KO JE FALSIFIKOVAO DAČIĆA? Niko ništa ne zna o tajnim snimcima i sastancima

0
899

PcjcWNJ

FOTO: Tanjug

Najviši državni službenici se sastaju sa narko-bosovoma,a da o tome niko ništa ne zna. Samo je falilo Dačić da izjavi da je reč o video montaži i da je i on žrtva falsifikatora. Primetite trend “neznanja”.

PRAVE SE GLUPI ILI SU NEOBAVEŠTENI

Aleksandar Vučić

Vučić je juče novinarima u Berlinu objasnio da nije upoznat sa snimcima, ali da su MUP i Tužilaštvo sve te podatke imali već ranije.

– Baviću se time za tri dana kada se vratim, rekao je Vučić.

Vidoviti premijer je dodao da je znao i da je već jednom rekao da “čim napusti zemlju neko grdno čudo mora da se desi”.

Boris Tadić

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije imao saznanja s kim se 2008, u vreme kada je on bio predsednik Srbije, sastajao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, i ocenio da objavljivanje snimaka njegovih susreta sa saradnicima narko bosa Darka Šarića očigledno predstavlja sukob unutar aktuelne vlasti.

On je dodao da ne zna da li su nadležne službe obavestile Dačića da je Radulović pod njihovom prismotrom.

Naglasio je da nije znao sa kim se predstavnici vlade sreću, već da je naknadno, na Savetu za nacionalnu bezbednost, dobio plan delovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca narkotika i u tom kontekstu bio informisan o postojanju raznih snimaka, ne samo tog snimka.

– Nemam pojma ko je sada pustio te snimke, ali je to očigledno sukob unutar vlasti. Ja u toj debati neću da učestvujem i ne pada mi na pamet da se kompromitujem i uđem umesto (lidera SPS i ministra inostranih poslova) Ivice Dačića u takvu vladu, rekao je Tadić.

Da Vas podsetimo:  Država dala milione evra za probu mature kakve neće biti

Dragan Šutanovac

– Realno i sam sam bio član Saveta za nacionalnu bezbednost, ali nikad nisam čuo za sporne snimke, napisao je Šutanovac na Tviteru.

Ivica Dačić

Ni Ivica Dačić nije znao da snimci postoje. On je, komentarišući izjavu Borisa Tadića, rekao da je Tadić znao za snimke.

– Rekao je da je za snimke saznao 2009. godine, a on meni sredinom 2012. nudi koaliciju. Tri godine posle toga priznao je da je znao za snimke, a nikada mi nije rekao ni reč o tome. Samim tim je priznao da snimci nisu služili za borbu protiv kriminala, rekao je Dačić.

Kako je naveo on ni o čemu nije bio obavešten, što je samo dokaz da je Tadić ove snimke želeo da iskoristi ne u državne, već u političke svrhe za ucenu i borbu protiv političkih protivnika.

– Sada je jasno da smo u državi imali parapolicijske snage koje su radile za jednu ličnost u državi, a ne državu, jer sam i ja bio deo države, naglasio je Dačić upitavši kako je Tadić mogao da čuje za snimke na Savetu za bezbednost, čiji je i on bio član kao ministar policije.

Momir Stojanović

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović izjavio je danas da nema saznanja kako su snimci sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem dospeli u javnost, ali da je čvrsto ubeđen da nisu procureli ni iz jedne od tri službe bezbednosti.

– Sve dok oni koji rade u institucijama i sektoru bezbednosti ne budu krivično gonjeni za neodgovorno ponašanje i odavanje službene tajne, ovo će nam se ponavljati, rekao je Stojanović.

Da Vas podsetimo:  Kako je propao Šapićev tender za nabavku hrvatskih tramvaja sa staklima u obliku ustaškog slova „U“

Tomislav Nikolić

– Veoma je moguće da nije znao s kim razgovara ili možda vi danas razgovarate s nekim čovekom za kog bi se kroz dve-tri godine moglo da ustanovi da se danas bavio prodajem droge, oružja a da vi o tome ništa ne znate i da se pojavi u društvu i da vas neko snima, naveo je Nikolić.

ZAKLJUČAK

Kada sumiramo “neznanje” bivših i sadašnjih državnika, dolazimo do zaključka da je sasvim moguće da je i Ivica Dačić žrtva falsifikatora. Možda taj snimak uopšte ni ne postoji. Možda je sve ovo samo iluzija. Možda to nije Dačić. Možda je to njegov dubler.

Istina je sledeća:

Svi su znali da ti snimci postoje. Dačić je znao s kim se sastaje. Dačić je ucenjen čovek. Nekome je u interesu da se uništi SPS. Verovatnoća da je snimke pustio Aleksandar Vučić je 99 odsto.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime