinju. Posle dolaska u Paraćin gde se oženio Mihić 2013.godine kupuje parcelu u industrijskoj zoni i pravi fabriku za proizvodnju konditorskih proizvoda “Brefino” koja zapošljava dvadesetak radnika. Bio je jedan od prvih investitora u “Zmiču” a slika Mihićeve fabrika je dugo bila na mnogim brošurama opštine Paraćin kada se promovisala industrijska zona. I to je sve što je javnosti poznato o privatnom životu šefa lokalnih naprednjaka.

Nedavno su se za skupštinskom govornicom moglo čuti optužbe da Zdravko Mihić sa načelnikom policije Draganom Stojinovićem pritiska paraćinske privrednike da svedoče da su direktorima javnih preduzeća i ustanova davali novac kako bi dobijali poslove a pominje se čak i podatak da su nekima nudili i obeležene novčanice i od njih tražili da taj novac daju funkcionerima opštine koji bi nakon toga bili uhapšeni. Nije mnogo prošlo od ovih događaja a Mihić je surovo uzvratio preko SNS medija i započeo brutalni kampanju protiv predsednika skupštine Dragana Mitića i članova Pokreta “Svi za Paraćin” čiji su bukvalno svi funkcioneri pod opsežnom policijskom proverom kako je Dragan Mitić rekao na poslednjoj sednici skupštine opštine.Nije tajna da se Mihić stalni viđa sa šefovima lokalne policije kao ni podatak da su supruge policijskih starešina članovi SNS-a baš od trenutka kad je on preuzeo paraćinske naprednjake. Iako je Saša Paunović više puta pokušao da omalovaži Mihića da je on samo “potrčko” lokalnih privrednika okupljenih oko Raše Savića, taj podatak ne stoji, Zdravko Mihić je apsolutni šef lokalnog SNS-a gde on o svemu odlučuje i za sve se pita a jedino sa kim se konsultuje je sam vrh naprednjaka. Na lokalu i leva i desna Mihićeva ruka su bivši Paunovićev zamenik psiholog Bojan Veljković i dr Saša Bacić direktor Bolnice u Paraćinu a tom spisku može da se doda i Milan Ilić direktor kompanije Eurolin i bivši član povereništva SNS Paraćin.

Da Vas podsetimo:  Fiskalni savet: Za 10 godina Srbija za kazne i penale platila milijardu evra

Pisac ovih redova je još pre više od 6 meseci okarekterisao Zdravka Mihića kao specijalca braće Vučić koji ganja Paunovićeve škole, vrtiće, centre za socijalni rad, državne ustanove i lokalne privrednike na isti način na koji je njegov deda ganjao vukove i Turke po hercegovačkim vukojebinama, a da Zdravkov lokalni SNS organizaciono više liči na viziju Saše Bjelova, oligarha iz popularne ruske serije Brigada nego na lokalnu političku stranku. Konture kako će se završiti lokalna politička “odiseja” se još ne naziru ali jedno je apsolutno sigurno, ako SNS pobedi na lokalnim izborima, u Paraćinu će se vratiti institucija “komiteta” i ma ko seo u Paunovićevu fotelju predsednika opštine moraće po mišljenje da ide kod Zdravka Mihića zvanog “ŠEF”.

Izvor: portal035.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime